Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  11/6/2015



Η ΕΡΤ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

Δυο χρόνια μετά το «μαύρο», ο σφυγμός της ενημέρωσης και του πολιτισμού στην Ελλάδα και τον κόσμο επιστρέφουν στην ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ επιστρέφει με αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση, με δελτία ειδήσεων που εστιάζουν στην αντικειμενική παρουσίαση της επικαιρότητας, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ακρότητες και υπερβολές, αλλά με τρόπο που τιμά και υπολογίζει τον πολίτη.

Τα ραδιοφωνικά προγράμματα της Ε.ΡΑ. ανοίγουν μικρόφωνα και οι Περιφερειακοί Σταθμοί συνεχίζουν να δίνουν το λόγο στις τοπικές κοινωνίες.

Σήμερα Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 στις 06.00 η ενημέρωση, η μουσική, η ψυχαγωγία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός παίρνουν ξανά τον πρώτο λόγο στις συχνότητες της ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ αυτά τα δύο χρόνια κατάφεραν κάτω από αντίξοες συνθήκες να μείνουν όρθιοι και με τη στήριξη της κοινωνίας, να κερδίσουν την πρώτη μεγάλη νίκη και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Σήμερα Πέμπτη 11 Ιουνίου η ΕΡΑ Ρόδου από τις 9:00 το πρωί, ανοίγει τις πόρτες και τα μικρόφωνα της σε πολίτες, φορείς και συλλογικότητες που στήριξαν τον αγώνα μας για μια δημόσια ΕΡΤ, ανεξάρτητη πλουραλιστική, ανοικτή στην κοινωνία και με σημαντικό ρόλο στην Περιφέρεια.
 
ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΘΩΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται από τη μετακίνηση αλλοδαπών δήθεν μαθητών – σπουδαστών στα ξενοδοχεία της Ρόδου αλλά και των άλλων τουριστικών περιοχών της χώρας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, Σάββας Χατζησάββας σε συνέντευξη τύπου.

Κατήγγειλε ότι καταστρατηγείται για ακόμη μία τουριστική περίοδο η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) και δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπει, με αποτέλεσμα χιλιάδες αλλοδαποί μαθητές να πλημμυρίζουν τα ξενοδοχεία των τουριστικών περιοχών, στερώντας θέσεις εργασίας από τους νόμιμους εργαζόμενους. Ο Πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι το Ε.Κ.Ρ αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα των τουριστικών περιοχών και με την Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΠΟΕΕΥΤΕ), για να ζητηθεί άμεσα από το Υπουργείο Εργασίας να τροποποιηθεί στο σύνολό της η ΚΥΑ.

Επιπλέον, μέχρι να γίνει αυτό, ζητά από το Υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ να υπάρξουν κλιμάκια Επιθεωρητών Εργασίας από την Αθήνα, τα οποία θα ασχοληθούν αποκλειστικά και μόνο με τον έλεγχο των μετακινούμενων αλλοδαπών μαθητών – σπουδαστών στην περιοχή.

Ο κ. Χατζησάββας κατήγγειλε επίσης ότι, μετά την εφαρμογή του προγράμματος ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας, οι εργοδότες δεν υποβάλλουν στην Επιθεώρηση Εργασίας τα δικαιολογητικά αυτών των μαθητών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία εικόνα στην Επιθεώρηση Εργασίας τόσο για τον αριθμό των μαθητών, που έχουν μετακινηθεί έως σήμερα, όσο και για τα δικαιολογητικά που τους συνοδεύουν.

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ ‘’ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗ DIGEA’’

Την άμεση επίλυση του προβλήματος αναμετάδοσης του ψηφιακού σήματος σε Τήλο, Χάλκη και περιοχές της Δωδεκανήσου, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας.

Ο κ. Κόνσολας ζητά από το Υπουργείο να δώσει λύση, είτε τροποποιώντας τη σύμβαση με τη Digea, είτε αναλαμβάνοντας το κόστος για την τοποθέτηση αναμεταδοτών ψηφιακού σήματος στις περιοχές της Δωδεκανήσου, που σήμερα δεν βλέπουν τηλεόραση.

‘’Είναι απαράδεκτο’’ υποστηρίζει ’’έως παράλογο, να ζητείται από την αυτοδιοίκηση να αναλάβει το κόστος της μη κάλυψης αυτών των περιοχών. Θέλω να πιστεύω ότι το Υπουργείο θα διορθώσει αυτές τις αστοχίες και θα επιλύσει το πρόβλημα που υπάρχει’’

ΕΦΥΓΕ ΤΟ CNN ΑΠΟ ΤΗ ΚΩ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Επανήλθαν σε ‘’κανονικούς’’ ρυθμούς οι αφίξεις των προσφύγων στη Κω από τη ‘’γείτονα’’ μετά την αναχώρηση του συνεργείου του CNN στο νησί καθώς οι Τούρκοι διακινητές θέλοντας να εμφανίσουν ένα νομοταγές πρόσωπο της χώρας τους μέλους του ΝΑΤΟ ,περιόρισαν τις ‘’δραστηριότητες ‘’τους στη περιοχή τις ημέρες που το τριμελές συνεργείο του CNN έκανε ρεπορτάζ .

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χθες ,καταγράφηκαν από τη Λιμενική υπηρεσία 134 αφίξεις ,όταν προχθές έφθασαν μόλις 16 και τη Δευτέρα 59..

