Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Πολίτες σε δράση: «Παίρνουμε την διαπραγμάτευση στα χέρια μας»-Συμμετοχή στην πανελλαδική μέρα δράσης και στη Ζάκυνθο

Λίγες ώρες ήταν αρκετές για να διοργανωθεί, μέσω των Σελίδων Κοινωνικής Δικτύωσης, το κάλεσμα-διαμαρτυρία «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας – γκρεμίζουμε τη λιτότητα». Στο νησί μας, σύμφωνα και με την τοπική εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ», η ανταπόκριση κρίθηκε μάλλον ικανοποιητική, αν και δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που υποστήριξαν ότι η συμμετοχή όφειλε να ήταν μαζικότερη ως πρωτοβουλία πολιτών και όχι κομμάτων.
Άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στο χώρο μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και έδωσαν το «παρών» στο κάλεσμα. Κάποιοι, συμμετείχαν για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους συγκέντρωση και παραδέχτηκαν ότι, «άφησαν τον καναπέ», για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στην προσπάθεια της κυβέρνησης απέναντι στη σκληρή στάση της Ευρώπης για περαιτέρω αιματηρή λιτότητα και, από την άλλη, να βρεθούν ακόμη και απέναντί της, για να μην υποχωρήσει. Τη στηρίζουν και φαίνεται να τους αρκεί η προσπάθειά της να μην υποταχθεί σε πιέσεις και εκβιασμούς.


Απάντηση Δημάρχου-και δεν είναι η πρώτη φορά-σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας

«Σχετικά με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, το οποίο αναφερόταν στη χρήση μηχανημάτων και οχημάτων που παραχώρησε στο Δήμο Ζακύνθου η Περιφερειακή Ενότητα, στα πλαίσια της καλής συνεργασίας που έχουμε για τη συντήρηση του επαρχιακού και οδικού δικτύου του νησιού μας, όπως και για την υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, ο Δήμαρχος, κ. Παύλος Κολοκοτσάς ενημερώνει ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος είχε ελάχιστους οδηγούς και χειριστές, ωστόσο δεν σταμάτησε η καθημερινή προσπάθεια και εργασία. Σε ότι αφορά τα μηχανήματα της Περιφέρειας και ειδικά το γκρέιτερ, που από την Τρίτη πιάνει δουλειά για θέματα πυρασφάλειας, υπήρχαν κάποιες χρονοβόρες διαδικασίες που έπρεπε να ολοκληρωθούν. Όπως γνωρίζετε, για να ξεκινήσει να δουλεύει ένα όχημα ή ένα μηχάνημα, πρέπει να διαθέτει τον κατάλληλο οδηγό, τον οποίο ήδη έχουμε προσλάβει με δίμηνη σύμβαση, να έχει την απαιτούμενη ασφάλεια, καθώς και σύμβαση με την Περιφέρεια.Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσουμε στη Ζακυνθινή κοινωνία πως οι διαδικασίες διεκπεραιώθηκαν και αρχίζουμε το έργο μας με το γκρέιτερ, το οποίο δεν θα γυρίσει στην Κεφαλονιά, όπως λανθασμένα ανεγράφη.Ήδη για τον σκοπό αυτό βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία με την Περιφέρεια, την Πυροσβεστική και το Δασαρχείο, ενώ θα συγκροτηθεί και αρμόδια Επιτροπή για τη σωστή παρακολούθηση των εργασιών που θα υλοποιηθούν».

Συμπαράσταση εμπορικού συλλόγου Ζακύνθου σε μέλη του

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου συμπαραστέκεται στο πρόβλημα της συναδέλφου κας Ρέβης Αλεξάνδρας, έναντι της άδικης μεταχείρισης από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου της επιχείρησής της, με δεδομένο την πολύ δύσκολη εποχή που περνάει ο κλάδος και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που επικρατεί.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Μεγάλες καθυστερήσεις στις κάρτες μετακίνησης ΑμεΑ 2015

Επείγουσα επιστολή με αποδέκτη την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, για την τεράστια καθυστέρηση που υπάρχει στην έκδοση της απόφασης για τα δελτία μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2015. Έχει περάσει το μισό ημερολογιακό έτος και ακόμη δεν έχει υπογραφεί σχετική απόφαση, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις μετακινήσεις των ατόμων με αναπηρία, της κοινωνικής κατηγορίας που έχει πληγεί όσο καμία άλλη από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.Εντωμεταξύ η  παράταση που έχει δοθεί στα δελτία του 2014, επειδή μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί νέα δελτία για να καλύψουν το σύνολο των ΑμεΑ, φυσικά δεν αρκεί. Τέλος η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι θεωρεί δεδομένο ότι δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες αλλαγές στα οικονομικά κριτήρια σύμφωνα με τα οποία ορίζονται οι δικαιούχοι καρτών, όπως δεν είχε υπάρξει αλλαγή και τα προηγούμενα χρόνια.

