Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου  12/6/2015



Κυριακή στην ΕΡΑ Πύργου 


Δύο χρόνια αγώνα για την συνέχιση της λειτουργίας του ιστορικού σταθμού της ΕΡΑ  Πύργου , ενώνουμε τις φωνές μας  για την ΕΡΤ που ονειρευτήκαμε, για την ΕΡΤ που διεκδικήσαμε, για την ΕΡΤ που θέλουμε ανοιχτή με όλες της τις δομές σε όλη τη χώρα.

Και συνεχίζουμε : Την  Κυριακή 14 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, διοργανώνουμε εκδήλωση - συναυλία μνήμης και αλληλεγγύης .

Για την συνέχιση της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού Πύργου , του δικού σας σταθμού.

Γιατί η ΕΡΤ, είστε-είμαστε ΟΛΟΙ !

Θα προβληθεί βίντεο από τα δύο χρόνια αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ομιλίες από τους εργαζόμενους και συναυλία με το Νίκο Μάστορα και την ορχήστρα του.

ΦΟΔΣΑ: Προβληματισμός για την διαχείριση

Προβληματισμός τόσο για την οριστική διαχείριση των στερεών αποβλήτων με την κατασκευή του εργοστασίου στην Τριανταφυλλιά, όσο και για την ενδιάμεση λύση εκφράστηκε χθες στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ, όπου ο πρόεδρος του Φορέα και δήμαρχος Ηλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι «το θέμα του εργοστασίου είναι αδιαπραγμάτευτο». Μιλώντας στην ΕΡΑ Πύργου ο κ. Χριστοδουλόπουλος είπε ότι τη Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών Ευάγγελο Καπετάνιο όπου θα συζητήσουν για το θέμα της ενδιάμεσης διαχείρισης, μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει το διάλογο με τους δήμους και τους Συνδέσμους της χώρας με στόχο την επαναχάραξη του εθνικού σχεδιασμού.

«Ανάσα» δύο μηνών στην Αρχ. Ολυμπία

«Ανάσα» έστω και για δύο μήνες, μέσα στο καλοκαίρι, θα πάρει ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας μετά τη διαδικασία μεταφοράς σκουπιδιών στην περιοχή της Βόνιτσας. Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Πύργου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργακόπουλος, θα μεταφερθούν συνολικά 1.000 τόνοι απορριμμάτων. Κάλεσε, ωστόσο, και τους δημότες να βοηθήσουν, κάνοντας διαλογή των απορριμμάτων, δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στον τομέα της ανακύκλωσης.

Δυνατή φωνή των Λαϊκών Στρωμάτων

Την κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών μέτρων που συνεχίζουν να ισχύουν διατράνωσαν χθες με συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στον Πύργο, δεκάδες μέλη Συλλόγων και Σωματείων. Οι εισηγητές στις ομιλίες τους καταφέρθηκαν εναντίον της κυβέρνησης, τονίζοντας πως καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες και πως η όποια διαπραγμάτευση δεν γίνεται προς όφελος του λαού αλλά προς όφελος του κεφαλαίου και των μονοπωλίων που βγαίνουν κερδισμένα από την κρίση. Βασικά, καθολικά και πάγια αιτήματα όλων όσων συμμετείχαν είναι οι  αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, η  άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, η κάλυψη όλων των απωλειών και αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Στον αέρα ακόμη η Μαιευτική…

Ευρεία σύσκεψη, στην οποία θα τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα των Νοσοκομείων της Ηλείας, θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα με την παρουσία και του διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιώργου Γιαννόπουλου.  Αυτό έκανε γνωστό χθες ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Βασίλης Δημόπουλος, ο οποίος είχε συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ στο γραφείο του στην Πάτρα, καθώς παραμένει άλυτο το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας. Ένα πρόβλημα που δεν είναι και το μοναδικό που αντιμετωπίζουν οι Νοσηλευτικές Μονάδες στην Ηλεία, καθώς όπως τονίζει και ο κ. Δημόπουλος τα ζητήματα είναι πολλά και σοβαρά και πρέπει να δρομολογηθούν λύσεις. «Απαιτείται να γίνει μία ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων του τόπου, για να αποφασιστεί τι πρέπει να γίνει στον τομέα της υγείας σε επίπεδο νομού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημόπουλος.

