Eιδήσεις απο την ΕΡΑ Ιωαννίνων

-Για την πανελλαδική, πανεργατική απεργία της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου προετοιμάζεται ο κόσμος της εργασίας. Σήμερα στις 7 το απόγευμα στα Λιθαρίτσια το νομαρχιακό τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ καλεί σύσκεψη τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων μέλη της για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης. 

Την εφαρμογή των νόμων και την άσκηση του εποπτικού ρόλου της Πολιτείας όσον αφορά τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων των Ιωαννίνων «ΔΩΔΩΝΑΙΑ» και «ΓΕΝΕΣΙΣ» ζητά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας. Για την υπόθεση των περίπου 2.000 πλαστών τίτλων σπουδών από ιδιωτικά σχολεία της Άρτας ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Μιχάλης Κουρουτός ανέφερε ότι ο ειδικός γραμματέας των Επιθεωρητών Διοίκησης προχωρά σε εξονυχιστικό έλεγχο με σκοπό να διαπιστωθεί ποιοι από τους κατόχους των τίτλων έχουν διοριστεί στον δημόσιο τομέα, 

Το πρόβλημα της Παμβώτιδας είναι αποκλειστικά πολιτικό επισημαίνει ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων. «Οι τεχνικές λύσεις υπάρχουν όχι όμως και η πολιτική βούληση να εφαρμοσθούν και όσο οι Διοικούντες θα προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί τόσο θα επιδεινώνεται η κατάσταση της λίμνης μας», σημειώνοντας σχολιάζοντας σχετική δήλωση του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη. 

Διήμερα εκδηλώσεων με προσκεκλημένο το δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου διοργανώνει ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τη Δευτέρα, στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης στην πανεπιστημιούπολη προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Νεοναζί: Το ολοκαύτωμα της μνήμης». Θα ακολουθήσει στρογγυλό τραπέζι με εισηγητές τους Ηλία Σκουλίδα, Επίκουρο Καθηγητή του ΤΕΙ Ηπείρου και Λάμπρο Φλιτούρη, Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την Τρίτη, 25 Νοεμβρίου στις 8 το απόγευμα στον πολιτιστικό πολυχώρο Δημήτρης Χατζής προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Η Νονά», ένα ανορθόδοξο βιογραφικό της Αγγέλα Μέρκελ.Αύριο, στις 10.30 το πρωί ο κ. Κούλογλου θα φιλοξενηθεί στην ελεύθερη συχνότητα της ΕΡΑ Ιωαννίνων και την πρωινή ενημερωτική εκπομπή. 

Η έκθεση φωτογραφίας της φωτογραφικής ομάδας Φάσμα «Βοβούσα μοναδική και όχι μόνη» εγκαινιάζεται σήμερα στις 7 το απόγευμα στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. Θα βραβευτεί ο επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδος και παγκόσμιος πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων ποδηλασίας βουνού Περικλής Ηλίας. Με την υποστήριξη του φεστιβάλ Φωτομετρία. 

Το βιβλιοπωλείο Οσελότος στις 6.30 σήμερα το απόγευμα παρουσιάζει το μυθιστόρημα του Γιώργου Κιουρτίδη «Οι κληρονόμοι του Μίδα» και την ποιητική συλλογή «Ύσσωπος». Η παρουσίαση θα γίνει στο ξενοδοχείο Ολυμπίκ. 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24/11/2014 - 11:48