Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 67 χρόνια φυλάκιση σε 52χρονο Ζακυνθινό που βίαζε συστηματικά την θετή του κόρη και τα δύο ανήλικα τέκνα του!

Μια οδυνηρή ιστορία που λίγοι Ζακυνθινοί την ήξεραν έλαβε τίτλους τέλους, την περασμένη Πέμπτη, στο Κακουργιοδικείο του Πύργου, όπου δικάστηκε η μήνυση που είχε υποβληθεί το 2010 από το τότε 18χρονο θύμα και την μητέρα του κατά του πατρίου και συζύγου για το συστηματικό βιασμό της 18χρονης από την ηλικία των 12 ετών και για έξι χρόνια, με το κατηγορούμενο μετά από ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, να καταδικάζεται σε 67 χρόνια κάθειρξη για τις κατηγορίες του βιασμού κατά εξακολούθηση, της αποπλάνησης παιδιών και τη κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια.


Αναλυτικότερα, ο 52χρονος σήμερα ημεδαπός Ζακυνθινής καταγωγής, όπως αποδείχτηκε στο Κακουργιοδικείου του Πύργου, ασελγούσε συστηματικά (2 έως 3 φορές την εβδομάδα) στην τότε 12χρονη, κόρη της γυναικάς του από το πρώτης της γάμο. Η άτυχη κοπέλα υπέμενε όλα αυτά τα χρόνια τον βιασμό του πατρίου της, ο οποίος απειλώντας την, της είχε κρατήσει το στόμα «κλειστό». Η νεαρή κοπέλα μόλις ενηλικιώθηκε δεν άντεξε, μίλησε στην μητέρα της και αμέσως η δύο γυναίκες υπέβαλαν μήνυση, καθώς ο ημεδαπός ασελγούσε και στα δύο φυσικά τέκνα του από τις ηλικίες των 11 και 13 ετών αντίστοιχα.

Κατά την διάρκεια της δίκης, που έγινε την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή, ο 52χρονος άντρας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έδειξε καμία μετάνοια για την πράξεις του και αρνήθηκε κάθε κατηγορία.

Σήμερα, η μητέρα μαζί με τα δύο παιδιά της ζουν στο εξωτερικό ενώ το 23χρονο σήμερα θύμα ζει μαζί με το βιολογικό της πατέρα στην Αθήνα. (Για το συγκεκριμένο θέμα η ΕΡΑ Ζακύνθου είχε άμεση, έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση, ενώ, όλα τα παραπάνω αναφέρονται σε σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «ΕΡΜΗΣ»).   

Πλατεία Σολωμού, διαχείριση απορριμμάτων, δημοτικό θέατρο, κεντρικός αγωγός ύδρευσης, είναι έργα που θα ολοκληρωθούν…μέσα στο 2015, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ζακύνθου

Σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, επισημαίνει ότι: «Το έργο της πλατείας Σολωμού αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή και καθημερινά υπάρχει επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία.
Η Ζακυνθινή κοινωνία θα πρέπει να γνωρίζει πως τα χρήματα για τη συνέχιση των εργασιών, βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδος και δεν εκταμιεύονται ακόμη, επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές.
Το θέμα αυτό, λοιπόν, ξεπερνά τις δικές μας δυνατότητες και αρμοδιότητες. Κατανοούμε πλήρως την αγανάκτηση των πολιτών, που εν πολλοίς είναι δικαιολογημένη. Στο συγκεκριμένο έργο, όμως, το οποίο χρηματοδοτείται από ευρωπαικούς πόρους, εμπλέκονται και άλλοι φορείς πέραν του Δήμου.
Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι για το ζήτημα της πλατείας ενημερώσαμε προσφάτως με υπόμνημα και τον Υφυπουργό Επικρατείας, κ. Τέρενς Κουίκ, που επισκέφθηκε το Δήμο μας.
Είμαστε σε επαφή και με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Σταύρο Κοντονή, ο οποίος από την πλευρά του καταβάλλει προσπάθεια για την εκταμίευση των χρημάτων.

Η πλατεία Σολωμού, η διαχείριση των απορριμμάτων και των ογκωδών, το θέατρο, ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης, είναι έργα που θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2015 για το καλό όλων και τη Ζάκυνθό μας.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν χρειάζεται φωνασκίες. Είμαστε στην αρχή της θητείας μας και κάτω από πολύ κακές και τραγικές οικονομικές συνθήκες. 
Ευχαριστούμε, όμως, για κάθε υπόδειξη και επισήμανση, ειδικά όταν αυτές γίνονται καλοπροαίρετα και ανιδιοτελώς».


Σε…καθυστέρηση η μυοκτονία-εντομοκτονία, παραδέχεται και ο Δήμαρχος στις συσκέψεις!

