Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

                                                                                                                                                                                                                                                               ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Χωρίς εφημερεύοντα Χειρουργό, Παιδίατρο, Αναισθησιολόγο!

Η εισαγγελική αρχή του νησιού παρενέβη σύμφωνα με πληροφορίες για το ζήτημα του προγράμματος  εφημερίων των γιατρών στο Νοσοκομείο, καθώς είναι γνωστό πως υπάρχει σοβαρό ζήτημα για την υγεία των πολιτών, αφού το πρόγραμμα των εφημεριών είναι ελλιπές και όπως τονίζουν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της ΕΝΙΖ δεν καλύπτει τις υπάρχουσες ανάγκες, που εν μέσω τουριστικής περιόδου είναι αυξημένες.

Θυμίζουμε τα όσα κατήγγειλε δημόσια πριν από μια εβδομάδα  η εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών στο διοικητικό συμβούλιο και Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής Γ, Μαντέλη για ένα Νοσοκομείο που λειτουργεί χωρίς εφημερεύοντα Χειρουργό, Παιδίατρο, Αναισθησιολόγο και Καρδιολόγο.
Οι αναφορές αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε με αφορμή την κινητοποίηση σε όλα τα Ιόνια Νησιά για την δημόσια υγεία και είχε σαν στόχο να αναδείξει τα πιεστικά προβλήματα που αφορούν τις ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και σε υλικά, λόγω της υποχρηματοδότησης του Νοσοκομείο.

Με αφετηρία και την ανακοίνωση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το Σύλλογο των Εργαζομένων και αφορούσε την αδυναμία του σημερινού διοικητή του Νοσοκομείου Κ. Κονίδα να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου  Ε. Τσώλας αναφέρθηκε και στο θέμα του προγράμματος εφημεριών για το οποίο ο Διοικητής κλήθηκε να καταθέσει στη Δικαιοσύνη.

«Η ΕΝΙΖ έκανε καταγγελία για μη ασφαλή προγράμματα των εφημεριών και δεν μπορούν απλά να εγκρίνονται, χωρίς να διεκδικούμε προσωπικό!» ανέφερε ο κ. Τσώλας σημειώνοντας πως ο Διοικητής  δεν διεκδίκησε στο βαθμό που θα έπρεπε προσλήψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο και περιορίστηκε μόνο στο να στείλει έγγραφα με τα αιτήματα που υπάρχουν.

Ακόμη ο κ. Τσώλας ανέφερε πως επιβάλλεται ο κ. Κονίδας να υποβάλει την παραίτησή του, ενώ σχολίασε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία απολύτως θετική εξέλιξη για την αύξηση της χρηματοδότησης προς το Νοσοκομείο, που μάλλον μετατίθεται για τον επόμενο μήνα, στο πλαίσιο της ανακατανομής των διαθέσιμων από την 6η ΥΠΕ.

Κανένα σχόλιο δε θέλησε να κάνει για την ανακοίνωση ο Διοικητής

Από την πλευρά του πάντως ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Κονίδας δε θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για την ανακοίνωση των εργαζομένων, διατηρώντας την επιφύλαξη να τοποθετηθεί δημόσια μετά την αντικατάστασή του.
ΠΗΓΗ:ermisnews.gr


Συνεδρίαση Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων

Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔΙΝ), η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Μεγανησίου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο, Αντώνη Αντίοχο-Μπαλιακρά και δημοτικό υπάλληλο εξειδικευμένο για θέματα του ΠΕΠ και του ΕΣΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι των Ιονίων Νήσων και τα οποία έχουν σαν αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να προσφερθούν οι απαραίτητες υπηρεσίες προς τους πολίτες. 

Επίσης, απασχόλησε η κακή συγκοινωνία και ο υψηλός ΦΠΑ στα Ιόνια Νησιά. Συζήτηση έγινε και για τη διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων. Συμπέρασμα όλων είναι πως τα προβλήματα έχουν οξυνθεί διαχρονικά και σημειώθηκε πως το κράτος θα πρέπει να αυξήσει τους πόρους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Τονίστηκε η αναγκαιότητα να περάσουν αρμοδιότητες για τον αιγιαλό και την παραλία στην άμεση δικαιοδοσία των Δήμων, ενώ οι Δήμαρχοι υπογράμμισαν πως χρειάζεται ένα οργανωμένο σχέδιο παραγωγικής και διοικητικής μεταρρύθμισης, μακριά από τη λογική των περικοπών, που θα επιτρέψει την αυτονομία και τη συμμετοχή στην παραγωγική ανασυγκρότηση. 

