Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Αστυνομική επιχείρηση με αυτόφωρα για άγρα πελατών και ηχορύπανση σε Καλαμάκι και Λαγανά

Αστυνομική επιχείρηση σε Καλαμάκι και Λαγανά πραγματοποίησαν τα προηγούμενα 24ωρα δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, προχωρώντας σε συλλήψεις για παραβάσεις της Νομοθεσίας για την άγρα πελατών, την διατάραξη της κοινής ησυχίας αλλά και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Τρίτη 9 Ιουνίου το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Λαγανά, πραγματοποιώντας ελέγχους στην περιοχή του Καλαμακίου, προχώρησαν στην σύλληψη τριών αλβανών υπηκόων  ( δύο 31χρονων και ενός 39χρονου) καθώς βρίσκονταν στις εισόδους εστιατορίων της περιοχής και έκαναν άγρα πελατών, προσπαθώντας να ¨πείσουν¨ τους διερχόμενους να μπουν μέσα στο κατάστημα τους.

Το φαινόμενο της άγρας πελατών, που δημιουργεί μια πολύ άσχημη εικόνα για την περιοχή  έχει πολλές επισημανθεί από τους συλλογικούς φορείς των κατοίκων και των επιχειρηματιών και μάλιστα φέτος, είχε ληφθεί απόφαση από τα μέλη του Συλλόγου  Τουριστικών Επαγγελματιών  να μην υπάρχει καμία ανοχή και αντίθετα να προχωρούν οι ίδιοι σε καταγγελίες τέτοιων φαινομένων στις αρχές.

Εν τω μεταξύ, στην ¨πολύπαθη¨ περιοχή του Λαγανά, σε επιχείρηση που έγινε τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 10 Ιουνίου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις συμπατριώτες μας, ηλικίας 37,52 και 51 ετών για παραβάσεις που αφορούν το Νόμο για διατάραξη κοινής ησυχίας. Πρόκειται για τους υπεύθυνους τριών γνωστών μπαρ της περιοχής του Λαγανά, που έπαιζαν μουσική σε ένταση μεγαλύτερη από αυτήν που προβλέπει η Νομοθεσία.

Έλεγχοι στην περιοχή το ίδιο διάστημα έγιναν και σε διερχόμενους οδηγούς και αποτέλεσμα είχαν την σύλληψη ενός νεαρού Βρετανού που οδηγούσε τετράτροχο μοτοποδήλατο (γουρούνα) υπό την επήρεια αλκοόλ αλλά και ενός νεαρού αλβανού υπηκόου που οδηγούσε μοτοποδήλατο χωρίς την νόμιμη άδεια.
Καταγγελία για επικίνδυνη σωματική βλάβη
Το Αστυνομικό Τμήμα Λαγανά ασχολήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα και με ένα ακόμη περιστατικό που αφορούσε μια καταγγελία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, μετά από επεισόδιο που έλαβε χώρα στην περιοχή του Λαγανά αργά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης, ένας 35χρονος συμπατριώτης μας, κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση στο πρόσωπο με σιδερογροθιά, από 23χρονο επίσης συμπατριώτη μας. Μεταξύ τους φαίνεται να υπήρχαν οικονομικές διαφορές.  
Συλλήψεις στο Ναυάγιο για παρεμπόριο
Ελέγχους στην περιοχή του Ναυαγίου και πιο συγκεκριμένα στο σημείο  όπου βρισκόταν η εξέδρα και αυτή την περίοδο επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες για να απολαύσουν την συγκλονιστική θέα, πραγματοποιεί η Αστυνομία και ειδικότερα το Αστυνομικό Τμήμα Αλυκών, ενώ ανάλογοι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθόλη την διάρκεια του Καλοκαιριού. Οι έλεγχοι που έγιναν μέχρι στιγμής, δύο φορές το τελευταίο διάστημα, οδήγησαν συνολικά σε έξι συλλήψεις για παράνομο παρεμπόριο.
Οι πρώτες συλλήψεις αφορούσαν τρεις συμπατριώτες μας κατά τη διάρκεια του πρώτου ελέγχου και ακολούθησαν ακόμη τρεις κατά τον δεύτερο έλεγχο στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι συμπατριώτες μας είχαν στήσει τους πάγκους τους πουλώντας παραδοσιακά προϊόντα, χωρίς να διαθέτουν άδεια μικροπωλητή. Πηγή: Εφημερίδα «ΕΡΜΗΣ» Ζακύνθου

Επιστολή Γαλιατσάτου για επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ και στο Ιόνιο

