Ειδήσεις από την ΕΡΑ Χανίων

Τοπικές ειδήσεις - Τρίτη 09/06/15



Ανατροπή στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη;

Εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του άτυχου Ρεθυμνιώτη φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, διατυπώνει ο δικηγόρος της οικογένειαςποινικολόγος Δημήτρης Μπούκας, ο οποίος μιλά για ανθρωποκτονία, ενώ δεν αποκλείει να απαγγελθούν κατηγορίες χαρακτηρισμός της πράξης σε αυτοκτονία ή ανθρωποκτονία.Ο κ. Μπούκας μιλώντας αθηναϊκή εφημερίδα επεσήμανε ότι το σίγουρο είναι πως θα απαγγελθούν κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ' εξακολούθηση, για τα γεγονότα που συνέβαιναν πριν τον θάνατο του Βαγγέλη.

4,5 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Κρήτης

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης. Συγκεκριμένα η δόνηση σημειώθηκε 93 χλμ. νότια του Μακρύ Γυαλού και σε εστιακό βάθος 48 χιλιομέτρων.

Στ. Αρναουτάκης: Ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης της Κρήτης για την αντιμετώπιση του κύματος μεταναστών

Περισσότεροι από 28.000 πρόσφυγες-μετανάστες έχουν επιστρέψει από την χώρα μας στις πατρίδες τους στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Εθελοντικών Επιστροφών και Επανένταξης» που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα σε ειδική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Στην ημερίδα -που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης και το Γραφείο Ελλάδος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ)- παραβρέθηκε και μίλησε ο επικεφαλής του Οργανισμού στην χώρα μας Δανιήλ Εσδράς. Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, το προσφυγικό κύμα που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια λόγω των πολεμικών διενέξεων έχουν πλήξει κυρίως την Ελλάδα και την Ιταλία οι οποίες θα πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω οικονομικά για να βελτιώσουν τις δομές υποδοχής, ενώ θα πρέπει να γίνει πράξη η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αναλογικό «μοίρασμα» των προσφύγων-μεταναστών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η γυναικεία κακοποίηση ψηλά στην ατζέντα και της κοινωνίας της Κρήτης

Η βία των γυναικών, οι διαστάσεις και οι πρακτικές αντιμετώπισης, αποτέλεσε το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, το απόγευμα της Δευτέρας στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου. Η σωματική βία κακοποιεί και την ψυχή των γυναικών, καθώς τα θύματα εμφανίζουν στη συνέχεια πολλές ψυχικές διαταραχές, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Νάκος, Ψυχολόγος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Συνάντηση για την… κατάργηση δρόμου

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υπ. Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης, προκειμένου να τον ενημερώσει για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με την απόφαση του πρώην Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Δεικτάκη να καταργήσει τον δρόμο που συνέδεε τα χωριά Μίλατος και Σίσι που ήταν ενταγμένος στο ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Αγίου Νικολάου.ο βουλευτής όσο και οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου ανέλυσαν στον Γενικό Γραμματέα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το παράνομο κλείσιμο του συγκεκριμένου δρόμου και παρέδωσαν φάκελο με τα σχετικά έγγραφα καθώς και φωτογραφίες οι οποίες φανερώνουν τις αυθαιρεσίες του έχουν τελεσθεί, την καταστροφικές παρεμβάσεις στον αιγιαλό καθώς και τις καταπατήσεις της δημόσιας περιουσίας από την παρακείμενη ξενοδοχειακή μονάδα.

Έσβησε αγγελούδι πέντε ετών…

Μια τραγωδία, σημάδεψε το νησί της Ρόδου, καθώς ένα κοριτσάκι μόλις 5 ετών από τη Ρόδο που διακομίστηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα δυσφορίας και εμέτους, «έσβησε» λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο του Ηρακλείου όπου και διακομίστηκε. Το περιστατικό που βύθισε στο πένθος, γονείς, συγγενείς, φίλους και γνωστούς της οικογένειας και «γονατίζει» και πάλι από θλίψη ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Ρόδου, σημειώθηκε σύμφωνα με τη «Ροδιακή» στο ΠΑΓΝΗ την περασμένη Κυριακή.

Στις φλόγες τυλίχθηκε σπίτι στις Βρύσσες

Στις φλόγες τυλίχθηκε –για άγνωστους προς το παρόν λόγους- κατοικία στις ΒρύσσεςΚυδωνίας στο Δ. Πλατανιά, στις 3:30 περίπου τα ξημερώματα. Επί τόπου έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία με 2 οχήματα και 5 άνδρες. Οι φλόγες έκαψαν στρώματα, βιβλία, υπολογιστή και ρούχα, ενώ τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο λίγο μετά τις 4 το πρωί.

Του πήραν τα σκυλιά με εισαγγελική εντολή

Εισαγγελική εντολή για την αφαίρεση των ζώων που είχε σε χώρο του Χανιώτης, δόθηκε χθες, μετά από τις σχετικές καταγγελίες του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Χανίων. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Συλλόγου: «Λόγω του βεβαρημένου ιστορικού κακοποίησης,συστηματικών κλοπών και παράνομης εμπορίας είχαμε ζητήσει εισαγγελική διάταξη μη επαναπόκτησης ζώων αλλά αρχικά, το αίτημα δεν έγινε δεκτό από τον εισαγγελέα. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που ο εισαγγελέας διατάσσει την αφαίρεση των ζώων-την πρώτη φορά κατασχέθηκαν 26 ζώα στην πλειοψηφία τους ράτσας λαμπραντόρ και λυκόσκυλων- αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης έχει πάρει μέχρι τώρα δύο αναβολές».
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09/06/2015 - 11:18