Απάντηση Δημάρχου σε τοπική εφημερίδα για την…εικόνα της πλειοψηφίας:

«Σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας του τοπικού τύπου για την εικόνα της πλειοψηφίας, τονίζω ότι είμαι υπερήφανος που το ψηφοδέλτιό μου επιλέχθηκε από τον Ζακυνθινό λαό και αποτελείται από νέους κατ´ εξοχήν συμβούλους, αλλά και από παλιούς. Όλοι μαζί εργάζονται με εντιμότητα και κάτω από τις δικές μου κατευθύνσεις. Θα κριθούμε στο τέλος της πενταετίας.

Γνωρίζουν όλοι πως ο τόπος μας αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα. Αυτά προσπαθούμε να επιλύσουμε, με ομόνοια, σύνεση και ψυχραιμία. 

Από κει και πέρα, εξοφλούμε τιμολόγια των πολιτών εκείνων που παρουσιάζουν συγκεκριμένα παραστατικά και αφού πρώτα ελέγξουμε τις εργασίες που έχουν κάνει. Επισημαίνω πως τα χρήματα εκταμιεύονται σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες που έχει ο Δήμος και ύστερα από δική μου εντολή. 

Για μένα και τον συνδυασμό μου, οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι οι άμεσοι συνεργάτες μας για να δρομολογήσουμε λύσεις. Αν, όμως, ο οποιοσδήποτε έχει συγκεκριμένα στοιχεία, και όχι φήμες, που να αποδεικνύουν ότι ο τάδε υπάλληλος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα και όχι αυτά των δημοτών, να μου τα προσκομίσει. Όσο δεν γίνεται αυτό, θα παρακαλούσα πολύ να σταματήσουν τα ανάρμοστα σχόλια.

Μέσα σε μια δύσκολη από οικονομικής πλευράς περίοδο, προχωράω μαζί με τον συνδυασμό μου και τους δημοτικούς μου συμβούλους, ούτως ώστε να διευθετήσουμε τα ζητήματα που απασχολούν το νησί μας. Χωρίς προσωπικό, χωρίς χρήματα και χωρίς μηχανήματα, έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και για αυτό λέμε ότι συνεχίζουμε την προσπάθεια για να βελτιώσουμε την κατάσταση και να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Παλεύουμε όλοι μαζί. 

Τέλος, ο συνδυασμός "Μάχη για τη Ζάκυνθο" προεκλογικά έδωσε έναν έντιμο αγώνα. Με την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου κατορθώσαμε να κερδίσουμε με πολιτικό πολιτισμό.  Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι... ομάδες που κερδίζουν δεν αλλάζουν! Και όσοι ευελπιστούν για το αντίθετο, τους ενημερώνω ότι απλά... ματαιοπονούν»!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΑΛΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ:

«Καλείται σήμερα το δημοτικό συμβούλιο να γνωμοδοτήσει για τα υπεραστικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ εντός κι εκτός του νησιού . Η συγκοινωνιακή οργάνωση της πόλης είναι σοβαρότατη τοπική υπόθεση και γι' αυτό η σχετική γνωμοδότηση αποτελεί ουσιαστική και όχι τυπική αρμοδιότητα του δήμου και προηγείται της τυπικής έγκρισης από της Περιφέρεια.

Οι επιχειρηματίες της “Παλιάς Αγοράς” είναι παρόντες σ' αυτή τη συνεδρίαση, γιατί θεωρούν ότι το θέμα αυτό είναι δημοσίου συμφέροντος και επιθυμούν να συμβάλλουν, ώστε η απόφαση που θα ληφθεί να προκύψει από στάθμιση των αναγκών των δημοτών, τα συμφέροντα των οποίων οφείλει ο δήμος να εξυπηρετεί πρωτίστως. Αυτός είναι ο λόγος που ο νομοθέτης, παρότι η απόφαση των δρομολογίων εκδίδεται από την Περιφέρεια, δίνει στο δήμο γνωμοδοτική αρμοδιότητα, γιατί αυτός από το Σύνταγμα και τους νόμους είναι ο προορισμός του, να γνωρίζει και να διαχειρίζεται τις τοπικές υποθέσεις προς το συμφέρον των δημοτών.

