Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου  3/6/2015




«Καταδικάζει» τη Νότια Ηλεία

Αδιανόητη  χαρακτήρισε την απόφαση του  τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας που απαγορεύει οποιαδήποτε δραστηριότητα στον Κυπαρισσιακό κόλπο, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Ζαχάρως Χάρης Λαμπρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΑ Πύργου. Ο κ. Λαμπρόπουλος αναφερόμενος στην εκτενή συζήτηση που έγινε για το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε ότι εξουσιοδοτήθηκε ο δήμαρχος να έρθει σε συνεννόηση για κοινή διαπραγμάτευση με τους συναδέλφους του των πέντε  δήμων  πλην της Ζαχάρως που επίσης επηρεάζει το προτεινόμενο Προεδρικό Διάταγμα. με στόχο να ενημερώσουν στην συνέχεια το Υπ. Περιβάλλοντος και να ζητήσουν την επικαιροποίηση της μελέτης. Διαφορετικά όλη η περιοχή θα μετατραπεί σε «νεκρή ζώνη», είπε ο κ. Λαμπρόπουλος τονίζοντας ότι καμιά μελέτη δεν μπορεί να αγνοεί το ανθρωπογενές περιβάλλον.

Αναστολή της … αναστολής

Αναστέλλεται η απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιαννόπουλο για την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας,  μετά την χθεσινή παράσταση που πραγματοποίησαν στην Πάτρα ο δήμαρχος Ήλιδας  κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, οι διοικήσεις των εργαζομένων και των γιατρών του νοσοκομείου, ο πρώην δήμαρχος  κ. Γιάννης Λυμπέρης κ.α. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την απόφαση της προχθεσινής σύσκεψης που έγινε στον χώρο του νοσοκομείου, κατά την οποία τονίστηκε ότι στην περίπτωση που ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ δεν πάρει πίσω την απόφαση αναστολής λειτουργίας, τότε η Αμαλιάδα «θα κατεβάσει ρολά».

Μιλώντας στην ΕΡΑ Πύργου ο πρόεδρος των εργαζομένων του εν λόγω νοσηλευτικού ιδρύματος Βασ. Μιχαλόπουλος χαρακτήρισε σημαντικό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας από την μη στελέχωσή του με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που έχει σαν αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς να περιμένουν για αρκετό διάστημα να πραγματοποιήσουν χειρουργικές επεμβάσεις. Ανέφερε επίσης ότι σε χθεσινή συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Γιαννόπουλο τονίστηκε ότι υπάρχει δέσμευση μη μετακίνησης προσωπικού που είναι και το σημαντικότερο για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Άρπαξαν τις συντάξεις

Θύμα ληστών έπεσε η ταχυδρόμος στο Νεοχώρι Κυλλήνης χθες το πρωί, από την οποία άρπαξαν την τσάντα της που περιείχε ποσό 20.000 ευρώ και προορίζονταν για συντάξεις. Η 45χρονη ταχυδρόμος λίγο πριν τις εννέα το πρωί, επέστρεφε από το υποκατάστημα των Λεχαινών όπου είχε παραλάβει τα χρήματα, στο Νεοχώρι Κυλλήνης για να ξεκινήσει για διανομή των συντάξεων. Στάθμευσε το αυτοκίνητό της παραπλεύρως του ταχυδρομικού πρακτορείου και κατέβηκε για να κινηθεί προς αυτό, όταν δύο άτομα με κράνη και μαύρα ρούχα που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, την πλησίασαν, ο ένας της προέταξε πιστόλι και της ζήτησε μιλώντας καλά ελληνικά, να παραδώσει την τσάντα με τα χρήματα που μετέφερε. Οι δράστες αφού άρπαξαν την τσάντα με τα χρήματα τράπηκαν σε φυγή, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ενημερώθηκε η Αστυνομία από τον σύζυγό της ταχυδρόμου και άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών και των συνεργών τους, καθώς εκτιμάται πως είχαν συνεργό που πιθανότατα παρακολουθούσε τις κινήσεις της ταχυδρόμου.