Ειδικότερα σε ανακοίνωση του Δήμου Ζακύνθου αναφέρεται ότι: «Κατά τις διάφορες συσκέψεις για τα θέματα μυοκτονίας-εντομοκτονίας, ο Δήμαρχος τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση και με στοιχεία τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στη Ζάκυνθο τα τελευταία χρόνια για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει αναδειχθεί ο μειοδότης του διαγωνισμού, ούτε έχει ξεκινήσει, έστω και αργά, η μυοκτονία-εντομοκτονία στη Ζάκυνθο.
Παρά τις προσπάθειες του Δήμου με ιδιωτικά συνεργεία και με προτεραιότητα στους Παιδικούς Σταθμούς, στα σχολεία, στον ΦΟΔΣΑ, αλλά και στο ΞΕΝΙΑ, εμφανίστηκαν τρωκτικά στο ΞΕΝΙΑ, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στο προσωπικό.
Αποσπασματικά προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τοπική μυοκτονία στο ΞΕΝΙΑ, όμως αυτό δε δίνει οριστική λύση και θα πρέπει να γίνει η προβλεπόμενη μυοκτονία στη Ζάκυνθο».


Με τον Εμπορικό Ακόλουθο της Πολωνικής Πρεσβείας συναντήθηκε ο Δήμαρχος του νησιού μας


Με τον Εμπορικό Ακόλουθο της Πολωνικής Πρεσβείας, Miroslaw Gojdz, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς.
Σε ανακοίνωση του Δήμου, επισημαίνονται τα εξής: «Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα συνεργασίας της Ζακύνθου με την Πολωνία σε θέματα τουρισμού, καθώς και στην εξαγωγή των αγροτικών μας προιόντων. 
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Δήμαρχος Ζακύνθου συνόδευσε τον Εμπορικό Ακόλουθο στην επίσκεψη που έκανε στο σταφιδεργοστάσιο του νησιού μας, όπου είδε από κοντά τη διαδικασία επεξεργασίας και συσκευασίας της σταφίδας. 
Φέτος, θα έρθουν στην Ελλάδα 1 εκ. Πολωνοί τουρίστες εκ των οποίων οι 100.000 αναμένεται να επισκεφθούν τη Ζάκυνθο.
Ο κ. Gojdz τόνισε πως τα προιόντα αυτά θα πρέπει να υπάρχουν στα ξενοδοχεία της Ζακύνθου, ούτως ώστε να τα δοκιμάζουν οι Πολωνοί τουρίστες και στη συνέχεια να αγοράζουν».


Την εφαρμογή του νόμου, ανακοίνωσε ο Δήμος Ζακύνθου, για την…αφισοκόλληση σε κοινόχρηστους χώρους!   

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, γνωστοποιεί ότι σύμφωνα με το Νόμο 2946 του 2001 απαγορεύεται η αφισοκόλληση στους κοινόχρηστους χώρους και όποιοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, υπέχουν πρόστιμα τα οποία είναι άνω των 1.000 ευρώ!
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην παρούσα φάση καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να είναι ευπρεπείς οι δημόσιοι χώροι στο νησί μας. Για να τα καταφέρουμε, θα πρέπει να συμβάλλει ο κάθε πολίτης ξεχωριστά. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει, αν δεν βοηθήσουν όλοι.
Από κει και πέρα ενημερώνουμε ότι από χθες συνεργείο του Δήμου βγάζει τις παλιές αφίσες που είναι κολλημένες σε κολώνες της ΔΕΗ, σε τζαμαρίες και αλλού.
Όποιος επιθυμεί να διαφημίσει την εκδήλωσή του, θα πρέπει να απευθύνεται στο γραφείο των καταστημάτων στο Βανάτο, ούτως ώστε να καταθέτει αίτηση και να λαμβάνει σχετική αδειοδότηση, προκειμένου να τοποθετήσει την αφίσα του σε εγκεκριμένα σημεία.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Βιωματικό εργαστήριο και κυνήγι του χαμένου θησαυρού στην παραλία του «Τσιλιβί» στη Ζάκυνθο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Βιωματικό εργαστήριο και κυνήγι του χαμένου θησαυρού στην παραλία του ΤΣΙΛΙΒΙ  με την συμμετοχή μαθητών από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου, ημέρα Παρασκευή στις 5/6/2015, σε συνεργασία του Δήμου Ζακύνθου και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λιθακιάς Ζακύνθου στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος.

Κατά την διάρκεια του βιωματικού εργαστηρίου παρέστη ο Αντιδήμαρχος Δ. Ε. Αρκαδίων, Κόκλας Ιώαννης και ο τοπικός Πρόεδρος κ. Μπάστας,  οι οποίοι μίλησαν με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου, ο Δήμος Ζακύνθου και το ΚΠΕ Λιθακιάς εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στο ΚΤΕΛ Ζακύνθου, για την μεταφορά τους στην περιοχή καθώς επίσης και στους επαγγελματίες της περιοχής για την παροχή βοήθειας και ειδικότερα στο καφέ Life Time ιδιοκτησίας της οικογένειας Στραβοπόδη, όπου φιλοξένησε του μαθητές, το σούπερ μάρκετ Αρκαδινός στο Τσιλιβί και το ξενοδοχείο Zante Maris

Με αφορμή τη συμπλήρωση, την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, δύο χρόνων αγώνα μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ, η ΕΡΑ Ζακύνθου, πιστή στις αγωνιστικές αρχές της, θα κάνει αυτό που πρέπει, τιμώντας δεόντως την συγκεκριμένη ημέρα, σαν ημέρα μνήμης και σαν ημέρα, αφετηρία, νέων αγώνων για την τελική δικαίωση!      

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09/06/2015 - 11:44