Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου  5/6/2015



Αποκαλύφθηκε εξαπάτηση με ποσότητα λαδιού


Στην εξάρθρωση σπείρας που προσπάθησε να εξαπατήσει επιχειρηματία στο χώρο του ελαιολάδου από την περιοχή του Πύργου και τη σύλληψη τριών εκ των δραστών προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου. Οι δράστες επικοινώνησαν με τον επιχειρηματία για να παραγγείλουν ποσότητα ελαιολάδου. Εκείνος όμως έχοντας εξαπατηθεί ήδη μία φορά πριν λίγους μήνες, ενημέρωσε τις Αρχές που έστησαν «παγίδα» και έπιασαν τους δράστες, με επιχείρηση στην Αττική. Στην επικοινωνία που είχαν οι δράστες με το παρ’ ολίγον θύμα, τού συστήθηκαν ως εκπρόσωποι εταιρίας με έδρα την Θεσσαλονίκη και του ζήτησαν να τους διαθέσει 80 τενεκέδες ελαιόλαδο. Ο επιχειρηματίας έχοντας την εμπειρία προηγούμενης εξαπάτησης που είχε υποστεί, υποψιασμένος και επιφυλακτικός, επικοινώνησε με την αναφερόμενη εταιρία, όπου διαπίστωσε πως από την πλευρά της δεν υπήρχε καμία παραγγελία αλλά και καμία πρόθεση αγοράς ελαιολάδου, οπότε και συνεργάστηκε με τις αρχές.  Να σημειωθεί, ότι κατά την παράδοση του ελαιολάδου η επιταγή που του παραχωρήθηκε και ανέγραφε το ποσό των 5.650 ευρώ, αποκαλύφθηκε ότι ήταν πλαστή.

Σύλληψη 48χρονου για εξαπάτηση ιερέων

Στην εξιχνίαση περιπτώσεων εξαπάτησης ιερέων σε περιοχές της Ηλείας, που είχαν συμβεί το 2014 και το 2015, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας τις προηγούμενες ημέρες, όπου συνέλαβαν προχθές στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας έναν 48χρονο, που φέρεται να εμπλέκεται στις υποθέσεις αυτές.Συνελήφθη ένας 48χρονος άνδρας ο οποίος, φέρεται, σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, να έχει αποκομίσει περιουσιακό όφελος από την δράση του αυτή, το ποσό των 30 χιλ. ευρώ, ενώ δρούσε σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιώντας την μέθοδο της απάτης, χρησιμοποιώντας κατά περίπτωση το όνομα του πρώην νομάρχη και αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα και το Ταμείο Κληρικών. Οι υποθέσεις εξαπάτησης που συνέβησαν σε περιοχές της Ηλείας, έφτασαν τις έξι συνολικά ενώ από αυτές μόνο δύο ιερείς φαίνεται να πείσθηκαν από το τηλεφώνημα των αγνώστων και κατέθεσαν το ποσό που τους είχε ζητηθεί σε τραπεζικό λογαριασμό. Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σημείωσαν ακόμα μια σημαντική επιτυχία αφού  κατάφεραν να εντοπίσουν στην Αχαΐα, να συλλάβουν και να οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τον φερόμενο δράστη.

Απλήρωτοι 3 μήνες οι εργαζόμενοι στον ΓΟΕΒ

Τον τρίτο μήνα χωρίς να έχουν πληρωθεί διανύουν οι εργαζόμενοι στον ΓΟΕΒ, όπως καταγγέλλουν με χθεσινή τους ανακοίνωση, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου, με την οποία καταλογίζουν ευθύνες στην διοίκηση, επισημαίνοντας παράλληλα την κατάσταση στην οποία έχει για μια ακόμα φορά περιέλθει ο Οργανισμός. Σε περίπτωση που δεν ληφθούν σοβαρά υπόψη τα αιτήματά τους, όπως αναφέρουν, προτίθενται να καταφύγουν στα μέσα που προβλέπει η νομοθεσία, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την αγροτική οικονομία του νομού. «Εμείς ως εργαζόμενοι δίνουμε τα πάντα προκειμένου και αυτή ή αρδευτική περίοδος να τελειώσει χωρίς προβλήματα προς όφελος των αρδευτών και της παραγωγής τους διότι με το ελάχιστο δυνατόν προσωπικό και με τις πιο αντίξοες συνθήκες μέχρι τώρα καταφέρνουμε τα ακατόρθωτα. Δεν βλέπουμε όμως από την πλευρά της Διοίκησης να εκτιμάται αυτό και μας θεωρεί όργανά της με υποχρεώσεις χωρίς όμως δικαιώματα», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Κανονικά τα έργα στο Κατάκολο

