Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ   8-6-1015



Υπέρ των αστυνομικών ο Πανούσης στη διένεξη
με την πρόεδρο της Βουλής

Το αίτημα αποχώρησης από τη φύλαξη της Βουλής που πρόκειται να υποβάλουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών, καταγγέλλοντας «ρατσιστική και τυραννική» συμπεριφορά εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής απέναντι σε άνδρες των ΜΑΤ, βρίσκει αλληλέγγυο τον Υπουργό κ. Πανούση, όπως δήλωσε ο ίδιος σήμερα από τον Βόλο, στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Μαγνησίας.

Την αντίδραση αυτή των αστυνομικών προκάλεσε η καταγγελία ότι με «εντολή» της Προέδρου της Βουλής απαγορεύθηκε το Σάββατο η είσοδος στο κτήριο του Κοινοβουλίου σε άνδρες των ΜΑΤ που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα του Κοινοβουλίου.

“Πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία”, είπε σήμερα από το Βόλο ο κ. Πανούσης και χαρακτήρισε την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου λαθεμένη, ενώ την απέδωσε σε παρεξήγηση.

“Δεν μπορεί να υποτιμάται -και άλλη φορά έχει συμβεί – η αστυνομία και να θεωρείται παρείσακτη στο προαύλιο της Βουλής, ενώ δεν είναι παρείσακτοι άλλοι που δεν εκπροσωπούν το Νόμο και την τάξη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός ζήτησε επίσης ανάληψη πρωτοβουλιών από τον πρωθυπουργό για την γενικότερη αμφισβήτηση που δέχεται.

Εξάλλου, σαφές μήνυμα στην Κυβέρνηση να τελειώνει η διαπραγμάτευση, με συμφωνία για παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έστειλε ο υπουργός Γιάννης Πανούσης, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς από τον Πρωθυπουγό να ξεκαθαρίσει το θέμα της μεγάλης αμφισβήτησης που δέχεται από τα άκρα της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ψάχνουν και άλλο κρησφύγετο των ληστών του Διστόμου στη Μαγνησία

Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Δ. Τσακνάκης δεν διέψευσε σε δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια των σημερινών εγκαινίων του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Μαγνησίας, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση, ότι οι έρευνες συνεχίζονται στο Νομό για την ανακάλυψη ενός ακόμη κρυσφήγετου της ομάδας των ληστών του Διστόμου και όσων διασυνδέονται με αυτούς.

“Είναι η περιοχή που ίσως προσφέρεται…Είναι πολλοί οι παράγοντες” δήλωσε όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο πιστεύει πως ο Νομός Μαγνησίας, αποτελεί “επιλογή” για τα κρησφύγετα.

“Η έρευνα προχωρά συστηματικά και επίπονα” είπε, τονίζοντας πως η δικαιοσύνη θα κρίνει το υλικό που συλλέγεται.

Αισιόδοξος για συμφωνία ο Καμμένος

Αισιόδοξος πως η συμφωνία με τους δανειστές είναι κοντά εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από το Βόλο, ο οποίος το Σαββατοκύριακο παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας στην παραλία της πόλης.

Ο υπουργός τόνισε πως δεν οδηγούμαστε σε εκλογές, καθώς ο λαός έχει δώσει πρόσφατα την εντολή του και σχολίασε πως εάν γίνει Κούγκι –αναφερόμενος σε προηγούμενη δήλωσή του ότι αν δεν πάρουμε αυτά που θέλουμε στις διαπραγματεύσεις «θα το κάνουμε Κούγκι»- θα το έχουν κάνει οι ίδιοι οι δανειστές, που δεν θα δεχτούν την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.

