Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 9-6-2015


Εγκαινιάστηκε το νέο Αστυνομικό Μέγαρο

Σχολείο δικαιωμάτων, δικαίου και δημοκρατίας πρέπει να αποτελέσει το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης, κατά την χθεσινή τελετή εγκαινίων του. Επισήμανε ότι είναι το πρώτο κτίριο που εγκαινιάζει η κυβέρνηση και αποτελεί σύμβολο συμφιλίωσης αστυνομίας και πολιτών αλλά και το σπίτι του κάθε κατατρεγμένου και του μετανάστη. «Δεν είναι δυνατόν η εικόνα της αστυνομίας να είναι αυτή του διώκτη των δικαιωμάτων των πολιτών, όταν αυτοί τα διεκδικούν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει ποινικοποίηση της φτώχειας ούτε ρατσιστικά και ξενοφοβικά φαινόμενα. Πρέπει να εμπιστευόμαστε την αστυνομία ως θεσμό της Δημοκρατίας. Η αστυνομία δεν μπορεί να στραφεί κατά του θεσμού της Δημοκρατίας. Θα στηρίζει τη δημοκρατία και θα ελέγχεται από τη βουλή» δήλωσε χαρακτηριστικά. Επιπλέον επισήμανε ότι ο σεβασμός προς τον αστυνομικό από τον οποίο περιμένουμε να επιτελέσει το σημαντικό έργο του είναι αδιαμφισβήτητος.

Επίσκεψη Πανούση στην Πυροσβεστική

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου επισκέφθηκε χθες, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, συνοδευόμενος  από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσο Μαυρόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Παπαγεωργίου. Τον υποδέχθηκε ο Διοικητής Π.Υ. Βόλου Πύραρχο κ. Χαράλαμπο Πόζογλου και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους Υπαλλήλους όλων των βαθμίδων, που Υπηρετούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου κι απόδοση αναμνηστικών πλακετών. Εκτός από την Π.Υ. Βόλου, αντίστοιχη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στην Π.Υ. Β΄ ΒΙ.ΠΕ.

Επέστρεψαν στις θέσεις τους εκπαιδευτικοί

Στις θέσεις τους επέστρεψαν μετά τη διετή διαθεσιμότητα οι εκπαιδευτικοί του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου που θα στελεχώσουν τον Τομέα Υγείας – Πρόνοιας. Σε ανακοίνωσή τους, ο Διευθυντής και ο σύλλογος εκπαιδευτικών του 3ου ΕΠΑ.Λ. Βόλου, τονίζουν ότι υποδέχθηκαν τους συναδέλφους τους “με μεγάλη ικανοποίηση και αίσθημα δικαίωσης ηθικής αποκατάστασης”. Ο τομέας Υγείας – Πρόνοιας πρόκειται να επαναλειτουργήσει στο 3ο ΕΠΑ.Λ. μαζί με τις ήδη υπάρχουσες ειδικότητες της Γεωπονίας.

Κλειστά αύριο τα φαρμακεία

Κλειστά θα είναι την Τετάρτη όλα τα φαρμακεία και της Μαγνησίας, αφού ο Σύλλογος Φαρμακοποιών του νομού που συνεδρίασε για το θέμα χθες το βράδυ, πρότεινε την αποδοχή της πρότασης που έκανε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, αντιδρώντας στην απελευθέρωση του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), να προχωρήσει στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας.

Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν ότι «αυτή η τακτική θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των ΜΗΣΥΦΑ, τα οποία σήμερα έχουν τη χαμηλότερη στην Ευρώπη», ενώ θα εμπορευματοποιήσουν το αγαθό του φαρμάκου, πουλώντας το στα σούπερ μάρκετ.

Σε κρίσιμη κατάσταση η Μονάδα Αλτσχάιμερ

Την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Μονάδα της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάϊμερ στο Βόλο, υπογραμμίζουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι εργαζόμενοι και οι φιλοξενούμενοι, τονίζοντας οτι στην ίδια κατάσταση βρίσκονται 64 αντίστοιχοι φορείς Ψυχικής Υγείας σε όλη τη χώρα. Τα μέλη του Δ.Σ., τα οποία θα δώσουντην Πέμπτη συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα της Μονάδας, τονίζουν οτι πέραν της υποχρηματοδότησης η οποία έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια, τα προβλήματα εντείνονται εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης στην καταβολή των χρηματοδοτήσεων.

