Ειδήσεις απο την Ερα Κομοτηνής

Χωρίς γιατρούς έμεινε η Μαιευτική Κλινική λόγω αποχωρήσεων

Η Μαιευτική/Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου της Ξάνθης είναι το νέο τμήμα που πλήττεται από την έλλειψη προσωπικού, μετά την καρδιολογική.

Με τη συνταξιοδότηση της Διευθύντριας και την ασθένεια ενός γιατρού, τέθηκε σε κίνδυνο η δυνατότητα της Κλινικής να εξυπηρετήσει τις τακτικές και έκτακτες ανάγκες και, κυρίως, τις γεννήσεις, αφού είναι το Νοσοκομείο με το μεγαλύτερο αριθμό τοκετών, σε όλη την περιοχή. Το πρωί της Πέμπτης συγγενείς ετοιμόγεννων εγκύων διαμαρτυρήθηκαν γιατί αρχικά υπήρξε η πληροφορία ότι τα περιστατικά θα αντιμετωπιστούν από άλλα νοσοκομεία της Περιφέρειας.Τελικά, ο κίνδυνος αυτός αποφεύχθηκε ενώ η Διοίκηση του Νοσοκομείου επιχειρεί να βρει λύσεις για τη στελέχωση, έχοντας ήδη δρομολογήσει μια σειρά από ενέργειες, όπως αναφέρει ο Διοικητής Α. Πάσχου.Πέρα από τις θέσεις επικουρικών και επιμελητών που έχουν προγραμματιστεί, υπήρξε και ο διορισμός ενός γιατρού από διαγωνισμό του 2011, όμως στο μεσοδιάστημα αυτό , ο Γυναικολόγος ιδιωτεύει, και κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολο να προτιμήσει τη θέση στο Νοσοκομείο, με τα σημερινά δεδομένα

Ο Ντινόπουλος στην Ξάνθη

Παρότι η ΝΟΔΕ της Ξάνθης διοργάνωσε μια εκδήλωση για να γιορταστούν τα 40 χρόνια του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ο Υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος, που παρέστη στην εκδήλωση, ασχολήθηκε κυρίως με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς στην ομιλία του και τις δηλώσεις του κυριάρχησαν οι αναφορές το ΣΥΡΙΖΑ, με εκφράσεις που δεν συνηθίζονται από Υπουργούς, όπως η εκτίμηση ότι το κόμμα της Αριστεράς αποτελείται από «κομμουνιστές», που θα έπρεπε «να τους επισκέπτονται οι τουρίστες ως αξιοθέατα».

Συνέχισε την επίθεσή του, απευθυνόμενος στα μέλη της ΝΔ, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σύμμαχο στην Ευρώπη και ότι «Κομμουνισμός δεν υπάρχει ούτε στην Κίνα και θα τους αφήσουμε αυτούς να κυβερνήσουν στην Ελλάδα του 2014;» Εξάλλου, σε μια αποστροφή του λόγου του με πολλά ερωτηματικά, ανέφερε: «Ας μας πουν ποιους συμμάχους έχουν στην Ευρώπη. Κάτι κόμματα της Αριστεράς, κάτι πολύχρωμους, κάτι έγχρωμους, διάφορους !».Κατά τα άλλα εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα συμπληρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία για την προεδρική εκλογή και κάλεσε να μέλη να προσπαθήσουν να πείσουν τους ψηφοφόρους της ΝΔ να επιστρέφουν στο κόμμα, που χαρακτήρισε κόμμα των νοικοκυραίων» γιατί η επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «θα μας πάει 100 χρόνια πίσω».

Σε διαφορετικό μήκος κύματος ο βουλευτής του κόμματος Αλέξανδρος Κοντός, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, τη συνεισφορά της στην πολιτική ζωή της χώρας, στη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Όπως είπε «Ήταν μια συγκέντρωση με μεγάλη συμμετοχή για μια παράταξη μεγάλων επιλογών, πατριωτικών που στήριξε στα δύσκολα την Ελλάδα και τη στηρίζει ακόμη. Ήταν συγκινητικό ότι τιμήθηκαν ιστορικά στελέχη της παράταξης που βρέθηκαν και βρίσκονται στο πλευρό της οργάνωσης. Ήταν αυτοί που έπρεπε να βραβευτούν» εκτίμησε ο πρώην Υπουργός της ΝΔ

Η λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Βουλευτή Αλέξανδρου Κοντού, του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, των Δημάρχων που πρόσκεινται στο κόμμα , πρώην βουλευτών και μελών της ΝΔ, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Ξανθίππειο» περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, βραβεύσεις των παλαιών Προέδρων της ΝΟΔΕ και μια σειρά από επετειακές δράσεις. Τον τόνο έδωσε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης Γιώργος Ιγνατιάδης, ο οποίος καλωσόρισε τους παριστάμενους και τον προσκεκλημένο της εκδήλωσης.

Έργα στη Θράκη εξήγγειλε ο Χρυσοχοΐδης από τον Έβρο

Σημαντικά έργα υποδομών που θα αναβαθμίσουν την οικονομική θέση της Θράκης ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αλεξανδρούπολη ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σύμφωνα με τον υπουργό η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την αναβάθμιση των υποδομών στην περιοχή με έμφαση την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου μετατρέποντας την περιοχή σε κόμβο μεταφορών Ανατολής-Δύσης και Βορά-Νότου.

