Ειδήσεις από την ΕΡΑ Χανίων

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Δευτέρα  08/06/15



Στα Χανιά ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής

Το παρόν στα εγκαίνια του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στα Σφακιά, έδωσε χθες ο υπ. Υγείας Π. Κουρουμπλής, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, του Περιφερειάρχη Κρήτης, του Δήμου Σφακίων και φορέων της περιοχής. Νωρίτερα είχε παρευρεθεί στον εορτασμό της Επετείου της κήρυξης της «επανάστασης του 1821 στην Κρήτη», στον Ιερό Ναό Παναγίας ΘυμιανήςΣφακίων.

Ο υπουργός Υγείας, έκανε λόγο για νέα οικονομική κατοχή, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με όραμα, ελπίδα και πατριωτισμό.

Στο ΣτΕ οι φορείς της Δυτ. Κρήτης κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι αντιπεριφέρειες Χανίων και Ρεθύμνου καθώς και φορείς των δυο νομών ζητώντας την κατάργηση της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων, ανάμεσα στα οποία είναι και αυτό το Χανίων.Η δικαστική διαδικασία ξεκίνησε από τον Οκτώβριο και συνεχίζεται με παρέμβαση στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, με αφορμή και τη συζήτηση για την αίτηση ακύρωσης που στο Δ' Τμήμα του Συμβουλίου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 2 Ιουνίου.Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

Στο Ηράκλειο ο αναπλ. Υπ. Πολιτισμού

Με τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκησυναντήθηκε χθες στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Νωρίτερα, ο κ. Ξυδάκης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην Ενετική Λότζια, στο αίθριο και στην αίθουσα «Ελευθερίου Βενιζέλου» που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, Δήμο Ηρακλείου.Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο Νίκος Ξυδάκης με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού μετέβησαν στο Info Point όπου και ξεναγήθηκε ο Υπουργός.Ακολούθησε επίσκεψη στην έκθεση χαρακτικών με τον τίτλο «Πολλαπλά» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, αλλά και στο μπαζαρ βιβλίου από τις εκδόσεις της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης», που έχουν διοργανωθεί στο πλαίσιο του διημέρου των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου.

Ντοκιμαντέρ για την Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης ποσού 5.500 ευρώ με ΦΠΑ για τη φιλοξενία, από χθες, Κυριακή έως και την Τρίτη 9 Ιουνίου, δημοσιογραφικής αποστολής από το κανάλι «TravelChannel», με σκοπό τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για την Κρήτη.

Άφησε την τελευταία της πνοή στη θάλασσα

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακήςαπό την θάλασσα, στην περιοχή του Καβρού Αποκορώνου, μια τουρίστρια περίπου 60 ετών.Στην παραλία έγινε προσπάθεια ανάνηψης από γιατρό και ναυαγοσώστη, χωρίς αίσιο αποτέλεσμα.

Στο σημείο πήγε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Ρέθυμνο, ενώ για τον πνιγμό ενημερώθηκε και το Λιμενικό.

Χανιά: «Ξηλώνονται» τα κλειστά περίπτερα

Υπέρ της απομάκρυνσης 6 περιπτέρων που δεν χρησιμοποιούνται τάσσεται ομόφωνα το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Χανίων. Στο μεταξύ, από τον Αύγουστο αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα των κοινόχρηστων ποδηλάτων μέσα από 4 σταθμούς που θα δημιουργηθούν στην παλιά πόλη. Το θέμα των περιπτέρων που βρίσκονται σε αχρηστία συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων.

Ρέθυμνο: Εβδομάδα δράσεων κατά της σχολικής βίας και του ρατσισμού

Εβδομάδα δράσεων θα πραγματοποιήσει από σήμερα Δευτέρα 8 έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου, το Δημοτικό Σχολείο Αρμένων στα πλαίσια του προγράμματος «Κλειδώνοντας το ρατσισμό και τη βία έξω από το σχολείο». Παράλληλα, στο σχολείο θα πραγματοποιηθεί τελετή ονοματοδοσίας της βιβλιοθήκης του σχολείου σε «Αίθουσα Βαγγέλης Α. Γιακουμάκης», ο οποίος υπήρξε μαθητής του Δημοτικού Σχολείου Αρμένων, σήμερα, στις 18:00 στο χώρο του σχολείου. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν θεατρικά δρώμενα, μουσική, ανάγνωση βιβλίων, προβολές, συνεργασία με το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου ενώ στις δράσεις θα συμμετέχει και το Χαμόγελο του Παιδιού με την ψυχολόγο Ειρήνη Μαρκουλάκη.

Τα… ζευγάρια προτιμούν τα Χανιά

Αύξηση των ζευγαριών ξένων επισκεπτών στα Χανιά και υποχώρηση των οικογενειών καταγράφει η σχετική έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης και του ΜΑΙΧ που θα παρουσιαστεί το Σάββατο στον Πλατανιά στα πλαίσια εκδήλωσης για τον τουρισμό.

Επισκέψιμη σήμερα η νήσος Θοδωρού

Η Διεύθυνση Δασών Χανίων, ως διαχειρίστρια του χώρου της νήσου Θοδωρού, ενημερώνει ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με αφορμή τη γιορτή των Αγίων Θεοδώρων τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, θα είναι επιτρεπτή η επίσκεψη στο νησί μέχρι και το χώρο του ιερού ναού από τις 07:00 έως τις 12:00 π.μ.Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής και μέχρι της αποχώρησης του κοινού, θα υπάρχει παρουσία δασοφυλάκων κατά μήκος του μονοπατιού, οι οποίοι θα επιμελούνται της ομαλής προσέγγισης και της ανάβασης στο χώρο του ιερού ναού.Στο φυλάκιο της Υπηρεσίας που βρίσκεται εκεί, θα υπάρχει οργανωμένος σταθμός πρώτων βοηθειών καθώς και το μικρό σκάφος για περίπτωση ανάγκης.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08/06/2015 - 17:57