Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου  4/6/2015



Προς ακύρωση το εργοστάσιο απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά

Προς ακύρωση βαίνουν οι διαγωνισμοί για τη διαχείριση των σκουπιδιών, σύμφωνα με το το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος.που βρίσκεται σε διαβούλευση ως τις 12 Ιουνίου. Όπως ανέφερε  ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Τσιρώνης  «επανεξετάζονται και αναστέλλονται όλοι οι διαγωνισμοί ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εναρμονιστούν τα Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) με το νέο Εθνικό Σχέδιο». Μάλιστα σημείωσε ότι «το υπουργείο είναι αποφασισμένο να συγκρουστεί με ισχυρά συμφέροντα».

Το γεγονός της ακύρωσης όλων των διαγωνισμών ΣΔΙΤ,  ανατρέπει και τα δεδομένα του σχεδιασμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στην Ηλεία, αφού το εργοστάσιο  προϋπολογισμού  35 εκ. ευρώ με κατασκευή μέσω ΣΔΙΤ βαίνει  προς ακύρωση. Ωστόσο χθες, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ηλείας και δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, υποστήριξε  ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, γιατί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης βρίσκεται σε διαβούλευση.

Αισιοδοξία Μπαλαούρα για μια ρεαλιστική συμφωνία με τους δανειστές

Την αισιοδοξία του ότι τελικά οι δανειστές θα συζητήσουν πάνω στις ελληνικές προτάσεις και όχι στο «τελεσίγραφο» Γιούνγκερ, εξέφρασε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Πύργου. Ο κ. Μπαλαούρας εξέφρασε την άποψη ότι οι τελευταίες προτάσεις των δανειστών εντάσσονται στη σκληρή διαπραγματευτική τακτική Σόιμπλε και τόνισε ότι μεταξύ των σεναρίων που συζητούνται στην περίπτωση που επέλθει αδιέξοδο είναι και η προσφυγή στον Ελληνικό λαό. Ωστόσο, επεσήμανε ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτοί δρόμοι και σύμμαχοι της χώρας μας για μια ρεαλιστική συμφωνία.

Εχει τα «πρωτεία» στην ανακύκλωση ο δήμος Πύργου
 
Το  20% άγγιξε το ποσοστό της ανακύκλωσης για το μήνα Μάιο στο δήμο Πύργου, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην Πελοπόννησο και μια από τις κορυφαίες στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πύργου για την ανακύκλωση, Διονύσης Μπέλτσος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες. Μεταξύ άλλων σχολίασε πως ο δήμος Πύργου έχει συντονιστεί με τον νέο εθνικό σχεδιασμό για τα απορρίμματα και κάθε μήνα θα ενημερώνει τους πολίτες για την πορεία της ανακύκλωσης στο δήμο και τις ενέργειες που προγραμματίζονται και τόνισε ότι «οι δημότες του Πύργου μέσα σε αντίξοες συνθήκες και με ελλείψεις από την πλευρά της δημοτικής αρχής στην ανακύκλωση, έφτασαν το υψηλότερο ποσοστό στην Πελοπόννησο και σε ένα από τα υψηλότερα σε όλη την Ελλάδα. Αυτό προήλθε είτε από την χαοτική κατάσταση των σκουπιδιών, είτε από την καμπάνια ανακύκλωσης, είτε πάλι από την αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών».
 
Διοικητής 6ης ΥΠΕ: «Συνωμοσιολογική προσέγγιση τα περί κλεισίματος του Νοσοκομείου Αμαλιάδας»
 
Καμιά πρόθεση κατάργησης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας δεν έχει η 6η ΥΠΕ ή η κυβέρνηση, διαβεβαιώνει ο διοικητής της Γιώργος Γιαννόπουλος, αφήνοντας αιχμές για τρομοκράτηση της κοινής γνώμης από συγκεκριμένους κύκλους που επιδιώκουν την εξυπηρέτηση δικών τους στενών ιδιοτελών συμφερόντων. «Όλα τα επιχειρήματα εκπορεύονταν από μια «συνωμοσιολογική » προσέγγιση, ότι δηλαδή η απόφαση ήταν ενταγμένη στο σχέδιο του κλεισίματος του Νοσοκομείου Αμαλιάδος. Γνωρίζουν όμως όλοι πολύ καλά,  ότι τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει, ούτε από την 6η  ΥΠΕ , ούτε από την κυβέρνηση.

Για μας ως 6η ΥΠΕ, δεν υπάρχει ούτε Αμαλιάδα χωριστά , ούτε Πύργος χωριστά, υπάρχει ο Νομός Ηλείας και υπάρχουν και συνολικά 330 νοσηλευτικές κλίνες στις δύο νοσοκομειακές μονάδες  που θα πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους κατοίκους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.
 
12.000 ευρώ για τα έξοδα της δίκης τους

Να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα της δίκης τους καλούνται οι μετανάστες που δούλευαν στην παραγωγή φράουλας  και πυροβολήθηκαν επειδή ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους,  στην περιοχή της Ν. Μανωλάδας. Όπως καταγγέλλει η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», τα έξοδα που αντιστοιχούν σε περίπου 360 ευρώ για καθένα από τους 35 μετανάστες, έχουν σταλεί στις εφορίες τους, και συνολικά φτάνουν γύρω στα 12.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Απριλίου του 2013, οι μετανάστες που εργάζονταν στην παραγωγή φράουλας της εταιρείας του Νίκου Βαγγελάτου στη Ν. Μανωλάδα, ζήτησαν τα δεδουλευμένα πάνω από 6 μηνών που δεν είχαν λάβει, και δέχτηκαν πυροβολισμούς από τους επιστάτες τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 άτομα.
 
Και φέτος «Διαβάζω, γνωρίζω, παίζω, ζωγραφίζω»
 
Πρόγραμμα με τίτλο «Διαβάζω, γνωρίζω, παίζω, ζωγραφίζω», που περιλαμβάνει 14 δράσεις, θα εφαρμόσει για 4η χρονιά φέτος η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου για παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών. Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει γνώσεις στα παιδιά, να τα ευαισθητοποιήσει σ διάφορα κοινωνικά θέματα, να ενισχύσει τον συναισθηματικό τους κόσμο, να αναδείξει τις δεξιότητές τους, αλλά και να τα ψυχαγωγήσει.
 
Ημερίδα Πρώτων Βοηθειών στην Κρέστενα
 
Ημερίδα Πρώτων Βοηθειών διοργανώνει μεθαύριο Σάββατο το απόγευμα η Δημοτική Κοινότητα Κρεστένων σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Μεσσηνίας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Γιορτής Σταφίδας και περιλαμβάνει ενημέρωση για θέματα που έχουν να κάνουν με διαχείριση φαρμακείου, θαλάσσιο πνιγμό, τσιμπήματα εντόμων και ερπετών, δηλητηριάσεις και αντιμετώπιση τραύματος.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04/06/2015 - 11:05