Απρόσκοπτα θα συνεχιστεί η πορεία των έργων για την αναβάθμιση του λιμανιού του Κατακόλουπαρά τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει η ανάδοχος εταιρεία. Η έλλειψη ρευστότητας, οδήγησε στην πρόθεση παύσης των εργασιών, ωστόσο ύστερα από παρέμβαση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Λεωνίδα Βαρουξή, αποφασίστηκε η συνέχιση των εργασιών και η διεξαγωγή σύσκεψης την Παρασκευή στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ώστε να ανοίξει ξανά η στρόφιγγα της χρηματοδότησης και να μην τεθεί σε κίνδυνο ένα αναπτυξιακό έργο.

Εκθεση γνωριμίας με τις γεύσεις της ηλειακής γης

Πρωτοβουλία για την προώθηση των τοπικών προϊόντων, γευσιγνωσίας και λαϊκής τέχνης έλαβαν ο Εμπορικός Σύλλογος Κατακόλου «η Ενότητα» σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου και τα Επιμελητήρια Ηλείας και Ζακύνθου, με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Διοργανώνουν την 1η Έκθεση Γευσιγνωσίας, τοπικών προϊόντων και λαϊκής τέχνης από τις 21 έως τις 28 Ιουλίου, στο λιμάνι Κατακόλου, με στόχο οι τουρίστες κυρίως της κρουαζιέρας αλλά και οι επισκέπτες στην περιοχή, να γνωρίσουν τις ηλειακές γεύσεις, αλλά και μελλοντικά, να αποτελέσει η Ηλεία πηγή τροφοδοσίας για την κρουαζιέρα, Στην προσπάθεια αυτή σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν και οι Δήμοι του Νομού μας που έχουν κληθεί να συμμετάσχουν, κάνοντας γνωστή την περιοχή τους με τοπικά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης κλπ.

Την σπουδαιότητα της; Πρωτοβουλίας  επεσήμαναν χθες στην διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο κτίριο της ΠΕΔ στον Πύργο, οι πρόεδροι του Λιμενικού Ταμείου Πύργου Λεωνίδας Βαρουξής, του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος , ο εκπρόσωπος της Π.Ε. Ηλείας Δημήτρης Κωσταριάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου  Διονύσης Μπουλούτας και ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος.

Συνάντηση για «αξιοποίηση γεωργικών αποβλήτων» στην Αμαλιάδα

Συνάντηση στρογγυλής τράπεζας σήμερα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Μεγάρου του Δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδαστο πλαίσιο συμμέτοχης του στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013» με τίτλο: “Αξιοποίηση των Γεωργικών Αποβλήτων για μια ανταγωνιστική και βιώσιμη Περιφερειακή Ανάπτυξη”. Θέμα της συνάντησης είναι η διευκρίνηση από ελληνικής πλευράς, των προθέσεων, του προγραμματισμού και των δυνατοτήτων σχετικά με τους τρόπους ελέγχου, διαχείρισης, ανακύκλωσης των αγροτικών πλαστικών αποβλήτων.

«Το σχολείο των ονείρων μας» στη Ν. Μανολάδα

Από το Δημοτικό Σχολείο Ν. Μανολάδας ξεκινούν τη Δευτέρα οι δράσεις του προγράμματος «Το σχολείο των ονείρων μας», που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το σχολείο θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και θα περιλαμβάνει πρωινές και απογευματινές δράσεις, όπως ποδηλατάδα, δενδροφύτευση, κατασκευές και άλλα, ενώ ορισμένες βραδιές θα κλείνουν με θεατρικές παραστάσεις και μουσική. Η κατασκήνωση θα οργανωθεί στο προαύλιο του σχολείου από εθελοντές, γονείς και παιδιά, ενώ οι δράσεις του προγράμματος θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου.

«ΛΗΘΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» στο ΤΕΙ Πύργου

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση που έχει ως θέμα τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και κυρίως όψεις του που μέχρι σήμερα δεν έχουν παρουσιαστεί, με τίτλο «ΛΗΘΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» διοργανώθηκε στο ΤΕΙ Πύργου σπουδαστές του τμήματος  ΔΟΕΠΤΜ. Πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια που σαν σύλληψη ξεκίνησε το 2010 και υλοποιήθηκε τελικώς φέτος και για την οποία φορείς και ιδιώτες «δάνεισαν» αντικείμενα από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο στους φοιτητές. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη για το κοινό ως τις 10 Ιουνίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05/06/2015 - 11:00