Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

---Γραφείο διεκδίκησης του θεσμού της πολιτιστικής πρωτεύουσας 2021 δημιουργεί ο Δήμος Βόλου , το οποίο θα λειτουργήσει από την ερχόμενη εβδομάδα στο κτίριο Σπίρερ.

Σε ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρεται ότι έχει εξασφαλισθεί η δημόσια στήριξη κορυφαίων ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και επιστημών, τα οποία θα ανακοινωθούν μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες, ενώ προετοιμάζεται η διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της διεκδίκησης.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Γεωργία Μποντού – Τοκαλή δηλώνει ότι «Είναι σαφές πως πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αντιμετωπίζουμε την προσπάθεια αυτή με την ανάλογη αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις τα πόλης μας και στη θέληση των ανθρώπων της. Επίσης αναφέρει ότι η προσπάθεια στηρίζεται καθαρά στην εθελοντική προσφορά, χωρίς να επιβαρυνθεί ο Δήμος και κανένας συμπολίτης. Βολιώτης εθελοντής ξεκίνησε το στήσιμο της ιστοσελίδας που θα λειτουργήσει σύντομα, ενώ το λογότυπο της διεκδίκησης ετοιμάζεται ήδη από Βολιώτη καλλιτέχνη και οι 80 σελίδες του φακέλου υποψηφιότητας μας θα μεταφραστούν στην αγγλική γλώσσα από καθηγητές της Αγγλικής γλώσσας, που επέλεξαν με τον τρόπο αυτό να συμμετέχουν ενεργά στο εγχείρημα.

---Την υποψηφιότητα της Λάρισας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 θα παρουσιάσουν σε συνέντευξη τύπου οι βασικοί συντελεστές της προσπάθειας, την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015, ώρα 12:00, στο Μύλο του Παπά.

Στη συνέντευξη  θα  παρουσιαστούν, για πρώτη φορά, η οπτική ταυτότητα και το επικοινωνιακό σκεπτικό προβολής της υποψηφιότητας και επιμέρους δράσεις για την εμπλοκή των φορέων, των καλλιτεχνών και των πολιτών της Λάρισας στη διαμόρφωση της πολιτιστικής πρότασης.

---Τις πηγές της Πορταριάς αλλά και τις δεξαμενές ύδρευσης επισκέφτηκε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, συνοδευόμενος από στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ και χημικό, που προχώρησε σε δειγματοληψίες προκειμένου να γίνουν και νέες αναλύσεις για την ποιότητα και την καταλληλότητα του νερού.

Όπως έγινε γνωστό, τα δείγματα που ελήφθησαν προέρχονται τόσο από τις πηγές, όσο και από σημεία του υδροδοτικού δικτύου της Πορταριάς.

Στο μεταξύ σε αναλύσεις του νερού της Πορταριάς, προχώρησε η Ελένη Καραΐσκου, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, που διαθέτει ξενοδοχείο στην περιοχή, η οποία όπως αναφέρει για να μείνει ήσυχη ότι το νερό που πίνουν η ίδια και τα παιδιά της και προσφέρει στους πελάτες της είναι καθαρό και πηγαίο, ενώ δηλώνει ότι θα συμμετάσχει εθελοντικά στον καθαρισμό των δεξαμενών ύδρευσης.

Η αντιπρόεδρος των ξενοδόχων δηλώνει ότι προχώρησε σε ανάλυση του νερού, από την βρύση της πλατείας, σε διαπιστευμένο εργαστήριο, και δεσμεύτηκε να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα.

---Σφοδρή επίθεση στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, εξαπέλυσε η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό.

Με αφορμή δηλώσεις της κ. Κολυνδρίνη για την αποφυγή κατανάλωσης νερού προς πόση στην Αλλη Μεριά και την Πορταριά, αφήνονται αιχμές για «προσπάθεια των αρμοδίων αυτού του τόπου για να ενισχύουν την αγορά του εμφιαλωμένου νερού και η περιφερειάρχης δεν αποτελεί εξαίρεση».

Η Κίνηση, μέλος της οποίας μίλησε στην πρωϊνή εκπομπή της ΕΡΑ Βόλου για το θέμα, υποστηρίζει «ότι το θέμα του νερού είναι καθαρά πολιτικό. Η ανακίνηση από καιρού εις καιρόν του θέματος της χλωρίωσης έχει στόχο την εμπορευματοποίηση του νερού. Οι δηλώσεις της αντιπεριφερειάρχη με αφορμή κάποιες μικροβιακές αναλύσεις στην Αλλη Μεριά ή την Πορταριά, είναι μέρος της παράστασης της οποίας το περιεχόμενο ξέρουμε πλέον απέξω και ανακατωτά. Γι αυτό είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση έχοντας ως όπλα, την επιστήμη, τη λογική, την ιστορία του τόπου και το νόμο.


---Μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων της Νέας Δημητριάδας, που αφορούσαν την πρόταση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας για μονοδρόμηση της σήραγγας της Γορίτσας σε ώρες αιχμής και τη διοχέτευση της κυκλοφορίας προς Αγριά, μέσα από τη Ν. Δημητριάδα, ο δήμαρχος Βόλου δήλωσε χθες, ότι «αυτή η πόλη οδηγήθηκε στον μαρασμό και την εξαθλίωση από τις πολλές διαβουλεύσεις. Η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την τροχαία σε συνεργασία με άλλους φορείς κάνει ήδη παρεμβάσεις. Αν σε κάποιους δεν αρέσει υπάρχει και ξύδι».