Ελλείψεις γιατρών στα νησιά

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η λειτουργία του ΕΣΥ στα νησιά και της Μαγνησίας, με τις περισσότερες μονάδες να βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που προκύπτουν από την σημαντική αύξηση του πληθυσμού ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Οι ελλείψεις έχουν οδηγήσει – ως γνωστό - σε κλείσιμο την τη γαστρεντερολογική κλινική στο νοσοκομείο Βόλου, ενώ τραγική είναι η κατάσταση και στην Αλόννησο. Από τις πέντε προβλεπόμενες θέσεις γιατρών (παιδιάτρου, γενικής ιατρικής, οδοντιάτρου και δύο αγροτικών) υπηρετούν μόνο οι δύο αγροτικοί. Πολλές ελλείψεις παρατηρούνται και στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Από τους τέσσερις γιατρούς γενικής ιατρικής υπηρετούν μόνο δύο. Οδοντίατρος και ακτινολόγος δεν υπάρχουν, παρότι το Κέντρο διαθέτει ακτινολογικό μηχάνημα, ενώ από τις τρεις νοσηλεύτριες που προβλέπονται υπηρετεί μόνο μία.

Αντιπροσωπεία του Ποταμιού στην Ζαγορά

Αντιπροσωπεία του Ποταμιού Μαγνησίας επισκέφθηκε το Σάββατο, το Δημαρχείο Ζαγοράς – Μουρεσίου στην Ζαγορά όπου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Γαρυφάλλου καθώς και μέλη του δημοτικού Συμβουλίου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της αντιπροσωπίας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες. Η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα ανοιχτή και διαφωτιστική καθώς σε αυτήν αναλύθηκαν διάφορα ζητηματα.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το ιδιαίτερα κρίσιμο θέμα του οδικού δικτύου, η κατάσταση και η προοπτική των λιμένων του δήμου, η διευθέτηση των χειμάρρων, θέματα σχετικά με το χιονοδρομικό κέντρο και άλλα. Έγινε παρουσίαση των διοικητικών προβλημάτων όπως η υποστελέχωση των υπηρεσιών καθώς και ανάλυση των οικονομικών προβλημάτων που έχουν επιδεινωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης. Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που άπτονται του Αγροτικού Συνεταιρισμού και γενικότερα της αγροτικής παραγωγής, καθώς και οι τουριστικές υποδομές, οι προοπτικές του τουριστικού προϊόντος και η ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της ευρύτερης περιοχής.

Ημερίδα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ως θέμα μνήμης και δικαιοσύνης τέθηκε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημαρχείου Βόλου, με τους ομιλητές να κάνουν λόγο πως η διεκδίκηση των αποζημιώσεων είναι ρεαλιστικός στόχος και πως πρέπει, έστω και τώρα οι υπαίτιοι των πολέμων και της σφαγής εκατοντάδων αθώων ανθρώπων να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η ημερίδα απέκτησε ιδιαίτερη αξία για την περιοχή της Μαγνησίας, καθώς η Δράκεια, η Κερασιά, η Ν. Αγχίαλος αλλά και ο Ριζόμυλος έχουν χαρακτηριστεί μαρτυρικά χωριά, διότι κατά τη διάρκεια της κατοχής οι γερμανοί υπέδειξαν ιδιαίτερη σκληρότητα και βαρβαρότητα, σφαγιάζοντας εκατοντάδες αθώους.

Το παρών στην ημερίδα έδωσε ο δήμαρχος Καλαβρύτων και πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Δήμων και Χωριών Γεώργιος Λαζουράς, ο οποίος επεσήμανε πως ο αγώνας των γερμανικών αποζημιώσεων δεν σταματά, ενώ σχολίασε πως οι νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, η οποία έχει θέσει έντονα το ζήτημα, θα αποφέρουν καρπούς.

Να κάνει κτήμα του κάθε Έλληνας την υπόθεση συμβούλευσε από την πλευρά του ο δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω Σαράντος Θεοδωρόπουλος,, ο οποίος τοποθετήθηκε στην ημερίδα, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει αποφασιστικός μοχλός πίεσης.

Για την ελλιπή ενημέρωση στο θέμα των αποζημιώσεων έκανε λόγο η δικηγόρος κ. Χριστίνα Σταμούλη, σχολιάζοντας πως μέχρι σήμερα νομίζαμε ότι η Γερμανική κοινή γνώμη δεν γνώριζε το θέμα, αλλά διαπιστώνουμε ότι η Ελληνική κοινωνία δεν γνωρίζει. Μόνο αν ενημερωθούμε θα έχουμε μια καθαρή κρίση στο αν οφείλεται και τι οφείλεται και πως θα το διεκδικήσουμε.

