Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΙΟΥ 2015
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΖΑΡΚΑΔΙΟΥ

Βρέθηκε από διερχόμενους οδηγούς στην επαρχιακή οδό Αμυνταίου Φλώρινας στο ύψος του Κλειδίου.

Τις πρωινές ώρες της 11-05-15 διερχόμενοι οδηγοί στην επαρχιακή οδό Αμυνταίου Φλώρινας στο ύψος του Κλειδιού εντόπισαν τραυματισμένο ζαρκάδι που μόλις είχε χτυπηθεί από άλλο διερχόμενο όχημα. Αμέσως το περισυνέλεξαν και το μετέφεραν στον χώρο του Κυνηγετικού συλλόγου Αμυνταίου. . Αμέσως ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, κλήθηκε κτηνίατρος, δασική αρχή και ο Αρκτούρος και αφού διαπιστώθηκε ότι το άτυχο ζώο δεν έχει κάτι σοβαρό εκτός από κάποιες εκδορές, παραδόθηκε στους υπεύθυνους του Αρκτούρου προκειμένου να μεταφερθεί σε κατάλληλο χώρο για βραχυχρόνια νοσηλεία και παρακολούθηση πριν ελευθερωθεί και πάλι στο φυσικό του περιβάλλον.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας (ΕΦΦ) με αφορμή την προταθείσα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας μείωση κατά μια ώρα του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και τη διάθεσή της στο μάθημα της Κοινωνιολογίας(Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών), εκφράζει εντονότατα την αντίθεσή της στην υλοποίηση του σχεδιασμού αυτού  και  προσυπογράφει  τη Διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων. Επισυνάπτουμε ολόκληρο το κείμενο-διαμαρτυρία της ΠΕΦ.

 «Με οργή και οδυνηρή έκπληξη η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων (ΠΕΦ) πληροφορήθηκε την αιφνιδιαστική και χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά ενημέρωση -όπως θα περίμενε κανείς από τη νέα Κυβέρνηση- προταθείσα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, μείωση, κατά μία ώρα, του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και τη διάθεσή της  στο μάθημα της Κοινωνιολογίας (Ιστορία των Κοινωνικών Επιστημών), με την απαράδεκτη δικαιολογία ότι οι μαθητές της Γ' Λυκείου πρέπει να αποκτήσουν κριτική συνείδηση επί των καίριων κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

 Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων δηλώνει ότι το μάθημα της Λογοτεχνίας είναι ο κατεξοχήν αγωγός κοινωνικής συνείδησης, καίριου και πολυποίκιλου προβληματισμού για τα ανθρώπινα• επιπρόσθετα, διαμαρτύρεται εντονότατα για το ότι δεν υπήρξε από πλευράς Υπουργείου καμιά επικοινωνία με την επιστημονική μας Ένωση, πριν από την πρωτοφανή αυτή απόφαση, παρότι είχαμε διατυπώσει σχετικό αίτημα, ενώ, αντίθετα, δεν συνέβη το ίδιο με την  Ένωση Κοινωνιολόγων.

    Η συγκεκριμένη πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας επιφέρει δεύτερο ισχυρότατο πλήγμα στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, μετά τον σχεδιασμό της εξαίρεσής του από την εξέταση των υποψηφίων για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, παρά την προηγηθείσα αντίθετη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

    Όλες οι προοδευτικές εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, στην Ελλάδα και διεθνώς, έδιναν και δίνουν εξέχοντα ρόλο στο μάθημα της Λογοτεχνίας,  αναγνωρίζοντας τον σημαντικότατο μορφωτικό του ρόλο. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι η Λογοτεχνία άρρηκτα συνυφασμένη με τη διδασκαλία της μητρικής μας γλώσσας, έχει κατά βάση εθνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα και συνδέεται αμεσότατα με την ιδιαιτερότητα της πολιτισμικής μας παράδοσης. Η ανάδειξη της πολυσημίας του λογοτεχνικού λόγου συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της γραπτής και προφορικής επικοινωνίας, όπως, εξάλλου, συμβαίνει με τα Προγράμματα Σπουδών σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες.

Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων απαιτεί να σταματήσει η, επ' ωφελία άλλων γνωστικών αντικειμένων και ερήμην της επιστημονικής κοινότητας, αλόγιστη λεηλασία των φιλολογικών ωρών, η οποία κλονίζει βάναυσα τα θεμέλια  της ανθρωπιστικής παιδείας.»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη Στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την Κοινωνική Ένταξη και την Καταπολέμηση της Φτώχειας για την Προγραμματική Περίοδο Συνάντηση με στόχο την παροχή διευκρινίσεων για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων, 2014-20120, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12-05-2015 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια της σύσκεψης της προηγούμενης Πέμπτης, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας - Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Σταύρο Γιαννακίδη, το στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής Χρήστο Καραντίνο, παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου σε θέματα ΕΣΠΑ Κυριάκου Ιωαννίδη, με τους εκπροσώπους των δήμων και των προνοιακών δομών τους από όλη την περιφέρεια, καθώς και των διευθύνσεων πρόνοιας κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Γιαννακίδης η παροχή διευκρινίσεων είναι απαραίτητη σε αυτό το στάδιο της διαβούλευσης, προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα από πλευράς φορέων που συμμετέχουν και στη συνέχεια ετοιμότητα ένταξης του έργου. Πρόσθεσε, επίσης, ότι στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι η εγκατάσταση ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και σε εθνικό επίπεδο “και το πιο σημαντικό είναι να βρούμε τους “αόρατους” συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και χρειάζονται βοήθεια”.