Την αγωνία του συνόλου της τοπικής κοινωνίας για το θέμα της καθιέρωσης νέων συντελεστών Φ.Π.Α. εκφράζει με Επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, τους υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Ο κ. Γαλιατσάτος, τους επισημαίνει πως “με τις αλλαγές των συντελεστών του ΦΠΑ τις οποίες σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση, είναι ευκαιρία για να αποκατασταθεί η αδικία προς τους κατοίκους των Ιονίων Νησιών και να εφαρμοσθεί η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και από το άρθρο 174 της συνθήκης για την λειτουργία της Ε.Ε. Οι κάτοικοι των Ιόνιων νησιών, αν και πλήττονται εξίσου με τους κατοίκους άλλων νησιωτικών συμπλεγμάτων, όπως οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου ή των νησιών Αλαντ της Φιλανδίας ,της Κορσικής, των νησιών Αζορες και άλλων, όπου αναγνωρίζεται η μειονεκτικότητα τους εξαιτίας των προβλημάτων της νησιωτικότητας, δεν απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα χαμηλότερων συντελεστών ΦΠΑ σαν αντιστάθμιση της μειονεκτικότητας αυτής”.

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επίσης κάνει λόγο για τα προβλήματα που προκύπτουν στην ΠΙΝ λόγω νησιωτικότητας, τις αυξημένες απειλές από φυσικούς κινδύνους και ιδιαίτερα από τους σεισμούς, την προβληματική και ανέκαθεν κοστοβόρα συγκοινωνία, τις επιπτώσεις από τις κλιματικές αλλαγές σε όλη τη Μεσόγειο.
Τέλος, τους ζητάει “να διατηρηθεί το καθεστώς μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α που ισχύει στο Αιγαίο και να επεκταθεί και στα Ιόνια Νησιά. Σε κάθε περίπτωση η όποια ρύθμιση ισχύσει τελικά για τα Νησιά του Αιγαίου να έχει εφαρμογή και στα Ιόνια Νησιά και σε όλη την Νησιωτική Ελλάδα”.


Ε.Σ.Α.μεΑ.: «Και το taxis ταλαιπωρεί τα ΑμεΑ»!

Να δράσει άμεσα ώστε να πάψει η «έξτρα» ταλαιπωρία που επιφυλάσσει για φέτος η εφορία στα άτομα με αναπηρία, ζητά η ΕΣΑμεΑ από την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου.Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση της Ε.Σ.Α.μεΑ, με πρόεδρο τον Ζακυνθινό, Γιάννη Βαρδακαστάνη, επισημαίνονται τα εξής:

«Άτομα με αναπηρία και γονείς ατόμων με αναπηρία επιχειρώντας να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις διαπίστωσαν ότι το taxis δεν τις κάνει δεκτές και τους καλεί να προσκομίσουν στην εφορία γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής του ΚΕΠΑ, με την οποία εκ νέου πιστοποιείται η ύπαρξη αναπηρίας. Την περσινή χρονιά το ζήτημα είχε αντιμετωπισθεί με εγκύκλιο που έδινε τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να προσκομίσουν βεβαίωση από τον ασφαλιστικό τους φορέα με την οποία πιστοποιείται η αναπηρία τους και η σύνταξη που λαμβάνουν. Τη φετινή χρονιά όμως ανακλήθηκε η επίμαχη παράγραφος με την οποία διευκολύνονταν άτομα με βαριά αναπηρία, και τώρα καλούνται και πάλι να αποδείξουν την αναπηρία τους (ΠΟΛ 1088).

Ως γνωστό η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει καταδικάσει πολλές φορές τον γραφειοκρατικό δαίδαλο των ΚΕΠΑ και την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλει τα άτομα με αναπηρία. Η συγκεκριμένη απόφαση προσθέτει άλλο ένα εμπόδιο στη καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία. 
Είναι αδιανόητο να μην αναγνωρίζονται οι βεβαιώσεις που εκδίδουν τα ασφαλιστικά ταμεία, που είναι και τα πλέον αρμόδια μιας και αυτά δίνουν τις συντάξεις».

Ενημέρωση Δημάρχου Ζακύνθου για τον έλεγχο…από τον ίδιο, της εξόφλησης λογαριασμών και εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων!