Μαθήματα ανθρωπιάς

Στη δράση «Donate Hair - Donate Love» συμμετέχουν Ηλείοι πολίτες προσφέροντας μέρος από τα μαλλιά τους, για να κατασκευαστούν περούκες για παιδιά με καρκίνο. Η αρχή έγινε στα τέλη Απριλίου, όταν ένας 23χρονος από την Αμαλιάδα, πρόσφερε τα μαλλιά του για τα παιδιά που έχουν ανάγκη από περούκες, καθώς έχουν χάσει τα μαλλιά τους αγωνιζόμενα για τη ζωή τους. Από τότε, πολλοί Ηλείοι, έχουν περάσει το κατώφλι του κομμωτηρίου , συμμετέχοντας σ’ αυτή τη δράση, δίνοντας μ’ αυτό τον τρόμο ένα ακόμα μάθημα ανθρωπιάς. Μιλώντας στην ΕΡΑ Πύργου ο πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών Γιάν. Διονυσόπουλος αναφέρθηκε στα 6 κομμωτήρια του Πύργου που συμμετέχουν στη δράση αυτή και κάλεσε τους συναδέλφους του σε όλο το Νομό να δείξουν την ίδια ευαισθησία, όπως δείχνουν και οι εθελοντές που προσφέρουν ένα «κομμάτι από τον εαυτό τους όπως είναι τα μαλλιά» για τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο ή αλωπεκία.

Ξεσηκώθηκαν για τα σκουπίδια

Τα σκουπίδια που επί 8 μήνες βρίσκονται στους δρόμους των χωριών του Πύργου ανάγκασαν τους κατοίκους του Αμπελώνα να ξεσηκωθούν ζητώντας την άμεση αποκομιδή τους. Πραγματοποίησαν την Κυριακή συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στέλνοντας το μήνυμα στο δήμο Πύργου ότι «δεν πάει άλλο», καθώς εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Υπογραφές για νέο Δήμο Ανδρίτσαινας

Στη συλλογή υπογραφών για τον σχηματισμό νέου δήμου με τη συνένωση των Δημοτικών Ενοτήτων Αλιφείρας, Ανδρίτσαινας και Φιγαλείας, με πρωτεύουσα την Ανδρίτσαινα σκοπεύει το ηλεκτρονικό ψήφισμα στο διαδίκτυο που αναρτήθηκε από κάτοικο της περιοχής.
 
Γιορτή Ανακύκλωσης

Στην ανακύκλωση είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργανώνεται στον Πύργο από τις 15 έως τις 21 Ιουνίου. Πρόκειται για την «Γιορτή Ανακύκλωσης» που αναμένεται να φιλοξενηθεί στο λόφο του Επαρχείου στον Πύργο από τις 15 έως τις 21 Ιουνίου. Διοργανωτές της θα είναι οικολογικά ευαίσθητοι πολίτες του Πύργου και η ομάδα Χειροτεχνών Πύργου «Ηλειοτέχνες» που θα έχουν την συμπαράσταση συλλογικοτήτων, φιλοπεριβαλλοντικών ομάδων και συλλόγων και τη στήριξη του Δήμου Πύργου. Η «Γιορτή Ανακύκλωσης», που θα είναι ανοιχτή σε όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει, θα περιλαμβάνει ενημέρωση, εργαστήρια και πολλές άλλες δράσεις και προτάσεις για το πώς ο πολίτης μπορεί να συμμετάσχει στην ανακύκλωση με τρόπους και υλικά που, πιθανόν, δεν είχε σκεφτεί ότι μπορεί να κάνει. 
 
Σύσκεψη ΠΑΣΕΒΕ

Πανελλαδική σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος, διοργανώνει σήμερα το απόγευμα η ΠΑΣΕΒΕ και θα ακολουθήσει η εκλογή Γραμματείας για το Ν. Ηλείας.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03/06/2015 - 11:48