Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Ο Δήμος και η Δημοτική κοινότητα Αμυνταίου συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με δράσεις καλλωπισμού και καθαριότητας της πόλης.

Σημείο συνάντησης των εθελοντών είναι ο προαύλιος χώρος του παλιού πρώτου δημοτικού σχολείου Αμυνταίου στις10:00 π.μ.
 
ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Μια γιορτή για το περιβάλλον, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις 7.30 μμ,στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Πρεσπών (Παλιό Δημαρχείο) στο Λαιμό.

Η Κοιν.Σ.Επ. Gaia Prespa φιλοξενεί την Τοπική Οργάνωση Πελίτι Νομού Κοζάνης, σε μια εκδήλωση που έχει στόχο να ενημερώσει το κοινό για την αναγκαιότητα διατήρησης της τοπικότητας στον πρωτογενή τομέα.

Η ομάδα από το Πελίτι θα πραγματοποιήσει ενημέρωση σχετικά με τις παραδοσιακές ποικιλίες στις καλλιέργειες και την προσπάθεια που κάνει τα τελευταία 20 χρόνια, μέσα από 18 τοπικές ομάδες σε Ελλάδα και Βουλγαρία, για τη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών, ενάντια στην τάση για επικράτηση υβριδίων και μεταλλαγμένων φυτών.

Η Κοιν.Σ.Επ. Gaia Prespa θα πραγματοποιήσει ενημέρωση για τις δράσεις της και για τις αναγεννητικές πρακτικές γεωργίας που εφαρμόζει.

Η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών θα αναφερθεί στο πρόγραμμα που υλοποιεί για τις αυτόχθονες φυλές ζώων (βραχυκερατική αγελάδα Πρεσπών) και τη βιολογική γεωργία στην Πρέσπα, ενώ θα παρουσιάσει συνοπτικά τα αποτελέσματα της μελέτης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε συνεργασία με το Δήμο Πρεσπών και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Πελεκάνος» για τα χρηματοδοτικά μέτρα της νέας ΚΑΠ και τη βέλτιστη αξιοποίηση τους στην περιοχή των Πρεσπών.

Επίσης, μελισσοκόμοι από την περιοχή θα παρευρεθούν και θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν τη μελισσοκομία στην περιοχή των Πρεσπών, αλλά και ευρύτερα.

Τέλος, στο χώρο θα προβληθούν ντοκιμαντέρ σχετικά με τα θέματα της εκδήλωσης, από το Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών «Παράθυρα στον Πλανήτη μας», που πραγματοποίησε η Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ).

Η εκδήλωση αφορά αγρότες και κτηνοτρόφους, καλλιεργητές μικρών οικιακών κήπων, μελισσοκόμους, αλιείς και γενικότερα, όσους θέλουν να έχουν ενημέρωση σχετικά με τα θέματα. Ακόμα, θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή σπόρων και όσοι διαθέτουν σπόρους τοπικών ποικιλιών, μπορούν να τους προσφέρουν και να τους ανταλλάξουν με άλλους από την ομάδα του Πελίτι.

Στο χώρο θα υπάρχει μπουφές με τοπικά εδέσματα, προσφορά από τις ταβέρνες «Η Συντροφιά» και «Το Πρέσπειον» με κρασιά που προσέφεραν το Οινοποιείο «Βεγορίτιδα», το «Κτήμα Κυρ Γιάννη» και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου.
 
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Το Παράρτημα Αμυνταίου του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει στην Καλοκαιρινή μαθητική συναυλία σήμερα Παρασκευή 05 Ιουνίου 2015, ώρα 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 74 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Ένωσης Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Φλώρινας «Η Μεγαλόνησος», σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, διοργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των εβδομήντα τεσσάρων (74) χρόνων από την Μάχη της Κρήτης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τηνΚυριακή 7 Ιουνίου 2015για να τιμήσουμε τους ήρωες που θυσιάστηκαν στη μάχη αυτή.

Η παρουσία σας θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα και θα μας δώσει δύναμη να συνεχίσουμε τις δραστηριότητες μας.

Πρόγραμμα εκδήλωσης
10:00 π.μ.:Πάνδημος δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος.
11:00π.μ.:Επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου, η οποία βρίσκεται στο σιντριβάνι στην είσοδο της πόλης, καθώς και κατάθεση στεφάνων.
12:00 μ.:Ομιλία για την Μάχη της Κρήτης από τον αντιπεριφερειάρχη της π.ε. Φλώρινας κ. Μπίρο Στέφανο στην αίθουσα του συλλόγου (Ελ. Βενιζέλου 3, έναντι ΔΟΥ).

Θα ακολουθήσει δεξίωση.
 
ΣΤΙΑ 8 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ Η ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Την Κυριακή 31-5-2015 η σκακιστική ομάδα της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας αντιμετώπισε για το κύπελλο Ελλάδας τον «Θινάλιο Σκακιστικό Σύλλογο» της Κέρκυρας και επικράτησε με σκορ 3-1.

Με την ομάδα της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας αγωνίστηκαν οι:Γυμνόπουλος Λάζαρος, Μαρκίδης Κων/νος, Γαλόπουλος ΝικόλαοςκαιΚεσίδης Οδυσσέας.

Ευχόμαστε η ομάδα μας να επαναλάβει την επιτυχία του 2011, είχε κατακτήσει τη 2η πανελλήνια θέση, και να μας κάνει υπερήφανους για μια ακόμα φορά.

Οι αγώνες του Final 8 θα διεξαχθούν στο Ρίο της Πάτρας στις 1 και 2 Ιουλίου 2015.
 
ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Μετά τις αρχαιρεσίες της 26ης Μαΐου 2015 για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας στη συνεδρίαση της 3/6/2015 συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: ΟΚΟΥΤΣΙΔΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ
Αντιπρόεδρος: ΔΑΪΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Γενική Γραμματέας: ΜΠΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ
Ταμίας: ΝΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Μέλος: ΚΑΤΙΚΑΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Μέλος: ΚΑΪΣΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Μέλος: ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05/06/2015 - 10:41