Εκ μέρους της Διαχειριστικής Αρχής ο Χρ. Καραντίνος έδωσε τις απαραίτητες διευκρινήσεις και απάντησε στις ερωτήσεις για την συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων από όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τις διευθύνσεις πρόνοιας τους, οι διευθύνσεις πρόνοιας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και το σύνολο σχεδόν των φορέων, οι οποίοι έθεσαν τα ερωτήματά τους, προκειμένου να προχωρήσουν στην καταγραφή των ευπαθών ομάδων και στην κατάρτιση καταλόγων με τους δυνητικούς δικαιούχους, ώστε να προχωρήσουν εν συνεχεία στην ενίσχυσή τους.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ

Το Τμήμα Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση  στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις «Επιστήμες της Αγωγής» για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, από  11 Μαΐουέως και 30 Ιουνίου 2015  στις εξής κατευθύνσεις:

1.    Διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας (σαράντα θέσεις)  (http://www.nured.uowm.gr/didaskalianeasellinikis)
2.    Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση − Bilingual Special Education (σαράντα θέσεις),  (http://www.nured.uowm.gr/bilingualspecialeducation)
3.    Πολιτισμικές Σπουδές-Σημειωτική και Επικοινωνία /Cultural Studies - Semiotics andCommunication  (σαράντα θέσεις), (http://semiotics.nured.uowm.gr)

--    Η Προκήρυξη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος Νηπιαγωγών του ΠΔΜ: http://nured.uowm.gr/index.php/el/new-metaptyxiaka  


«ΑΝΟΙΞΗ ΕΙΝΑΙ….» ΑΠΟ ΤΟ Σ.Δ.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Την Πέμπτη 14 Μαΐου  στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αμυνταίου, θα πραγματοποιηθεί   μια γιορτή στην Άνοιξη.

Θα ακουστούν τραγούδια από παιδιά και καθηγητές του Ωδείου και ποιήματα από εκπαιδευόμενους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

Επίσης οι εκπαιδευόμενοι θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς!


EGNATIA EXPO 2015q ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΘΕΤΩΝ ΤΗΣ

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της διοργάνωσης μιας μεγάλης περιφερειακής έκθεσης, οι διοργανωτές της "EGNATIA EXPO"έχουν σχεδιάσει ένα πλήρες πακέτο προώθησης της έκθεσης, εντός και εκτός Δυτικής Μακεδονίας. Μοναδικός σκοπός, η ανάδειξη της Έκθεσης και των Εκθετών της, και η συστηματική και στοχευμένη προσέλκυση επισκεπτών.

 Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Έκθεση, είναι σίγουροι πως η συμμετοχή τους τους αξίζει τον κόπο. Είναι βέβαιοι πως η Έκθεση που θα συμμετέχουν θα τραβήξει όλα τα βλέμματα, θα κάνει ρεκόρ επισκεπτών, και θα τύχει της προβολής των μεγαλύτερων ΜΜΕ στη Β.  Ελλάδα.


 Αυτό θα γίνει μέσω ενός συγκεκριμένου διαφημιστικού πλάνου. Μέσα σε αυτό είναι:
- Καταχωρήσεις σε ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδες
- Προβολή σποτ σε μεγάλα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα
- Διαφήμιση σε ιστότοπους (sites) μεγάλης επισκεψιμότητας.
- Ενημερωτικές επιστολές σε επιχειρήσεις σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και σε Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας
- Αποστολή ενημερωτικών email με αποδέκτες το σύνολο των μητρώων των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εμπόρων
- Αποστολή ενημερωτικών SMS
- Αποστολή Newsletters
- Πλήρης και στοχευμένη καμπάνια στα κοινωνικά δίκτυα (social media)
- Εμφανής παρουσία με διαφήμιση εξωτερικού χώρου (με μπάνερ ,flyer κλπ.)

Όλα τα παραπάνω θα υλοποιηθούν σε τρεις φάσεις:
1. Προδιαφήμιση (1-20 Μαΐου)
2. Πριν την Έκθεση (21-9 Ιουνίου)
3. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης (10-15 Ιουνίου)

Είναι σαφές πως η φετινή διοργάνωση της νέας μεγάλης εμπορικής έκθεσης της Δυτικής Μακεδονίας, κινείται στο δρόμο της ανάπτυξης και του εμπορίου.

Ο στόχος της EGNATIA EXPO, να γίνουν κατά τη διάρκεια της έκθεσης όσο το δυνατόν περισσότερες εμπορικές συμφωνίες, είναι όλο και πιο κοντά στην επίτευξή του.

Παρόλο που η έκθεση έχει ήδη αυξημένη πληρότητα, η εκδήλωση ενδιαφέροντος συνεχίζεται. Οι υποψήφιοι εκθέτες, μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Σοφοκλή Μποτονάκη (Τηλ. 6909909500) και με τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας (Τηλ. 24630-27265).

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13/05/2015 - 11:06