Τελετή λήξης του έργου “Good Travelers” που πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο

Στο πλαίσιο του έργου “Good Travelers” που λαμβάνει χώρα στο νησί της Ζακύνθου από τις 15 μέχρι τις 21 Ιουνίου με τη συμμετοχή του ΚΕΑΝ καθώς και άλλων εταίρων από τις χώρες της Ιταλίας, της Εσθονίας, της Πορτογαλίας, της Κροατίας, της Κύπρου και της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε τελετή Λήξης του προγράμματος την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 και ώρα 19.30 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζακύνθου επί της πλατείας Σολωμού.
Η τελετή λήξης διοργανώθηκε από το ΚΕΑΝ- Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων το οποίο φέρει και την ευθύνη της οργάνωσης, συντονισμού και υλοποίησης του προγράμματος σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες εταίρους Cyprus Center for European and International Affairs, GreenRope, Continuous Action, STUDENTHUS KUSADASI, NUM- Nezavisna udruga mladih και Asociación JuvenilINTERCAMBIA.

Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Ζακύνθου, του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ζακύνθου.Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κάθε συμμετέχων εταίρος παρουσίασε το γενικότερο προφίλ, τα πεδία δράσης και τους στόχους της οργάνωσης/ φορέα που εκπροσωπεί. Η παρουσίαση του έργου “Good Travelers”, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε.Ε Erasmus + για τον τομέα Νεολαία, Βασική Δράση 1 «Μαθησιακή κινητικότητα ατόμων - Κινητικότητα νεολαίας», έγινε από τον κ. Σταύρο Μηλιώνη, Πρόεδρο Δ.Σ του ΚΕΑΝ.

Στην εκδήλωση απεύθυναν ακόμη χαιρετισμό εκπρόσωποι του Δήμου Ζακύνθου και λοιπών τοπικών αρχών, ενώ θα υπάρξουν και σύντομες παρουσιάσεις από τις κ. Σοφία Εμμανουηλίδου από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ζακύνθου και κ. Αναστασία Κολοκοτσά από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκου Ζακύνθου με κεντρικό θέμα συζήτησης τον εναλλακτικό τουρισμό καθώς και τους Κανονισμούς, τις πολιτικές και τις συμπεριφορές των τουριστών.

Μετά το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε ένα μικρό «φεστιβάλ γαστρονομίας» όπου οι πολίτες και οι επισκέπτες της Ζακύνθου θα μπορούν να δοκιμάσουν παραδοσιακά πιάτα από την Ιταλία, την Κύπρο, την Εσθονία, την Κροατία, την Ισπανία και την Τουρκία. Παράλληλα οι ίδιοι οι εταίροι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν δημιουργίες της παραδοσιακής ζακυνθινής κουζίνας παρασκευασμένες από προϊόντα της τοπικής παραγωγής.Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χώρους από τις χώρες των συμμετεχόντων εταίρων.

Νέο δ.σ. στον τοπικό κυνηγετικό σύλλογο

Μετά από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 7/6/2016 στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ζακύνθου τα εκλεγμένα μέλη στις 14/6/2015 συγκροτήθηκαν σε σώμα.
Πρόεδρος :Κωστής Σπυρίδων
Αντιπρόεδρος: Κοτσώνης Ανδρέας
Γραμματέας: Κόμης Αναστάσιος
Κοσμήτορας: Μουζάκης Γεώργιος
Απλά μέλη: Μάνεσης Γεώργιος, Τρούσσας Διονύσιος, Τσουκαλάς Σταύρος, Βεντουρής Διονύσιος.


Θεατρικό Παιδικό Φεστιβάλ στο Γαϊτάνι Ζακύνθου

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 και ώρα 20:30, το τμήμα θεατρικού παιχνιδιού του πολιτιστικού συλλόγου Γαϊτανίου διοργανώνει Παιδικό Φεστιβάλ στην πλατεία του χωριού. Το Παιδικό Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:
Παράσταση θεατρικού παιχνιδιού από τα παιδιά του συλλόγου «Η ιστορία του έρωτα και της μουσικής» (εμψύχωση Ηλίας Αθανασούλιας)
Παράσταση από την ομάδα θεάτρου δρόμου X-SALTIBAGOS «Ο τρομερός εχθρός» του Χόρχε Μπουκάι. Το παραμύθι πραγματεύεται την σχέση ενός βασιλιά με το μάγο του βασιλείου του. Μια σχέση στην οποία η εξυπνάδα νικάει την ζήλια και η αγάπη το μίσος. Μια σχέση εξουσίας που μεταμορφώνεται σε σχέση βαθιάς φιλίας και σεβασμού.

Οι καλλιτέχνες της ομάδας αφηγούνται το παραμύθι με την τεχνική της μάσκας, περνώντας από το θέατρο στο τσίρκο και από τα ακροβατικά στα ζογκλερικά και τις ισορροπίες. Η ιστορία του ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα Χόρχε Μπουκάι ξεδιπλώνεται με απλότητα και χιούμορ προκαλώντας σκέψη, αίσθημα και χαμόγελο.
Είσοδος ελεύθερη


Συναυλία από το ωδείο Δημήτρης Μητρόπουλος,

Στις 23 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 8 μ.μ. στο πνευματικό κέντρο Ζακύνθου διοργανώνεται συναυλία από το ωδείο Δημήτρης Μητρόπουλος, την ανδρική χορωδία "η φανερωμένη" και με ορχήστρα που αποτελείται από ταλαντούχους μαθητές υπό την διεύθυνση του μαέστρου Κώστα Μεϊντάνη. Έκτακτες συμμετοχές: η λυρική καλλίτεχνις στο τραγούδι :Αδριάνα Λυκούρεση και ο σολίστ πιάνου Διονύσης Τουρκάκης. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελένη Τρούσσα 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ-Πληροφορίες στο τηλ: 693 222 0783.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54