Ξηλώνονται περίπτερα στο κέντρο του Βόλου

Συνολικά 21 περίπτερα από το κέντρο του Βόλου ξηλώνει η δημοτική αρχή και χθες λήφθηκε απόφαση από την Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας, με την αντιπολίτευση να τονίζει πως ο Δήμος πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των λειτουργούντων περιπτέρων και να τους προτείνει τις νέες θέσεις. Στους κεντρικούς οδικούς άξονες του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα σε τμήματα των οδών Δημητριάδος (από Φιλελλήνων έως Μπόρελ), Λαμπράκη (Μπόρελ – Σέκερη), Ιάσονος (Μπόρελ – Φιλελλήνων), Κ. Καρτάλη (Ιάσονος -Αναλήψεως) και Ελ. Βενιζέλου (Αναλήψεως – Ιάσονος), βρίσκονται σήμερα 21, εκ των οποίων σε λειτουργία παραμένουν τα δώδεκα.

Δράσεις για ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες

Δράσεις ενημέρωσης για τους ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες υλοποίησε ο Ξενώνας “Άρσις” στη Μακρινίτσα το προγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοτιοανατολικό Δίχτυ Προστασίας: Πρόληψη της εμπορίας παιδιών και προστασία ασυνόδευτων ανηλίκων στα ελληνοτουρκικά σύνορα» που χρηματοδοτείται από την Γενική Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε και υλοποιείται από το Κέντρο για τη Μελέτη και την Πρόληψη της Κακοποίησης και Παραμέλησης των Παιδιών, της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.

Οι δράσεις αφορούσαν βιωματικά εργαστήρια (workshops) που στηρίζονταν στην ενεργή συμμετοχή των ανηλίκων και χρησιμοποίησαν τεχνικές Κοινωνικού Θεάτρου και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας. Στόχοι της παρέμβασης ήταν η ενημέρωση των ασυνόδευτων ανηλίκων για τα δικαιώματα τους με βάση τη Διεθνή Σύμβαση του Παιδιού, η πρόληψη του trafficking και η ανάπτυξη τρόπων αυτοπροστασίας από κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν. Τα εργαστήρια συντόνισαν η Θεατρολόγος Χριστίνα Χατζηνικολάου και η Ψυχολόγος Βασιλική Τσαγκάρη.

Κατάλληλο το νερό της Πορταριάς

Κατάλληλο προς κατανάλωση είναι το νερό της Πορταριάς, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ. Οι δειγματοληψίες σε έξι σημεία απέδειξαν, μετά τη χλωρίωση και τον καθαρισμό δεξαμενής ότι το νερό δεν περιέχει μικροβιακό φορτίο.

Άλλαξαν από χθες Δευτέρα 8 Ιουνίου, τα όρια της περιμετρικής ζώνης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων της έδρας Βόλου – Νέας Ιωνίας που αφορούν τη χρήση μονής και διπλής ταρίφας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου “Eurotaxi”, «μετά από αυτή την αλλαγή, θα προσφέρονται ακόμα πιο φθηνές-ασφαλείς υπηρεσίες μετακίνησης στο επιβατικό κοινό του Βόλου.

Επίσης, από χθες καταργήθηκε η πιάτσα απέναντι από το Δημαρχείο Βόλου και δημιουργήθηκε καινούργια πιάτσα Ε.Δ.Χ. στην πλατεία των Παλαιών (Κροκίου – Αλμυρού – Μανωλάκη).

Νέο πρόγραμμα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας για σπηλαιολόγους

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου διοργανώνει νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με σκοπό την πρώτη γνωριμία τους με τα σπήλαια της περιοχής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εισαγωγή των παιδιών στον κόσμο των σπηλαίων μέσα από εικόνες και βίντεο από σπήλαια της Ελλάδας και της Μαγνησίας. Σε αυτό το πρόγραμμα κάθε παιδί γνωρίζει τις υπόγειες ομορφιές του τόπου, το πώς δημιουργούνται τα σπήλαια και πως διαμορφώνονται μέσα στο γεωλογικό χρόνο. Μαθαίνουν επίσης για τα ζώα που ζουν στο εσωτερικό τους, καθώς και για την χλωρίδα που τα περιβάλλει εξωτερικά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερα βιωματικά εργαστήρια, από τα οποία τρία πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου. Στο τέταρτο εργαστήριο οι «Μικροί Σπηλαιολόγοι» οδηγούνται σε κοντινό σπήλαιο του Βόλου και το εξερευνούν με τον ανάλογο εξοπλισμό και μελετούν τα χαρακτηριστικά του. Οι γονείς συνοδεύουν τα παιδιά στην εκδρομή δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα στη διαδικασία της εξερεύνησης και της μάθησης. Στο πρόγραμμα παρέχονται όλα τα σπηλαιολογικά υλικά, και περιλαμβάνεται η μετακίνηση με λεωφορείο στο χώρο του σπηλαίου.

Απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών.

Τα μαθήματα ξεκινούν την Τρίτη 23 Ιουνίου, είναι μία φορά την εβδομάδα και πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου. Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 10:00-14:00, εκτός Δευτέρας. Επίσης, τηλεφωνικά μπορούν να ενημερώνονται στο 24210 36555 ή στην ιστοσελίδα www.volosmuseum.gr.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09/06/2015 - 23:00