Ο Μηλιός στα Λεχαινά

Τον Γιάννη Μηλιό, καθηγητή πολιτικής οικονομίας του ΕΜΠ και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξενούν στο νομό οι «Πολίτες της Ηλείας», ως  κεντρικό ομιλητή σε εκδήλωση-συζήτηση που θα γίνει αύριο Σάββατο  στις 8.30 το βράδυ στο Καφέ-ΟΣΕ στα Λεχαινά. Ο κ. Μηλιός θα μιλήσει με θέμα: «Η θέση μιας αριστερής κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα».

Έλεγξαν τα έργα στο Πάρκο Ξυστρή

Αυτοψία στα έργα που εκτελούνται στο πρώην εργοστάσιο Ξυστρή πραγματοποίησε κλιμάκιο  της Ενδιάμεσης Αρχής της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας που βρέθηκαν στην Ηλεία, στο πλαίσιο του προγραμματισμού ευρείας σύσκεψης που θα γίνει στην περιοχή της Αρχ. Ολυμπίας με αντικείμενο την παρουσίαση του προγράμματος ΅ΣΠΑ και των έργων που πρόκειται να γίνουν στο Νομό.

Σε εγκατάλειψη τα μονοπάτια

Εικόνα εγκατάλειψης αντίκρισε χθες το πρωί ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής που επισκέφθηκε τα δύο τουριστικά μονοπάτια του Κατακόλου, με την ευκαιρία τον καθαρισμό που υλοποιεί σταδιακά το Δασαρχείο. Το έργο των μονοπατιών που εμπνεύστηκε και υλοποίησε  πριν 11 χρόνια ο ίδιος ο κ. Λιατσής, στόχο είχε μα ενώσει το κέντρο του οικισμού με το νότιο άκρο του βουνού, το φάρο και το πυροβολείο έως το ποντικόκαστρο και τον Αγιο Ανδρέα.

Εκδήλωση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά από το ΤΕΙ Πύργου

Εκδήλωση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά διοργανώνει αύριο Σάββατο 13 Ιουνίου και ώρα 7 το απόγευμα ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου, σε συνεργασία με την Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας. Η εκδήλωση θα γίνει στο Ενωσιακό γήπεδο στη Σπιάντζα και θα περιλαμβάνει ομιλία και φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα στη νεοσύστατη ομάδα ποδοσφαίρου του Συλλόγου Σπουδαστών και τη μεικτή νέων της ΕΠΣ. Την εκδήλωση στηρίζει το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών, εκπρόσωποι του οποίου θα κάνουν ενημέρωση για το μεγάλο αυτό ζήτημα.

Εγκατάλειψη σκύλων στο δάσος Μαραθιάς

Νέο κρούσμα με την εγκατάλειψη 70 σκύλων στο δάσος Μαραθιάς προκάλεσαν την κινητοποίηση των ζωόφιλων που ενημέρωσαν την Αστυνομία και την Εισαγγελέα Αμαλιάδας, η οποία έδειξε την ευαισθησία της και επελήφθη άμεσα, ενώ θα σχηματιστεί δικογραφία κατά αγνώστων.

Περιβαλλοντική εκδήλωση στο κτήμα Μερκούρη

Εκδήλωση αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος διοργανώνει αύριο Σάββατο στις 8.30 το βράδυ το Κτήμα Μερκούρη με ομιλητή τον Χρυσόστομο Φουντούλη, Δρ. στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Τίτλος της εκδήλωσης είναι «Ο πλανήτης μας και τα όριά το – Πώς θα αποτρέψουμε την περιβαλλοντική και οικονομική κατάρρευση» και είναι ανοικτή για το κοινό.

Αφιέρωμα στη Γιορτή του πατέρα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών «Οι Πυργιώτισσες» διοργανώνει εκδήλωση την προσεχή Δευτέρα αφιερωμένη στη γιορτή του πατέρα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν βραβεύσης, θα παρουσιαστούν χορευτικά και θεατρική παράσταση από τα μέλη του Συλλόγου.

Εκθεση ξενόγλωσσου βιβλίου

Εκθεση ξενόγλωσσου βιβλίου και εποπτικών μέσων διοργανώνει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών την προσεχή Κυριακή στο συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μετά τις 10.30 το πρωί.

«Οσα φέρνει η μουσική»

Η χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων και το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού διοργανώνουν μουσική εκδήλωση αύριο στις 8.30 το βράδυ στο θέατρο «Απόλλων» Πύργου, με τίτλο «Οσα φέρνει η μουσική».
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12/06/2015 - 22:22