Η “Παλιά Αγορά” ενδιαφέρεται αλλά και ανησυχεί γιατί δεν είναι αντιληπτό το ενδιαφέρον του δήμου να κάνει κυκλοφοριακό σχεδιασμό ή συγκοινωνιακή μελέτη, αλλά ούτε και να μεριμνά για τις γειτονιές εκτός του ιστορικού κέντρου, που διαχρονικά αντιμετωπίζονται μάλλον ως “κατώτερου θεού”, όχι μόνον συγκοινωνιακά, αλλά και γενικότερα. Εξ αυτού του λόγου δικαιολογείται και η αντίδραση στην αυθαίρετη δημιουργία αφετηρίας του ΚΤΕΛ στη Στήλη και στάσεων στην παραλιακή, που οδήγησαν άμεσα στην περαιτέρω υποβάθμιση και απομόνωση της Παλιάς Αγοράς και των Καμινιών, που είδαν να ερημώνουν αυτομάτως οι γειτονιές τους. Επειδή τίθεται και θέμα επιβίωσης δεν είναι άξιο απορίας ούτε αθέμιτο να ασχολείται κανείς με τα του οίκου του, αν δεν έχει πρώτα ασχοληθεί με την πλατεία Σολωμού..

Επίσης η εισηγητική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής δεν συμβάλλει στη συγκοινωνιακή αναβάθμιση της πόλης και του νησιού. Τούτο θα μπορούσε να συμβεί αν εισηγείτο, εκτός από αυτά που ζήτησε το ΚΤΕΛ, τα αναγκαία για τους δημότες δρομολόγια, κυρίως αστική συγκοινωνία και σύνδεση της πόλης με ευαίσθητους προορισμούς όπως το Νοσοκομείο, το ΤΕΙ, τις Εργατικές Κατοικίες, το Αεροδρόμιο και το Λιμάνι, αλλά ακόμα και το Σταθμό των ΚΤΕΛ με την πόλη για όλους τους δημότες, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αντ΄ αυτού απλώς υιοθέτησε και εισηγείται σήμερα τα δρομολόγια που ζήτησε το ΚΤΕΛ, μόνον για τη θερινή περίοδο και κυρίως για την εξυπηρέτηση των τουριστών.

Θα ήταν σίγουρα ουσιαστικότερη, πιο ποιοτική και δημοκρατική η γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου αν προέκυπτε από διαβούλευση με τους συναρμόδιους φορείς και ιδίως την Περιφέρεια, τα τοπικά συμβούλια και ιδίως της πόλης και την Επιτροπή διαβούλευσης, ώστε με συναίνεση να αποφασίζατε τί πραγματικά χρειάζεται ο δημότης και έτσι το ΚΤΕΛ θα εξυπηρετούσε την υπηρεσία κοινής ωφέλειας που της αναλογεί.

Ζητάμε να γίνει συνολικός σχεδιασμός και κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης κι όχι ευκαιριακή κι εποχιακή διαχείρισή του, με δημιουργία χώρων πάρκινγκ στα περίχωρα της πόλης και συγκοινωνιακή σύνδεση όλου του νομού, όλο το χρόνο, για όλους τους Ζακυνθινούς, καθώς και τακτική αστική συγκοινωνία με minibus, που θα επικοινωνήσει όλες τις γειτονιές της πόλης, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών και θα συμβάλλει στην ισόρροπη, συμμετρική και αειφορική ανάπτυξη του νησιού.

Για αυτό ζητάμε να μη σπεύσετε και να ρυθμίσετε το θέμα όπως η αρμοδιότητα και ο ρόλος σας επιτάσσει, δηλαδή ολοκληρωμένα, δημοκρατικά και σύμφωνα με το δημόσιο συμφέρον».

Πολιτιστικά:

Στη Ζάκυνθο η παράσταση «Η Καθαρίστρια του LifeStyle» του Αντώνη Τσιπιανίτη

Tην Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 και ώρα 21:15,  «Η Καθαρίστρια του LifeStyle» του Αντώνη Τσιπιανίτη, που παρουσιάστηκε στην Αθήνα τον περασμένο χειμώνα και πήρε δύο παρατάσεις, θα παρουσιαστεί και στη Ζάκυνθο για μία και μόνο παράσταση, στο Θέατρο Σαρακινάδου.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Κειμένο: Αντώνης Τσιπιανίτης
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης
Βοηθός σκηνοθέτης: Δέσποινα Γιαννούλη-Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Σταγκίκας


Αθλητικά:

Σε μια από τις καλύτερες εκδηλώσεις που έχουν γίνει ποτέ για τον ΑΠΣ Ζάκυνθος, παραβρέθηκαν δεκάδες φίλοι του Κυανοκίτρινου Συλλόγου που έδωσαν βροντερό παρόν στο πανέμορφο κτήμα Callinico, στην περιοχή του Καλιπάδου το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Αφορμή για την εντυπωσιακή αυτή συνάθροιση ήταν η λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015, η οποία σφραγίστηκε από την δικαιότατη αγωνιστική παραμονή στα «σαλόνια» της Β” Εθνικής από την ομάδα (όσο και αν κάποιοι προσπαθούν με αθέμιτο τρόπο να χαλάσουν την προσπάθεια αυτή).

