Ειδήσεις από την ΕΡΑ Χανίων

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Χανίων Παρασκευή 19/06/15

Ληστεία με το «καλημέρα» σε τράπεζα στο Ηράκλειο

Ληστεία σε υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στο Ηράκλειο σημειώθηκε στις 9 περίπου σήμερα το πρωί. Ένας άνδρας, περίμενε υπομονετικά στην ουρά και, όταν έφτασε μπροστά στο γκισέ έδωσε στον υπάλληλο μια χαρτοσακούλα και -με την απειλή καραμπίνας- του ζήτησε τα χρήματα του ταμείου. Εκτιμάται ότι το ποσό που πήρε είναι 4.000-5.000 ευρώ, ενώ απομακρύνθηκε από την τράπεζα πεζός.

Λ. Βατικιώτης: Στη διάθεση της κυβέρνησης η αξιοποίηση του πορίσματος για τον έλεγχο του δημόσιου χρέους

Στη διάθεση της κυβέρνησης η αξιοποίηση του πορίσματος για τον έλεγχο του δημόσιου χρέους, τόνισε στην ΕΡΑ Χανίων και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Καρφιά και Σχόλια», το μέλος της Επιτροπής Διαφάνειας και Θεσμών της Βουλής, Λεωνίδας Βατικιώτης. Το χρέος «εναντίον της Ελλάδας είναι παράνομο, επαχθές και μη βιώσιμο. Υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα απονομιμοποίησης του, αναστολής καταβολής των οφειλών και ακύρωσή τους», αυτό είναι το συμπέρασμα της Επιτροπής, δήλωσε ο κ. Βατικιώτης.

97% των εσόδων από το φαράγγι της Σαμαριάς, στους… πιστωτές

Οι κυβερνήσεις πέφτουν μα η γραφειοκρατία μένει, σχολίασε στην ΕΡΑ Χανίων και στην Κατερίνα Πολύζου, ο Πέτρος Λυμπεράκης από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, υπεύθυνος του φορέα διαχείρισης του όγκου των Λευκών Ορέων. Αναφερόμενος στην αξιοποίηση των εσόδων του φαραγγιού της Σαμαριάς, που πέρυσι άγγιξαν τα 700.000 ευρώ, αποκάλυψε ότι πάνε στο Πράσινο Ταμείο για να «κουρευτούν» στη συνέχεια σε ποσοστό 97% και να πάνε στους δανειστές της χώρας.



Αρνητικός ο Γ. Τσιρώνης για τις «γιγάντιες» προθέσεις των ΒΑΠΕ

Την πλήρη αντίθεσή του με τη χωροθέτηση οποιασδήποτε δραστηριότητας, χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση για τα τοπικά και περιφερειακά χωροταξικά σχέδια, εξέφρασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, με αφορμή τις επενδυτικές προτάσεις-μαμούθ, που δέχθηκε η Περιφέρεια Κρήτης, για την δημιουργία δύο αιολικών πάρκων, σχεδόν 2000 MW. Ο κ. Τσιρώνης, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι στην Κρήτη δεν χωράνε οι δυο αυτές επενδύσεις καθώς «στο νησί η ενεργειακή αυτάρκεια εξασφαλίζεται με μικρότερη ισχύ».

EBE Ηρακλείου: Ζητείται η άμεση παρέμβαση του Γ. Σταθάκη

Την επαναφορά των περυσινών δρομολογίων στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ηρακλείου με τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης. Ο κ. Αλιφιεράκης ζητά την άμεση παρέμβαση του κ. Σταθάκη, επικαλούμενος την επιχειρηματική συνεργασία ανάμεσα στο Ηράκλειο και τα νησιά του Αιγαίου, καθώς η Κρήτη παραμένει ο κύριος προμηθευτής τους σε αγροτικά και άλλα προϊόντα, ενώ παράλληλα αναδεικνύει το τεράστιο κόστος που επωμίζονται οι Κρητικές επιχειρήσεις για την αποστολή ενός φορτηγού σε κάποιο νησί. Όπως αναφέρει, για να ταξιδέψει ένα φορτηγό από το Ηράκλειο στη Σαντορίνη και να επιστρέψει στο Ηράκλειο, το κόστος φέτος είναι 1.274 ευρώ, ενώ πέρυσι το καλοκαίρι ήταν 500 ευρώ.