Σε ανακοίνωση του Δημάρχου, αναφέρεται ότι: «Ενημερώνουμε ότι σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος Ζακύνθου (πρώτος σε όλη την Ελλάδα στα χρέη), οποιαδήποτε εξόφληση τιμολογίου, ακόμη και η εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων, παρακολουθείται και ελέγχεται από τον ίδιο τον Δήμαρχο προσωπικά και κανείς άλλος δεν έχει σχετική εξουσιοδότηση.
Το θέμα της κατασκευής του γηπέδου τένις έχει οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη και επισημαίνω ότι ως Δήμαρχος Ζακύνθου δεν πρόκειται να καλύψω κανέναν. Συνεπώς, κανένα τιμολόγιο που αφορά τα γήπεδα τένις δεν εγκρίθηκε και δεν εξοφλήθηκε από εμένα. Ό,τι άλλο λέγεται ή γράφεται είναι παραπληροφόρηση».


«Πάνω από 20 δις € το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004», αποκάλυψε ο βουλευτής Ζακύνθου και υφυπουργός Αθλητισμού!

Πάνω από 20 (και όχι από τα ήδη αυξημένα 11,27 δις €, σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό), ήταν το κόστος της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αυτό αποκάλυψε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στην άτυπη Υπουργική Συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία των Ευρωπαϊκών Αγώνων στο Μπακού, με βασικό θέμα, «Πώς θα προωθηθεί η κοινωνική βιωσιμότητα των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων».

Στην άτυπη Υπουργική Συνάντηση είχαν κληθεί να συμμετάσχουν Υπουργοί 47 Κρατών-Μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, των Κρατών-Μελών της EPAS, καθώς και ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

«Από την επόμενη μέρα των Αγώνων αναδείχθηκε η αποτυχία της λανθασμένης πολιτικής στο επίπεδο της κοινωνικής βιωσιμότητας», τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, μιλώντας για το βασικό θέμα της Συνάντησης και χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Ελλάδας, για να προσθέσει:

«Οι εγκαταστάσεις, οι δύσχρηστες υποδομές, τα φαραωνικά έργα, αποδείχθηκε ότι δεν εξυπηρετούσαν ούτε το κοινωνικό σύνολο, ούτε τους αθλούμενους. 

Η αλλαγή χρήσης των εγκαταστάσεων, ώστε να καλυφθεί το υψηλό κόστος συντήρησης, σε ελάχιστες περιπτώσεις κατέστη δυνατή και όπου αυτό έγινε πραγματοποιήθηκε σε μικρή κλίμακα», για να ολοκληρώσει, παρουσιάζοντας τη σημερινή εικόνα των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην Ελλάδα:

«Το σημερινό αποτέλεσμα είναι το εξής: Ερήμωση και λεηλασία των εγκαταστάσεων, μερική ή ολική αχρηστία των υποδομών, ενεργοβόρα κτίρια, ελάχιστη αθλητική χρήση, σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και φύλαξης της δημόσιας περιουσίας και συνολικά μια κατάσταση που δεν προσιδιάζει σε μία στοχευμένη και μακροπρόθεσμη κρατική πολιτική για τον αθλητισμό».  

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε και στα θετικά στοιχεία της διοργάνωσης, λέγοντας πως, «ακόμη και σήμερα κεφαλαιοποιείται σε μεγάλο βαθμό η πολιτιστική προβολή της Ελλάδας», ρίχνοντας την ευθύνη των αρνητικών στοιχείων, «στις κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν τη διοργάνωση των Αγώνων» και «απέτυχαν να συνδέσουν το αθλητικό γεγονός με την κοινωνική ανταποδοτικότητα, συγκροτώντας ένα αντιπαράδειγμα αθλητικού σχεδιασμού».

Στο τέλος της τοποθέτησής του, ο Υφυπουργός τόνισε την αναγκαιότητα να γίνει προσπάθεια από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, «για τον μετριασμό των πιέσεων και των υπερβολικών απαιτήσεων» από τις διοργανώτριες Αρχές και τις διεθνείς Ομοσπονδίες, «απαιτήσεις που οδηγούν σε μεγάλο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος για τις Χώρες ανάληψης», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η…επόμενη μέρα για την ομάδα της Ζακύνθου

Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι επόμενες εβδομάδες για τον ΑΠΣ και την πορεία όλων των θεμάτων που πρέπει να επιλύσει η διοίκηση. Το οικονομικό ζήτημα μπαίνει σε πρώτο πλάνο για την ΠΑΕ, η οποία περιμένει την στήριξη από τους επιχειρηματίες του νησιού και από τον φίλαθλο κόσμο της.

Ειδικότερα οι επόμενες δέκα ημέρες θα κρίνουν πολλά, καθώς τόσος είναι ο χρόνος που υπάρχει μέχρι τη Μεγάλη Γενική Συνέλευση(Μέσα στο διάστημα 20-22 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί). Μέχρι τότε η Ζάκυνθος πρέπει να χτίσει το έδαφος για το μέλλον και να δει πως θα προχωρήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζονται νέοι άνθρωποι διψασμένοι, οι οποίοι θα μπουν στα κοινά του συλλόγου και θα προσφέρουν κυρίως στο οικονομικό κομμάτι. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ακουστεί αρκετά τα ονόματα τα οποία θα βοηθήσουν, ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο στην παρούσα φάση.

