Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών  8/6/2015



Επαναλειτουργία του Δημοτικού Λαχανόκηπου του Δήμου Σερρών
           
Την επαναλειτουργία του δημοτικού λαχανόκηπου του Δήμου Σερρών, ανακοίνωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας κ. Σταυρούλα Αρβανίτη- Αγιανίδου σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα εξής : «Ο Δημοτικός λαχανόκηπος  του Δήμου Σερρών λειτουργούσε τα δύο τελευταία χρόνια στα πλαίσια του προγράμματος ΄΄ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ΄΄ και σταμάτησε με την λήξη του  προγράμματος  στις 30-11-2014.

Ο Δήμος Σερρών αναλαμβάνει με δικά του έξοδα να διαμορφώσει το χώρο, προκειμένου να δοθεί για χρήση στους δικαιούχους, και η λειτουργία του ξεκινάει και πάλι. Να υπενθυμίσουμε ότι   ο  Δημοτικός Λαχανόκηπος βρίσκεται σε έκταση 18 περίπου στρεμμάτων πίσω από το ΒΙΟΠΑ στο δρόμο Σερρών – Νεοχωρίου.

Σε  κάθε δικαιούχο θα διατεθεί έκταση 100 τ.μ. αρδευόμενη και περιφραγμένη , στην οποία θα καλλιεργούν οπωροκηπευτικά για ένα έτος και για όλη τη διάρκεια του έτους, με μόνη υποχρέωση να αποδίδουν το 10% της παραγωγής τους στην Κοινωνική Κουζίνα.

Κατά προτεραιότητα θα επιλέγονται ως δικαιούχοι, δημότες του Δήμου Σερρών άποροι, άνεργοι και με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι διαβιούν κοντά στο όριο της φτώχειας με βάση το εκκαθαριστικό της εφορίας.

Συμπληρωματικά  και προκειμένου να αξιοποιηθεί όλη η έκταση, μπορούν να επιλέγονται για εγκατάσταση στο λαχανόκηπο και πολίτες του Δήμου Σερρών, οι οποίοι δεν ανήκουν σε κάποια ευπαθή ομάδα, αλλά επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη φύση και τη γη για καθαρά προσωπικούς λόγους. Ο αριθμός συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος ( έως 180 άτομα) και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος θα λειτουργεί βάσει Κανονισμού, τον οποίο θα αποδέχονται όλοι οι δικαιούχοι.

Σπηλαιολογική Ομοσπονδία Ελλάδος : Να συνεχιστούν οι ανασκαφές στο Ιερό του Απόλλωνα στο Σιδηρόκαστρο    
 
Η σπηλαιολογική Ομοσπονδία Ελλάδος, ύστερα από σχετικό αίτημα του συλλόγου Σπηλαιολογίας Σιντικής «ο Μαύρος Βράχος», εκφράζει τη συμπαράσταση της και επικροτεί τις προσπάθειες του παραπάνω συλλόγου, για τη συνέχιση των αρχαιολογικών ανασκαφών στο Ιερό του Απόλλωνα, που σταμάτησαν το 2006, με σκοπό την ανακάλυψη σπηλαίου και Νυμφαίου του Απόλλωνα. Για την ύπαρξη του σπηλαίου, σύμφωνα με τον σύλλογο  Σπηλαιολογίας Σιντικής «ο Μαύρος Βράχος», υπάρχουν πολλές ενδείξεις, οι οποίες αναφέρονται αναλυτικά στα έγγραφα του συλλόγου προς τους αρμόδιους φορείς.
   
Συνελήφθησαν τρία άτομα που είχαν ρημάξει την αγορά των Σερρών

Εξιχνιάστηκαν, μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, συνολικά 7 κλοπές από καταστήματα στην πόλη των Σερρών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο 19χρονοι και ένας 20χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ενεργώντας από κοινού και δρώντας τον τελευταίο μήνα και κυρίως τις βραδινές ώρες, παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους ή παράθυρα καταστημάτων και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, αλκοολούχα ποτά και άλλα αντικείμενα, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι έχουν διαπράξει 7 κλοπές από καταστήματα, κατά το χρονικό διάστημα από 16 Μαΐου έως 4 Ιουνίου του 2015, ενώ η συνολική αξία των αφαιρεθέντων ξεπερνά τις 3.500 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων.

Στο πλαίσιο των ερευνών των αστυνομικών, εντοπίστηκαν και τα 3 παραπάνω άτομα και συνελήφθησαν εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ στην κατοχή ενός από τους 19χρονους βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη : Κλείνει η σαιζόν με Ξενόπουλο 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών στην τελευταία εκδήλωση της περιόδου 2014-2015 παρουσιάζουν την Δευτέρα 8 Ιουνίου, στο Αμφιθέατρο " Γεώργιος Καφταντζής" της Βιβλιοθήκης  το θεατρικό έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου " Πολυγαμία" , σε κινηματογραφημένη προβολή, στις 8 το απόγευμα. Για την παράσταση και τον συγγραφέα θα προλογίσει ο γνωστός ηθοποιός του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών Χρήστος Μωραΐτης.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08/06/2015 - 07:34