Στην τελική ευθεία για την λειτουργία του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Χανίων

Σάρκα και οστά παίρνει η λειτουργία του ξενώνα φιλοξενίας αποφοίτων του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Χανίων και νέων ατόμων που έχουν ανάγκη από προσωρινή στέγη καθώς ήδη εξετάζονται οι πρώτες αιτήσεις από την αρμόδια επιστημονική επιτροπή. Ο Ξενώνας αφορά νέους που έχουν ανάγκη από προσωρινή στέγη και αποφοίτους του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Χανίων.

Παγκρήτια έρευνα για τις προσδοκίες των πολιτών

Στην κυβέρνηση σε ποσοστό 33,3% και στις ελληνικές επιχειρήσεις (38,7%) εναποθέτουν τις ελπίδες τους για την αντιμετώπιση της ανεργίας οι πολίτες, περιμένοντας ελάχιστα πράγματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (11,5%) και τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις (8,4%) στο θέμα της ανεργίας, σύμφωνα με παγκρήτια δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε υπό την εποπτεία του Γιώργου Ματαλλιωτάκη, διδάκτορα στην Ανάλυση Δεδομένων και του Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη, καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης και της Audencia School of Management.

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 25χρονο

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 25χρονος δικυκλιστής το απόγευμα της Πέμπτης, στον επαρχιακό δρόμο, στο ύψος της εκκλησίας του Αγ. Σίλλα έξω από το Καλό Χωριό. Το δυστύχημα συνέβη όταν -κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες- ο άτυχος νέος, έχασε τον έλεγχο της μηχανής που οδηγούσε με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

Ιδιαίτερα "θερμός" θα είναι ο Αύγουστος στο Αεροδρόμιο Χανίων

Θερμός προμηνύεται ο Αύγουστος στο Αεροδρόμιο "Δασκαλογιάννης" των Χανίων, καθώς και σε άλλα έξι αεροδρόμια, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία των προγραμματισμένων πτήσεων που επεξεργάζεται η OAG Schedules Analyser, θα έχουν πολύ περισσότερες πτήσεις από τον περυσινό Αύγουστο. Μάλιστα, τα επτά αεροδρόμια βρίσκονται στην πρώτη 8άδα των αεροδρομίων της Ευρώπης με το υψηλότερο ποσοστό αύξησης στις προγραμματισμένες πτήσεις. Τα στοιχεία προέρχονται από μια επιλογή 18 αεροδρομίων της Ευρώπης στη Βουλγαρία, την Κροατία, την Κύπρο, την Ελλάδα και τη Μάλτα τα οποία προσανατολίζονται ιδιαίτερα στην κίνηση του εισερχόμενου τουρισμού. Σαφέστατα προκύπτει η διαπίστωση ότι ο θόρυβος περί Grexit των τελευταίων μηνών δεν επηρέασε καθόλου τις προγραμματισμένες πτήσεις για τη χώρα μας. Τα ελληνικά αεροδρόμια είναι τα μισά από τα αεροδρόμια επιλογής, παρόλα’ αυτά, κατακλύζουν την πρώτη οκτάδα, καταλαμβάνοντας 7 θέσεις μέσα σε αυτήν ως εξής: Στην κατάταξη του Αυγούστου, το αεροδρόμιο που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση τουριστικών αφίξεων για φέτος είναι το αεροδρόμιο Χανίων (+36,3% συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2014), και ακολουθούν τα αεροδρόμια της Σαντορίνης (+29,7%), της Βάρνας (+19,6%), της Ρόδου (+18,6), της Ζακύνθου (+18,1%), Μυκόνου (17,1%), Ηρακλείου (16,8%) και η πρώτη οκτάδα κλείνει με το αεροδρόμιο Κεφαλονιάς (15,5%). - Πηγή: tornosnews,gr



Δ. Αποκόρωνα: Σύμβαση για την προστασία των υδατικών πόρων

Προγραμματική σύμβαση για την προστασία των υδατικών πόρων του Αποκόρωνα, υπέγραψε χθες ο Δήμαρχος της περιοχής Χαράλαμπος Κουκιανάκης, με τον καθηγητή του ΤΕΙ Κρήτης Γιώργο Σταυρουλάκη, Επιστημονικό Υπεύθυνο του Εργαστηρίου Ελέγχου Ποιότητας Υδατικών & Εδαφικών Πόρων. Η σύμβαση περιλαμβάνει την αξιολόγηση της υφιστάμενης ποιοτικής κατάστασης των υδατικών πόρων του Δήμου και την τακτική παρακολούθηση της ποιότητας του νερού του δημοτικού δικτύου.

