Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου  8/6/2015



Σύσκεψη για την υγεία

Ευρεία σύσκεψη για το θέμα παροχής  υγείας συγκαλεί σήμερα στις 7.30 το απόγευμα το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και περιχώρων στο Εργατικό Κέντρο Πύργου. Σε σχετική του ανακοίνωση κάλεσμα προς όλα τα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, μεταξύ άλλων αναφέρει: Η κατάσταση που επικρατεί στην υγεία έχει φτάσει στο μηδέν. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι με τα μέτρα που προώθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση  όχι μόνο δεν έλυσαν τα προβλήματα, αλλά δημιούργησαν ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία του λαού και εξουθενωτικές συνθήκες για τους εργαζόμενους.

«Λουκέτο» στα φαρμακεία για τα ΜΗΣΥΦΑ

«Λουκέτο» βάζουν μεθαύριο Τετάρτη τα φαρμακεία του Πύργου, καθώς ο Σύλλογος φαρμακοποιών συμμετέχει στην πανελλαδική προειδοποιητική απεργία που κήρυξε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακοποιών που αντιδρά στην απελευθέρωση του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς  Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων.

Οπως δήλωσε στην ΕΡΑ Πύργου, ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πύργου Τάκης Μυλωνόπουλος  «η απελευθέρωση του χώρου διανομής των ΜΗΣΥΦΑ δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους. Το αντίθετο μάλιστα, θα αποβεί εις βάρος τους, καθώς αυτή η τακτική θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής τους».
 
Καταπλακώθηκε από δέντρο που έκοβε

Τραγικό θάνατο βρήκε το Σάββατο το πρωί ο Βασίλης Στροφύλλας 56 ετών, πατέρας τεσσάρων παιδιών στην Πέρσαινα. Ο άτυχος 56χρονος στην προσπάθειά του να κόψει ένα δέντρο Καρυδιάς συγγενικού του προσώπου καταπλακώθηκε από αυτό. Στο Κέντρο Υγείας όπου διακομίστηκε οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Οι εκλογές στην Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας

Με  126 ψήφους και 4 έδρες αναδείχθηκε πρώτη δύναμη η Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών Ν. Ηλείας στις εκλογές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, που διενεργήθηκαν το Σαββατοκύριακο. Οι υπόλοιπες παρατάξεις έλαβαν: 110 ψήφους και 3 έδρες η Ενιαία Αστυνομική Συνεργασία Ν. Ηλείας, ενώ η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ν.Ηλείας που συγκέντρωσε 18 ψήφους δεν καταλαμβάνει καμία έδρα. Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν 258 μέλη από τα 287 εγγεγραμμένα στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.
 
Ημερίδα των δικηγόρων για το Νόμο Κατσέλη

Επιστημονική ημερίδα για τα προβλήματα που προκύπτουν από το Νόμο Κατσέλη για την πρώτη κατοικία, διοργάνωσε το Σάββατο ο Δικηγορικός Σύλλογος Πύργου. Όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Πύργου ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Δημητρουλόπουλος , στην ημερίδα τέθηκε το θέμα βελτίωσης του Νόμου ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν ακόμα περισσότεροι δανειολήπτες που σήμερα δεν τους παρέχεται αυτή η δυνατότητα. Τόνισε δε ότι με την υπαγωγή στο Νόμο Κατσέλη αναστέλλεται και ο εκπλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας.
 
Κατάκολο: «Μέχρι τον Αύγουστο θα παραδοθούν τα έργα στο λιμάνι»

«Ποτέ δεν σταμάτησαν τα έργα στο λιμάνι Κατακόλου, αντίθετα, συνεχίζονται και αναμένεται μέχρι τον Αύγουστο να παραδοθούν βάσει της σύμβασης με τον ανάδοχο». Αυτό δήλωσε στην ΕΡΑ Πύργου ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Κατακόλου Κώστας Καντούνης, που μίλησε για όλα τα θέματα της περιοχής. Σχετικά με τις καταγγελίες γονέων για τους πρόσφατους τραυματισμούς παιδιών στην παιδική χαρά του Κατακόλου, ανέφερε ότι άμεσα θα ελέγξει το χώρο για να γίνουν οι βελτιωτικές παρεμβάσεις.
 
Εργο για πρόσβαση ΑΜΕΑ στη θάλασσα

Πρόσβαση στη θάλασσα θα αποκτήσουν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες αφού άμεσα αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο που αφορά την κατασκευή ειδικής μπάρας  σε παραλία του Κατακόλου που θα δίνει την δυνατότητα στα άτομα αυτά να απολαμβάνουν τη δροσιά της θάλασσας. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδος θα γίνει η επαναδημοπράτηση του έργου: «Σχεδιασμός και υλοποίηση παρεμβάσεων για την διαμόρφωση υποδομών πρόσβασης ΑΜΕΑ»  στην παραλία Πλάκεςστα πλαίσια της υλοποίησης Δράσης 3.1.3 του έργου Νο-Barrier από το τμήμα προμηθειών της Διεύθυνσης Οικονομικών, μετά την άγονη διαδικασία του πρώτου διαγωνισμού λόγω κατάθεσης προσφοράς μόνο από ένα ενδιαφερόμενο.
 
Από σήμερα «Το σχολείο των ονείρων μας» στη Ν. Μανολάδα

Ξεκινούν σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μανολάδας οι δράσεις του προγράμματος «Το σχολείο των ονείρων μας», που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το σχολείο θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και θα περιλαμβάνει πρωινές και απογευματινές δράσεις, όπως ποδηλατάδα, δενδροφύτευση, κατασκευές και άλλα, ενώ ορισμένες βραδιές θα κλείνουν με θεατρικές παραστάσεις και μουσική. Η κατασκήνωση θα οργανωθεί στο προαύλιο του σχολείου από εθελοντές, γονείς και παιδιά, ενώ οι δράσεις του προγράμματος θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου.

Την Τετάρτη η ανάδειξη αναδόχου για το έργο του Ερυμάνθου

Μία τελικά προσφορά κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή για το έργο συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων και των δικτύων ύδρευσης από τον ποταμό Ερύμανθο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 720.000 ευρώ και μετά την αξιολόγηση της τεχνικής προσφοράς που έγινε την Παρασκευή, αναμένεται μεθαύριο Τετάρτη το άνοιγμα και της οικονομικής προσφοράς, που θα κρίνει και την ανάθεση ή όχι του έργου.

Εκδήλωση ενάντια στα ναρκωτικά

Εκδήλωση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά διοργανώνει το προσεχές Σάββατο 13 Ιουνίου και ώρα 7 το απόγευμα ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου σε συνεργασία με την Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας. Η εκδήλωση θα γίνει στο Ενωσιακό γήπεδο στη Σπιάντζα και θα περιλαμβάνει ομιλία και φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα στη νεοσύστατη ομάδα ποδοσφαίρου του Συλλόγου Σπουδαστών και τη μεικτή νέων της ΕΠΣ. Την εκδήλωση στηρίζει το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών, εκπρόσωποι του οποίου θα κάνουν ενημέρωση για το μεγάλο αυτό ζήτημα.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08/06/2015 - 17:12