Συνολικά στο νησί της Κω σύμφωνα με στοιχεία της Λιμενικής υπηρεσίας βρίσκονται 570πρόσφυγες,καθημερινά αναχωρούν 300 άτομα με ταξιδιωτικά έγγραφα από την Αστυνομία και προορισμό τη Διεύθυνση Μετανάστευσης ,ενώ στο ΚΑΠΤΑΙΝ ΗΛΙΑΣ φιλοξενούνται 134 πρόσφυγες.

Η. ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
’’ ΑΣΦΑΛΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ’’

Το μεταναστευτικό ζήτημα και οι αυξημένες ροές προσφύγων που αναζητούν καταφύγιο στις Ευρωπαϊκές χώρες απασχόλησαν την συνάντηση Ευρωβουλευτών της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, από διάφορες χώρες, στη Βουλή, με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, στην οποία συμμετείχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός.

Το μεταναστευτικό και οι αυξημένες προσφυγικές ροές είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα δήλωσε ο Ηλίας Καματερός, περιγράφοντας την πραγματικότητα που βιώνουν γύρω από αυτό το μεγάλο ζήτημα τα νησιά μας.

Ο κ Καματερός ζήτησε τη συμβολή των Ευρωπαϊκών χωρών ώστε να μοιραστούν οι συνέπειες ,αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης, των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και των τοπικών κοινωνιών, για την κατά το δυνατόν καλύτερη υποδοχή προσφύγων και μεταναστών και κάλεσε τους Ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς να προβάλλουν στις χώρες τους ότι τα ελληνικά νησιά αλλά και η χώρα μας στα σύνολό της παραμένουν ασφαλής και φιλόξενος τουριστικός προορισμός.

Β! ΕΛΜΕ’’ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ’’

‘’Τους τελευταίους μήνες φθάνουν στην Κάλυμνο σε καθημερινή βάση δεκάδες πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, καταπονημένοι από το μακρύ ταξίδι τους και βασανισμένοι από τον πόλεμο.’’ σημειώνει η Β! ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καλώντας και τους εκπαιδευτικούς να υποστηρίξει την «Ομάδα στήριξης μεταναστών και προσφύγων», που λειτουργεί στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Πρόοδος», σε εθελοντική βάση και στηρίζεται οικονομικά στις δικές της δυνάμεις.

Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη μπορούν να επικοινωνούν με email στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.ή με μήνυμα στην ομάδα στο Facebook: Immigrant and Refugee Support Group in Kalymnos.

Σχετική εκδήλωση στήριξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 20 Ιουνίου,στις8:30 μμ,στοΕπαρχείοστηνΠόθιαμε Ομιλία, προβολές, ενημερωτικό υλικό, μουσική εκδήλωση, κλήρωση λαχειοφόρου.

Στη συνδιοργάνωση συμμετέχουν Πολιτιστικός Σύλλογος «Αμόνι», Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, «Φιλανθρωπικό σωματείο Αγίου Νικολάου», «Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών οργάνων ο Άγιος Παντελεήμων».

ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Την συμμετοχή του στην Πανελλαδική κινητοποίηση σήμερα 11 Ιούνη, που προτάθηκε από το ΠΑΜΕ, αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω.

Στην Κω θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 7:30μμ στην πλατεία Καζούλη, μετά από κάλεσμα που έκανε το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, με τα παρακάτω αιτήματα :

*Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Άμεση επαναφορά
με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
*Κάλυψη όλων των απωλειών.
*Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας.
*Κατάργηση των αντεργατικών Νόμων.
*Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.
‘’Οι ζωές μας δεν σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να
περιμένουν! ‘’επισημαίνει στη σχετική του πρόσκληση το Σωματείο.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΔΗΜΟΣ ΚΩ??? ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ

Για απραξία της δημοτικής αρχής και αδυναμία οργάνωσης και διοίκησης από τα στελέχη της ,από το ένα άκρο του νησιού ως το άλλο, κάνει λόγο η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου ΟΡΑΜΑ.

Οι «υπεύθυνοι» δεν απαντούν πλέον ούτε στα τηλέφωνα ,τονίζει η παράταξη συμπληρώνοντας πως ,παρεμβαίνουν μόνο επιλεκτικά χωρίζοντας τους πολίτες του νησιού στους δικούς μας και τους άλλους. Ο επαρχιακός δρόμος γεμάτος χόρτα και σκουπίδια υποβαθμίζει την τουριστική εικόνα του νησιού. Ίδια εικόνα στην κοινότητα Ασφενδιού από Λινοπότη έως Μεσαριά, ορεινό Ασφενδιού, δρόμοι Τιγκακίου δίπλα σε ξενοδοχεία, πάρκα.

‘’Όπου κι αν κοιτάξεις διαπιστώνεις την εγκατάλειψη. Η δημοτική αρχή αρκείται σε δελτία τύπου, ανακοινώσεις και μπόλικα θα, θα, θα…. που δεν μπορούν να πείσουν πλέον και τον πιο καλοπροαίρετο δημότη καθώς το ημερολόγιο γράφει σήμερα 9 Ιουνίου 2015 και όχι 9 Μαρτίου 2015!!!’’υπογραμμίζει το ΟΡΑΜΑ.
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11/06/2015 - 17:49