Νέα στάση εργασίας στο ΠΑΓΝΗ

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. κήρυξε νέα στάση εργασίας για σήμερα Παρασκευή από τις 07:30 έως 10:30 το πρωί στο τμήμα των Γραφείων Κίνησης και την Παιδοψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου.

Η παιδική προστασία χθες – σήμερα – αύριο

Ημερίδα με θέμα: «Η παιδική προστασία χθες – σήμερα – αύριο», διοργανώνουν το εθελοντικό Σωματείο ΄ΣΤΗΡΙΞΙΣ΄ και το Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης. Η ημερίδα πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή από τις 9.30 π.μ. στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Παραρτήματος στην οδό Αποκορώνου 166 (πρώην Ορφανοτροφείο Χανίων).



Πρόληψη ατυχημάτων και παροχή πρώτων βοηθειών στην παιδική ηλικία

Η ομάδα “Χανιά: Φίλοι και Υποστηρικτές Μητρικού Θηλασμού” με την υποστήριξη του Δήμου Χανιών διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, στις 18.00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανιών, με θέμα: “Πρόληψη ατυχημάτων και παροχή πρώτων βοηθειών στην παιδική ηλικία’’.   Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Στέφανος Τηλέμης, Επιμελητής Β' του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και η Όλγα Δέδε, Χειρουργός Παίδων και Πιστοποιημένη Σύμβουλος Θηλασμού Ibclc. Η ομιλία απευθύνεται στους γονείς παιδιών κάθε ηλικίας και μετά την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό.

Παιδικό καλοκαιρινό ταξίδι στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη

Ξεκίνησε την Τετάρτη 17 Ιουνίου το καλοκαιρινό ταξίδι των παιδιών στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας καθώς και στη Δημοτική βιβλιοθήκη Σταλού της Δημοτικής Ενότητας Ν. Κυδωνίας, δημιουργώντας τα πανό της καλοκαιρινής εκστρατείας, με το σύνθημα «Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη». Η φράση του αργεντινού συγγραφέα, Χόρσε Μπόρχες, «Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη….» κατάφερε να ελευθερώσει τη φαντασία των μικρών μας φίλων και να απλωθεί σε μερικά μέτρα χαρτιού ένας χάρτης φτιαγμένος από χέρια παιδικά με πολύ χρώμα. Το ταξίδι οργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος με το Future Library.


Μια… κιβωτός παιχνιδιών στο Ρέθυμνο

H ομάδα του Caravan Project που εδώ και μία εβδομάδα έχει σταθμεύσει στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, οργανώνουν σε συνεργασία με την ομάδα Kaloumba ένα απόγευμα γεμάτο παιχνίδια και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να περιπλανηθούν σε μια κιβωτό παιχνιδιών από διάφορες χώρες του κόσμου. Τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 18:00 και διαρκέσουν μέχρι τις 20:00, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν προβολές ντοκιμαντέρ στο αυτοσχέδιο θερινό cinema του Caravan Project στο Δημοτικό κήπο Ρεθύμνου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Στη Σούδα ο κλήδονας

Εκδήλωση για την αναβίωση του εθίμου του “κλήδονα” διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σούδας και το Κ.Α.Π.Η. του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων, με τη συμμετοχή του Λαογραφικού Ομίλου, την Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 20.00 , στον προαύλιο χώρο του Πολύκεντρου Σούδας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει χορό, ριζίτικο τραγούδι, καθώς και παραδοσιακή μουσική, ενώ την παρουσίαση της έχει επιμεληθεί ο Λαογραφικός Όμιλος Χανίων. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.


Ο καιρός

Nεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα στην Κρήτη η ΕΜΥ. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου.



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54