Ειδήσεις από την ΕΡΑ Χανίων

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Πέμπτη 04/06/2015



Φοιτητές Πολυτεχνείου: "Παιδεία 2015", ανεπιθύμητοι οι εκφραστές της διάλυσης της Παιδείας

Την πλήρη αντίθεσή τους για την εκδήλωση για την Παιδεία, που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, την Πέμπτη 4 Ιουνίου από την επιτροπή "Παιδεία 2015", εκφράζει ο σύλλογος φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης. Οι φοιτητές, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 18:30. Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση «Παιδεία 2015» θα συμμετέχουν ο πρώην πρύτανης Ιωακείμ Γρυσπολλάκης, η πρώην υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αλλά και ο Θεόδωρος Φορτσάκης, πρώην πρύτανης και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Κ. Μητσοτάκης: Στο Ηράκλειο για ζητήματα… παιδείας και οικονομίας

Πολιτικές δηλώσεις σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων έκανε από το Ηράκλειο, όπου βρίσκεται για να συμμετέχειστην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015» εναντίον των νόμων Μπαλτά – Κουράκη, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να επιστρέψει από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με μία συμφωνία.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε αρχικά την Οργάνωση Κατά της Βίας και της Οπλοχρησίας «Ο Άνθρωπος», στο χωριό Προφήτης Ηλίας, όπου και έγινε μέλος της, επισημαίνοντας ότι «η αλόγιστη οπλοχρησία που παραβαίνει το νόμο δεν μπορεί να γίνει ανεκτή ούτε στην Κρήτη, τον τόπο μας, επικαλούμενοι ιστορικές ή πολιτιστικές ιδιαιτερότητες».Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η πραγματική οικονομία δεν αντέχει άλλο αυτήν την αστάθεια.

Στα Χανιά ο Μανώλης Συντυχάκης

Τα Χανιά επισκέφτηκεχθες ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης. Ο κ. Συντυχάκης αρχικά παραβρέθηκε στην δίκη των επτά κατοίκων που αγωνίζονται ενάντια στην εγκατάσταση ΑΠΕ στο Αποπηγάδι, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε στην εκδήλωση για το ολοκαύτωμα της Κανδάνου όπου και κατέθεσε στεφάνι.Επισκέφθηκε επίσης το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Κανδάνου όπου συζήτησε με τους πυροσβέστες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κλιμάκιο για τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την αντιπυρική περίοδο κα. Τέλος, ο Ηρακλειώτης βουλευτής επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Κανδάνου όπου οι γιατροί και το προσωπικό τον ενημέρωσαν σχετικά με τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι της περιοχής.

Άφησε την τελευταία του πνοή ταξιδεύοντας για Χανιά

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας άνδρας 38 ετών στο πλοίο "ΕΛΥΡΟΣ", το οποίο πραγματοποιούσε δρομολόγιο το βράδυ της Τρίτης από Πειραιά προς Χανιά. Ο άτυχος άντρας εντοπίστηκε χωρίς αισθήσεις και ο γιατρός του πλοίου διαπίστωσε τον θάνατό του. Από τη Λιμενική Αρχή Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής για να διαπιστωθούν τα αίτια του συμβάντος.

Εορτασμός Αγίων Θεοδώρων στο νησάκι Θοδωρού

Ο καθιερωμένος εορτασμός των Αγίων Θεοδώρων θα τελεστεί τη Δευτέρα 8/6 στο γραφικό νησάκι Θοδωρού απέναντι από την Αγία Μαρίνα. Για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το νησί για τον εορτασμό των Αγίων Θεοδώρων γνωστοποιείται ότι καραβάκια θα αναχωρούν από τον δεύτερο μόλο (πίσω από το φαρμακείο της Αγίας Μαρίνας) από τις 7.00 έως τις 12.00, ενώ η επιστροφή των προσκυνητών θα ολοκληρωθεί στις 15.00. Το αντίτιμο της επιβίβασης μαζί με την επιστροφή είναι 5 € για όλους, ενώ για τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών η μεταφορά είναι δωρεάν. Η πανήγυρις διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, την Ενορία Αγίας Μαρίνας, τη Διεύθυνση Δασών Ν. Χανίων, το Λιμεναρχείο Χανίων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Μαρίνας “Τα Θοδωρού” και τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Καταστηματαρχών Αγ. Μαρίνας.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04/06/2015 - 10:06