Η Β’ Εθνική όπως είπε και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΑΠΣ Σ. Γούναρης χρειάζεται ένα ποσό γύρω στα 170,000 ευρώ για να βγει χωρίς προβλήματα. Πρόκειται για αρκετά χρήματα, τα οποία όμως μπορούν να καλυφθούν, εφόσον μπουν χρηματοδότες οι οποίοι θα βοηθήσουν την τωρινή διοίκηση.

Πολλά θα ξεκαθαρίσουν όσο περνάει ο καιρός, αλλά περισσότερα στην γενική συνέλευση, η οποία θα κρίνει το πώς θα πορευτούν οι «κυανοκίτρινοι» για την συνέχεια. Μέχρι την Γενική Συνέλευση του συλλόγου, η διοίκηση του ΑΠΣ  προορίζεται να κάνει κάποιες ενέργειες ώστε να ενισχυθεί άμεσα στο οικονομικό κομμάτι.

Η λαχειοφόρος αγορά είναι μια κίνηση που βοήθησε στο μέτρο του δυνατού την ΠΑΕ μέσα στην χρονιά και θα επιστρατευτεί και πάλι για να προσφέρει μια μικρή ανάσα στο ταλαιπωρημένο ταμείο του συλλόγου.

Εν τω μεταξύ οι κλήσεις για απολογία δεν έχουν σταματήσει για την Ζάκυνθο, η ο οποία σήμερα πρέπει να βρεθεί και πάλι ενώπιον του αθλητικού δικαστή.

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 11/06/2015 και ώρα 10.30Την ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΣ και τους Σ. ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗ (φροντιστή), Κ. ΓΙΑΝΝΗ (γυμναστή) για παράβαση των άρθρων 1, 3, 2β, 4, 6, 11 14, 15, 25 και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΠΑΕ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 31-5-2015)».

Γενικότερα οι «κυανοκίτρινοι» φέτος πλήρωσαν πολλές χιλιάδες ευρώ για απλές και πολυσύνθετες τιμωρίες και αυτό τους πρόσθεσε έναν παραπάνω βραχνά που έπρεπε να αντιμετωπίσουν κάθε εβδομάδα. Γενικότερα ήταν μια χρονιά με μια σπουδαία πορεία στο πρωτάθλημα, η οποία πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολες οικονομικά συνθήκες και μεγάλο αγώνα της διοίκησης, του προπονητικού τιμ και των ποδοσφαιριστών.

Ξεκινούν οι διακοπές για τους ποδοσφαιριστές
Μετά από μια δύσκολη και κουραστική σαιζόν οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΣ ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν το νησί και να ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Σίγουρα το αξίζουν μετά από μια τέτοια πορεία στο πρωτάθλημα και τόσα πολλά παιχνίδια που έδωσαν κατά την διάρκεια της χρονιάς. Οι παίκτες των «κυανοκίτρινων» μάλιστα ευχαρίστησαν και τον Υπεύθυνο του Δημοτικού Σταδίου Νίκο Γκούσκο για την άψογη κατάσταση του χλοοτάπητα.

«Οι ποδοσφαιριστές της Ζακύνθου θα θέλανε να ευχαριστήσουν τον κ. Νίκο Γκούσκο υπεύθυνο του Δημοτικού Σταδίου για την καταπληκτική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος και αυτό ήταν κάτι που βοήθησε ώστε να πετύχουμε τον φετινό μας στόχο».

Μάλιστα οι παίκτες με το προπονητικό τιμ του ΑΠΣ βρέθηκαν την περασμένη Τρίτη στο «Strada Coffee» με τον ιδιοκτήτη Χαρ. Ραυτόπουλο να τους τιμά για την φετινή επιτυχημένη πορεία στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο ενώ παράλληλα γιορτάστηκαν και τα γενέθλια του 50χρονου προπονητή της ομάδας Ντανιέλ Ακίνο.

Να σημειώσουμε ότι οι ποδοσφαιριστές της Ζακύνθου υπέγραψαν και αυτόγραφο σε πιτσιρικά φαν τους, ο οποίος μόλις τους είδε έσπευσε να πάει κοντά τους, με τους «κυανοκίτρινους» άσσους να μην του χαλάνε κανένα χατίρι. (Πηγή: Εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ» Ζακύνθου)

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση!

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54