Ειδήσεις από την ΕΡΑ Χανίων

Βουτιά θανάτου για 26χρονο από τον 5ο όροφο του Νοσοκομείου Χανίων

Τραγικό τέλος βρήκε ένας νέος άνθρωπος, 26 ετών, ο οποίος έπεσε χθες, λίγο μετά τις 9 το βράδυ από τον 5ο όροφο του Νοσοκομείου Χανίων. Ο άτυχος άνδρας βρίσκονταν στους χώρους του νοσηλευτικού ως επισκέπτης.Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα διαλευκανθούν από τις έρευνες της Αστυνομίας, αν και οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν αυτοκτονία.



Δ. Χανίων: Δέσμευση των ΑΦΜ τριών Δήμων, για χρέη του… παρελθόντος

Στη δέσμευση των ΑΦΜ των δήμων Πλατανιά, Κισάμου και Αποκορώνουγια χρέη που αφορούν στα τέλη εναπόθεσης απορριμμάτων προς τον πρώην καποδιστριακό δήμο Ακρωτηρίου, προχώρησε ο Δήμος Χανίων. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, οι Δήμαρχοι των οποίων οι Δήμοι εμφανίζουν οικονομικές εκκρεμότητες, προέκυψε ότι το μόνο που επιθυμεί ο Δήμος Χανίων είναι να τακτοποιηθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις που όλοι κληρονόμησαν από τους προκατόχους τους.



Περιφέρεια Κρήτης: Προβληματισμός για νέες ΒΑΠΕ σε περιοχές NATURA

Τον έντονο προβληματισμό του για τον προγραμματισμό εγκατάστασης τεράστιων αιολικών πάρκων από τις εταιρείες ΤΕΡΝΑ και Κοπελούζος, εξέφρασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής. Η Περιφέρεια Κρήτηςθα φέρει τους επόμενους στο περιφερειακό συμβούλιο τις περιβαλλοντικές μελέτες που εστάλησαν από το υπουργείο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα αιολικά Πάρκα των δύο επενδύσεων βρίσκονται εντός περιοχών NATURA σε ποσοστό που ξεπερνά το 70%.



Στο νοσοκομείο Χανίων ο Παύλος Πολάκης

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Χανίων ενημερώθηκε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης. Στη συνάντηση του βουλευτή με τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων, συζητήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών για την πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι σοβαρές ελλείψεις, έως την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όπως ανακοινώθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Επίσης συζητήθηκε η λειτουργία της Μονάδας Νεογνών και η ανάγκη πρόσληψης ειδικευμένων νεογνολόγων και η άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών του Νοσηλευτικού προσωπικού.



Τ. Βάμβουκας: Ζητά την παραχώρηση των πρώην ψυχιατρείου

Την ανάγκη παραχώρησης του κτηρίου του πρώην Ψυχιατρείου, με σκοπό τη φιλοξενία μεταναστών, που βρίσκονται στα Χανιά αλλά και τη δημιουργία χώρου αστέγων στον ίδιο χώρο, επεσήμανε χθες ο δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος επισκέφθηκε το Δημοτικό Γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής, όπου φιλοξενούνται οι 263 μετανάστες, που περισυλλέχθηκαν από εμπορικό πλοίο νοτιοδυτικά της Κρήτης.



ΣΕΤΕ: Μείωση των πτήσεων σε Ηράκλειο, αύξηση στα Χανιά

Μείωση 3,6% στις διεθνείς αφίξεις σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου πρώτο πεντάμηνο του 2015 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ. Στα Χανιά ωστόσο, το αντίστοιχο διάστημα, καταγράφηκε αύξηση 2,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τον Μάρτιο καταγράφηκε κατακόρυφη αύξηση στις αυξήσεις σε Χανιά και Ηράκλειο που άγγιξε το 345,6%.



Ο καιρός

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί ι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54