Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου  3/6/2015


---Στα Άνω Λεχώνια εντοπίστηκε το δεύτερο κρησφύγετο των ληστών, που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή σε μεζονέτα, στο ύψος της Χρυσής Ακτής Παναγίας στην Ν. Αγχίαλο. Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, εντόπισε το δεύτερο κρησφύγετο των ληστών, μετά από έρευνα που ακολούθησε τη σύλληψη των δύο καταζητούμενων ληστών και την αυτοκτονία του τρίτου συνεργού τους. Πρόκειται για παλιά διώροφη κατοικία, στα Άνω Λεχώνια, πίσω από το πρώην Δημαρχείο ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν αποκλείσει, από χθες το πρωί όλη την περιοχή και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε κανέναν.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες , στο σπίτι των Λεχωνίων βρέθηκαν εκτός των άλλων και δεσμίδες με χαρτονομίσματα των 400.000 ευρω, που πιθανότατα προέρχονται από τις ληστείες σε Φαρκαδώνα και Αμπελώνα. Επίσης στο σπίτι βρέθηκε και ένα λαπτοπ.

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, που κατάγεται από την περιοχή, έχει μετακομίσει στην Κύπρο, και δεν γνώριζε σε ποιόν νοίκιασε το σπίτι.

Σύμφωνα με περιοίκους εδώ και δύο χρόνια στο σπίτι έμενε ένα ζευγάρι με ένα κοριτσάκι, περίπου 2,5 χρονών.

---Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους χθες οι δύο κατηγορούμενοι του κρησφύγετου της Αγχιάλου, οι οποίοι θα οδηγηθούν στις φυλακές Τρικάλων και Αλικαρνασσού.

Οι κατηγορούμενοι για τέσσερα κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα φέρονται να αρνήθηκαν τις κατηγορίες λέγοντας πως «θα απαντήσουν όταν έχουν όλη τη δικογραφία στα χέρια τους».

---Στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, βρίσκονται από χθες το βράδυ, οι 50 μετανάστες, που εντόπισε ψαράς στην ακτή Μεγάλη Βάλα της νησίδας Γιούρα το βράδυ της Δευτέρας και ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Αλοννήσου. Επί τόπου έσπευσαν δύο πλωτά σκάφη της Αλοννήσου και της Σκοπέλου και οι λιμενικοί συνέλαβαν τους δύο Ουκρανούς δουλέμπορους, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμεναρχείου, οι 50 μετανάστες που συνελήφθησαν, διότι μπήκαν παράτυπα στη χώρα και χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, κατάγονται από το Ιράκ, την Ερυθραία, το Αφγανιστάν και τη Σομαλία.

Μεταξύ των μεταναστών υπάρχει ένας βρέφος ηλικίας 3 μηνών και άλλα τέσσερα ανήλικα παιδιά.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν από τη Σκόπελο στο Βόλο και στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών, όπου εξετάστηκαν από γιατρούς και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Βόλου (χωρίς να βρεθεί ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας), ενώ είχε ληφθεί μέριμνα για να τους προσφερθούν τρόφιμα και ρούχα.

Το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών και τους 50 μετανάστες επισκέφτηκε χθες Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Απ. Νάνο, δημοτικό σύμβουλο Βόλου.

---Ευθύνες στη ΔΕΗ για την απόφασή της να προχωρήσει στη διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περιοχή του Ξηρόκαμπου, χωρίς να εξαντλήσει το διάλογο με τους καταναλωτές, αποδίδει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος, επισημαίνοντας οτι οι κάτοικοι της συνοικίας, δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν το ρεύμα γιατί είναι άνεργοι. “Έπρεπε να βρεθεί τρόπος διαβούλευσης για το πώς θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα”, σημειώνει ο κ. Μεϊκόπουλος και προσθέτει οτι στη συνοικία του Ξηράκαμπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι τριτοκοσμικές, που λαμβάνουν χαρακτηριστικά «γκέτο». Το πρόβλημα είναι τεράστιας κοινωνικής διάστασης. Απευθύνθηκα και στο αρμόδιο Υπουργείο, ζητώντας την παρέμβασή του. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα το Υπουργείο εξετάζει όλες τις δυνατές λύσεις, υπογραμμίζει ο βουλευτής.

--Το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων στην Coca-Cola 3Ε εργοστασίου Βόλου αποφάσισε τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία του κλάδου για την Πέμπτη 4 Ιουνίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «απαράδεκτη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «πρακτική του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών για τη μη υπογραφή Συλλογικη Σύμβασης Εργασίας και τη συνεχιζόμενη πρακτική της πολυεθνικής εταιρείας Coca Cola 3E να τρομοκρατήσει τους απεργούς με επιλεκτικές αγωγές ζητώντας υπέρογκες αποζημιώσεις (1.250.000 ευρώ) και να εξαναγκάσει αυτούς και τους συνδικαλιστικούς φορείς εκπροσώπησης τους να εγκαταλείψουν τον αγώνα για την ακύρωση των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

---Σοβαρά τραυματίστηκε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα, μια 28χρονη κοπέλα, οδηγός μοτοσικλέτας, σε τροχαίο ατύχημα που έγινε στην λεωφόρου Αθηνών, στη διασταύρωση προς Αλυκές. Η 28χρονη έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας που οδηγούσε, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 22χρονος. Αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά η οδηγός της μοτοσικλέτας, που δεν φορούσε κράνος, ενώ δεν έπαθε κάτι ο 22χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, που σύμφωνα με την αστυνομία δεν διαθέτει άδεια οδήγησης. Η κοπέλα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Βόλου.