Στις κάλπες την Πέμπτη οι καθηγητές

Στις κάλπες προσέρχονται την ερχόμενη Πέμπτη 11 Ιουνίου οι καθηγητές της Μαγνησίας για να εκλέξουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ αλλά και τους αντιπροσώπους τους για το συνέδριο της ΟΛΜΕ. Την ερχόμενη Τετάρτη 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ η εκλογοαπολογιστική συνέλευση, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Τέσσερις είναι οι παρατάξεις που θα διεκδικήσουν την ψήφο των καθηγητών και πιο συγκεκριμένα οι εξής: ΔΑΚΕ, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση Καθηγητών, «Όλοι Μαζί» Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών και Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών. Σημειώνεται πως πριν δύο χρόνια οι παρατάξεις που συμμετείχαν ήταν επτά. Στις φετινές εκλογές δεν θα είναι υποψήφιος ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Σωκράτης Σαβελίδης.

Οι εκλογές στους δασκάλους

Νικήτρια των εκλογών για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του τοπικού συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ με ποσοστό 33,6%, ενώ δεύτερη δύναμη με ποσοστό 24,1% ήταν η  παράταξη «Αξιοπρέπεια-Αλληλεγγύη-Αντίσταση»  από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα της αριστεράς αφήνοντας στην τρίτη θέση τη ΔΗΣΥ από το χώρο της κεντροαριστεράς που μέχρι και πρόπερσι κατείχε τη δεύτερη θέση.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών από το ΠΑΜΕ και πέμπτη η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών, επίσης από το χώρο της αριστεράς. Μαζική ήταν η Συμμετοχή των νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών ειδικοτήτων στις χθεσινές εκλογές που άγγιξε το 93,5%.

Αναβολή εκδήλωσης της «Ναυτικής Εβδομάδας» λόγω καιρού

Μια απρόσμενη παρέμβαση του καιρού είχε χθες, η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο». Η προγραμματισμένη εκδήλωση στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» , αναβλήθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 10 Ιουνίου στην Παραλία του Βόλου , δίπλα από το Ηρώο της πόλης. Η «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ , για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», είναι ένας νεοσύστατος φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού , που στο πλαίσιο του θεσμού του θεματικού έτους «Μάγνητες και ο Πολιτισμός της Θάλασσας» , διοργανώνει την «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο».

Έκλεψε ολόκληρη ηχητική εγκατάσταση

Συνελήφθη, χθες  τις πρώτες πρωινές ώρες στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, ο 31χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να έχει στην κατοχή του έναν ενισχυτή μεγάλου τύπου, τον οποίο όπως εξακριβώθηκε είχε αφαιρέσει μαζί με διάφορα άλλα ηχητικά μηχανήματα από αποθήκη καταστήματος εμπορίας και ενοικίασης συστημάτων ήχου της πόλης του Βόλου.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, προχθές (05-06-2015) το πρωί στην πόλη, ο 31χρονος είχε διαρρήξει Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο και είχε αφαιρέσει από το εσωτερικό ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή με τα παρελκόμενά του. Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα προαναφερόμενα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους. Σε βάρος του συλληφθέντα επίσης, ο οποίος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για κλοπή, με ποινή φυλάκισης δέκα μηνών. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

Στα χέρια δύο οικογένειες για κτηματικές διαφορές

Στα χέρια ήρθαν χθες δυο οικογένειες για κτηματικές διαφορές στη Ν. Ιωνία. Συγκεκριμένα συνελήφθη ένας 29χρονος καθώς απείλησε τον 52χρονο ξάδερφό του για κτηματικές διαφορές που είχαν. Αργότερα όμως ο 52χρονος μαζί μ΄ένα 49χρονο εξύβρισαν και ήρθαν στα χέρια με τους γονείς του 29χρονου. Τον 65χρονο πατέρα του και την 60χρονη μητέρα του.

Η συμπλοκή τους είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν οι 52χρονος και 49χρονος, ενώ το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08/06/2015 - 17:18