---Αναστέλλονται οι εισαγωγές ανηλίκων στο Ίδρυμα Αγωγής Αρρένων Ν. Ιωνίας Βόλου, με υπουργική απόφαση. Όπως έγινε γνωστό χθες, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Νικ. Παρασκευόπουλου, που εκδόθηκε στις 20 Μαΐου αναστέλλονται οι εισαγωγές ανηλίκων στο Ίδρυμα Αγωγής Ν. Ιωνίας Βόλου για σωφρονισμό ως αναμορφωτικό μέτρο, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στο Ίδρυμα και μέχρι αυτό να ενισχυθεί σε προσωπικό και σε υποδομές ή μέχρι να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει άλλο παρεμφερές Ίδρυμα στη χώρα.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από την αυτοψία που έκανε στο Ίδρυμα ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης, που το είχε επισκεφθεί, μαζί με ειδικούς συμβούλους του υπουργείου . Η αποσυμφόρηση του σωφρονιστικού καταστήματος και η βελτίωση των συνθηκών διαμονής των φιλοξενούμενων ανηλίκων είναι το ζητούμενο για το Ίδρυμα, όπως είχε επισημανθεί από το διευθυντή του κ. Καλτσά προς τον κ. Φυτράκη.
Το Ίδρυμα είναι το μοναδικό του είδους πανελλαδικά και η ανάγκη για την ανέγερση ενός ακόμη ιδρύματος για άρρενες ανήλικους στη χώρα είναι επιτακτική, ωστόσο η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο σύνταξης μελέτης.

---Τη διενέργεια ένορκης προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημοτικό καταφύγιο των αδέσποτων στις Γλαφυρές Μαγνησίας, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου κ. Ιωάννα Καντά.

Αφορμή για την προκαταρκτική εξέταση αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΙΑ», για την κατάσταση του δημοτικού καταφυγίου, όπως αποτυπώθηκε από το φωτογραφικό φακό της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο καταφύγιο δεν βρισκόταν ο ιδιώτης, που ανέλαβε το έργο και οι εικόνες που καταγράφηκαν ήταν τριτοκοσμικές.
Τα κλουβιά των ζώων ήταν γεμάτα ακαθαρσίες, ενώ δεν υπήρχε νερό και φαγητό. Τα δοχεία από το νερό ήταν γεμάτα κάμπιες.
«Δεν ήταν μόνο η άθλια εικόνα στα κλουβιά, αλλά και έξω από αυτά. Τα ζώα πεινασμένα μέσα στον ήλιο ήταν περίπου 130. Τα ζώα δεν παίρνουν θεραπείες και είναι άρρωστα» είχε δηλώσει η κ. Αλέκα Στύλλα, η οποία είχε διαπληκτιστεί με τον αντιδήμαρχο κ. Τάσο Μπατζιάκα, ο οποίος ενοχλήθηκε από το γεγονός, ότι η Φιλοζωική επισκέφθηκε το καταφύγιο, χωρίς να ενημερώσει… Πιεζόμενος από το γεγονός ότι η κατάσταση είχε καταγραφεί σε βίντεο, ο αντιδήμαρχος είχε δηλώσει ότι θα εξετάσει το θέμα, αλλά χαρακτήρισε τις φιλοζωικές… υπερβολικές.

---Ο φορέας Πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», επαναφέρει το θεσμό της «Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο, από 2 έως 8 Ιουνίου, με απώτερο σκοπό η εκδήλωση αυτή να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.
Με συνδιοργανωτές τον Δήμο Βόλου,  τις  Εφορείες Προσκόπων, Συλλόγους ερασιτεχνών αλιέων, τους Ναυτικούς, Αθλητικούς Ομίλους και τα Αθλητικά Σωματεία, θα παρουσιαστούν Χορωδίες, η Φιλαρμονική της πόλης μας και η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.
Η έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδος θα γίνει από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο την Τρίτη 2 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ, στην παραλία του Βόλου, μπροστά στο Μνημείο Ηρώων, με μουσικό πρόγραμμα από την Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου και επίδειξη παραδοσιακής Ιστιοπλοΐας από τους Ναυτοπροσκόπους.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες ημέρες,με μουσικές βραδιές, ημερίδες, παραδοσιακούς χορούς, συναυλίες, προβολές ταινιών κλπ



---Περίπου 515 παιδιά ηλικίας 5-17 ετών εκπαιδεύτηκαν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Βόλου, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποίησε η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κατά το σχολικό έτος 2014-2015.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (ΠΚΑ) βρίσκεται στην περιοχή της Νεάπολης και άρχισε να λειτουργεί το 2005. Τα μαθήματα χωρίζονται ανάλογα με την ηλικία. Η κατηγοριοποίηση αφορά στις αντιληπτικές ικανότητες της κάθε ηλικίας και έτσι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθορίζεται σύμφωνα με αυτή την αρχή. Το γενικό πλαίσιο του προγράμματος είναι βασισμένο στον οδηγό-πλαίσιο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

---Για 26η χρονιά ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Βόλου Ανοικτής Θαλάσσης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας,  διοργανώνει τον αγώνα Βορείων Σποράδων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου.

Για μια ακόμη φορά η Σκόπελος θα βρεθεί στο επίκεντρο του ιστιοπλοϊκού ενδιαφέροντος αφού περισσότερα από 37 σκάφη από 14 ομίλους όλης της χώρας καθώς και ένα σκάφος με Βούλγαρους ιστιοπλόους έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι σήμερα και θα ανοίξουν πανιά για τις Β. Σποράδες.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54