---Μια 33χρονη γυναίκα προσπάθησε να αυτοκτονήσει χθες το μεσημέρι, παίρνοντας παυσίπονα και κορτιζονούχα χάπια και μάλιστα μπροστά στο μικρό παιδί της.

Την 33χρονη βρήκε στο σπίτι της ο πρώην άνδρας της, ο οποίος κάλεσε το ΕΚΑΒ που τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου βρίσκεται εκτός κινδύνου. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία, που από έρευνα που έκανε στο σπίτι διαπίστωσε ότι υπήρχαν τρία άδεια κουτιά χαπιών, χωρίς να έχει διευκρινιστεί πόσα χάπια πήρε η γυναίκα, που φέρεται να αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα.

---Με κεντρικό σύνθημα “Δεν διαπραγματευόμαστε τις κοινωνικές και εργατικές μας ανάγκες”, το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης, θα βρεθεί αύριο Πέμπτη 4 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στην ΕΡΑ Βόλου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «ενώνουμε τη φωνή μας και τη δράση μας με τους λαούς του κόσμου και με τα ακηδεμόνευτα, αμεσοδημοκρατικά εργατικά/κοινωνικά κινήματα βάσης που βγαίνουν ολοένα και πιο δυναμικά στο προσκήνιο της ιστορίας. Όλοι μαζί, μπορούμε να βάλουμε φραγμό στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο καπιταλιστικό κανιβαλισμό και στο τέλος, να νικήσουμε»!

Οι οργανωτές της κινητοποίησης καλούν όλο τον εργαζόμενο και άνεργο πληθυσμό, την κοινωνική πλειοψηφία που πλήττεται από τις μνημονιακές πολιτικές, τα προγράμματα διαρκούς λιτότητας και την καταστροφή που έφερε η καπιταλιστική κρίση, να σταθούν δίπλα τους για να συνεχίσουν τον αγώνα για την άμεση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων τους.

---Τη συστράτευση όλων των Λαρισαίων για να κερδηθεί το στοίχημα της υποψηφιότητας της Λάρισας και να γίνει Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021 ζήτησαν σήμερα από το Μύλο του Παππά οι πρωτεργάτες της προσπάθειας στην επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας.

O Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης μίλησε για μία ιστορική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης να καταθέσει ο Δήμος Λαρισαίων υποψηφιότητα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 και ανέλυσε γιατί η Λάρισα διεκδικεί το θεσμό.

Επισήμανε, επίσης, πως η διεκδίκηση είναι ένα πολιτικό στοίχημα και σημείωσε πως έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες, ενώ ανέπτυξε το στόχο παρουσιάζοντας τα συγκριτικά ιστορικά, γεωγραφικά και πολιτιστικά πλεονεκτήματα του φακέλου της Λάρισας.

---Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στα πλαίσια αυτού του εορτασμού το μουσείο ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΛΑΣ-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ., αύριο Πέμπτη 4 Ιουνίου  θα φιλοξενήσει τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων Καναλίων και Κεραμιδίου, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα το περιβάλλον.

 Αρχικά, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά δύο σημαντικούς ανθρώπους που με το έργο τους αναδεικνύουν και προβάλλουν το περιβάλλον και τον πολιτισμό της Κάρλας. Πρόκειται, για τον αρχαιολόγο κ. Γεώργιο Τουφεξή, ο οποίος κάνει ανασκαφές στην παρακάρλια περιοχή και έχει αναδείξει τον προϊστορικό, νεολιθικό, λιμναίο οικισμό «Παλαιόσκαλα» και για τον γεωπόνο, συγγραφέα και περιηγητή-χαρτογράφο κ. Χάρη Τζίκα, ο οποίος δημιουργεί χειρόγραφους χάρτες πρωτότυπους και μοναδικούς, μια και σε αυτούς ενσωματώνει κάθε γεωγραφική, λαογραφική ή άλλη πληροφορία για την περιοχή. Και οι δύο θα μιλήσουν για το έργο τους στους μαθητές, ενώ το ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. θα τους ανακηρύξει επίτιμα μέλη του για την πολύτιμη προσφορά τους στην ανάδειξη του λιμναίου πολιτισμού της Κάρλας και τη στήριξή τους στην ευόδωση των σκοπών του Μουσείου.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03/06/2015 - 18:40