Με την παρουσία όλων των ποδοσφαιριστών (όσων δεν είχαν φύγει για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους), σύσσωμου του τεχνικού τιμ (Ντάνι Ακίνο, Δημήτρης Νόλης, Κώστας Γιάννη) αλλά και της διοίκησης, οι Βετεράνοι του Συλλόγου είπαν το δικό τους «ευχαριστώ» στα παιδιά εκείνα που έκαναν περήφανο όλο το νησί με τα κατορθώματα τους… εντός τερέν.


Μεγάλη ήταν και η παρουσία και των πολλών φίλων του σωματείου, που καθημερινά βοηθούν (καθείς με τον τρόπο του) στο να σταθεί «όρθιο» το όλο «οικοδόμημα».

Την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός δημοσιογράφος Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος, που έδωσε το μικρόφωνο σε αρκετό κόσμο για τον καθιερωμένο χαιρετισμό.

Στο «βήμα» ανέβηκαν οι Ντάνι Ακίνο (προπονητής), Στέλιος Γούναρης (Πρόεδρος), Λεωνίδας Μαλιούφας (Γιατρός ομάδας, Αντιπρόεδρος ΕΠΣ Ζακύνθου), Λευτέρης Νιοτόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης), Βαγγέλης Βανταράκης (Εκπρόσωπος υφυπουργού αθλητισμού), Διονύσης Παλαδινός (Εκπρόσωπος Δημοτικής Αρχής) Γιάννης Μουζάκης (Πρόεδρος Παλαιμάχων), Μάκης Πυλαρινός (Παλιός ποδοσφαιριστής και μέλος Δ.Σ Βετεράνων), Χρήστος Ξένος- Κάπτεν (επιχειρηματίας), Νίκος Γιαννούλης (Μέλος Δ.Σ.), Μαρία Μπιάζη (Φίλαθλος της ομάδος) και Κώστας Οικονόμου (Ποδοσφαιριστής και αρχηγός του ΑΠΣ).

Μετά από κάθε ομιλία το χειροκρότημα ήταν κάτι παραπάνω από «ζεστό», με τον Λεωνίδα Μαλιούφα να εισπράττει το περισσότερο από τους παίχτες, λόγω της εκπληκτικής σχέσης που έχτισε καθ” όλη την διάρκεια της σαιζόν.

Χαμός… στον σύντομο χαιρετισμό του Κώστα Οικονόμου, που γνώρισε την αποθέωση από τους συμπαίκτες του!

Την παράσταση έκλεψε αναμφίβολα και ο ξεχωριστός Νίκος Ζαφείρης (Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής) με τις θανατηφόρες ατάκες του.

Στο τέλος της βραδιάς, παίχτες και τεχνικό επιτελείο πήραν τα δώρα τους από τον Σάκη Βούλτσο και ο ένας αποχαιρέτησε τον άλλο, αφού την επόμενη θα αναχωρούσαν για τα σπίτια τους. Στο μεσοδιάστημα βγήκαν πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες που θα κρατήσουν αξέχαστη στις μνήμες όλων αυτή την σπουδαία βραδιά.

Το «παρελθόν» εν ολίγοις, συνάντησε το παρόν… με κοινό σκοπό ένα ακόμη πιο λαμπρό μέλλον! (πηγή: τοπικός τύπος Ζακύνθου)


Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη! Για την ΕΡΤ των αγώνων, της κοινωνίας και της καρδιάς μας! Για να παραμείνει και η ERTOPEN ανοιχτή και ζωντανή, για να θυμίζει τον αγώνα και ότι χωρίς αυτήν, επίσης, την ΕΡΤ3, τους Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΑ σε όλη τη χώρα, τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους, τους αλληλέγγυους και την αγωνιζόμενη κοινωνία, σήμερα, ούτε κυβερνητική αλλαγή θα υπήρχε, ούτε ΕΡΤ!   


Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15/06/2015 - 13:19