Αξιοποιώντας την στρατηγική γεωγραφική θέση της Θράκης η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει την βελτίωση των υπαρχόντων σιδηροδρομικών υποδομών, την κατασκευή συμπληρωματικών σιδηροδρομικών υποδομών που θα συνδέσουν το Αιγαίο με την Μαύρη θάλασσα και την κατασκευή των κάθετων οδικών συνδέσεων της Εγνατίας Οδού.

ΠΗΓΗ: Viadiplomacy.gr

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Ε.Κ. στο Στρασβούργο

Στο Στρασβούργο θα βρεθεί κατά την διάρκεια της Ολομέλειας του Ε.Κ., από 24-27 Νοεμβρίου, 15μελής αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο Θ. Μπαλασόπουλο.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση της Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Σακοράφα.

Με τίτλο "Πολίτες και Τοπική Αυτοδιοίκηση: Στοχευόμενα θύματα του σπιράλ της κρίσης" η αντιπροσωπεία θα ενημερώσει τους Ευρωβουλευτές για τον διωγμό που υφίσταται ο θεσμός της Τ.Α. στην Ελλάδα με θύματα τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες.

Στo πλαίσιοo της επίσκεψής τους θα συναντηθούν και με εκπροσώπους των εργαζομένων στη Μητροπολιτική περιοχή του Στρασβούργου (CGT Communauté Urbaine de Strasbourg), ενώ θα ενημερώσουν τους εκπροσώπους του Τύπου στην συνέντευξη που θα παραχωρήσουν στις 26 Νοεμβρίου στις 15:00 στην αίθουσα LOW N-1/201 του Ε.Κ.

Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής επισκέφθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ.

Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής επισκέφθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ.Στη συνάντηση που είχε με τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν τόσο την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και για τα ευρύτερα σχολικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα οι καθηγητές κι η διεύθυνση αναφέρθηκαν στη μεγάλη έλλειψη διδακτικού προσωπικού, στο μετέωρο εργασιακό καθεστώς των αναπληρωτών και ωρομισθίων – στην άρνηση της πολιτείας να μονιμοποιήσει εδώ και πολύ καιρό τους 30μηνίτες ΤΕ καθώς και την άδικη μεταχείριση που υφίστανται οι ΕΜ συνάδελφοί τους, στα ανεπαρκή κονδύλια που δόθηκαν για τα Μουσικά Σχολεία μέσω του ΕΣΠΑ, καθώς και στη δαιδαλώδη γραφειοκρατία που στέκεται τροχοπέδη στο εκπαιδευτικό έργο. Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί κι η τιμωρητικού και υποτιμητικού χαρακτήρα αξιολόγηση, η οποία με το πρόσχημα της διάκρισης «καλών και κακών» δασκάλων, έρχεται να προσθέσει άλλο ένα λιθάρι στον τοίχο που υψώνει καθημερινά η παρακμιακή πολιτική των μνημονίων και της ένδειας.Ο βουλευτής παρέλαβε γραπτό υπόμνημα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο 30μηνιτών Καθηγητών Μουσικής του κλάδου ΤΕ16 κι αυτός με τη σειρά του έδωσε στη διάθεση των εκπαιδευτικών ένα αρχείο που περιλαμβάνει ερωτήσεις και δράσεις του κόμματος, που άπτονται των θεμάτων ενδιαφέροντός τους.

«Η ΕΒΖ θα παραμείνει ανοιχτή!»

Την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης παρακολούθησαν οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, Β’ Θεσσαλονίκης, Αφροδίτη Σταμπουλή, Σερρών και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Α’ Θεσσαλονίκης, προχωρώντας στην παρακάτω δήλωση:

«Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ, Λάμπρος Χαραλάμπους, ουσιαστικά μας παρουσίασε σήμερα το πώς θα εφαρμοστεί η έκθεση «βιωσιμότητας» της ΚΑΝΤΟΡ και η δήθεν αναδιάρθρωση του Ομίλου. Ουσιαστικά, μας παρουσίασε την τελευταία «πράξη» του οριστικού κλεισίματος της βιομηχανίας. Το παρόν έξω από την ΤΓΣ έδωσαν αγρότες και εργαζόμενοι της ΕΒΖ από όλη τη Βόρεια Ελλάδα που έχουν οδηγηθεί στην απόγνωση από την εφαρμοζόμενη πολιτική απαξίωσης τόσο του Ομίλου, όσο και της τευτλοκαλλιέργειας γενικότερα. Το τελειωτικό χτύπημα, μετά το κλείσιμο των δύο εργοστασίων σε Σέρρες και Ορεστιάδα, έρχεται τώρα, όπως ανακοινώθηκε, με την άρνηση της Πειραιώς να χορηγήσει δάνειο στην ΕΒΖ βραχυπρόθεσμα για να εξοφλήσει τους τευτλοπαραγωγούς, ζητώντας εγγυήσεις από το Δημόσιο! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, η διοίκηση να ανακοινώνει στους αγρότες ότι θα εξοφληθούν σε βάθος χρόνου, δηλαδή κατά την άνοιξη-καλοκαίρι, την ώρα που οι ίδιοι θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2014 να έχουν αποπληρώσει το ΦΠΑ. Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό συνεπάγεται την οικονομική καταστροφή των τευτλοπαραγωγών, οι οποίοι δεν πρόκειται υπό αυτές τις συνθήκες να συνεχίσουν την παραγωγή τεύτλων, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο το τέλος όχι μόνο της μοναδικής μεγάλης βιομηχανίας της χώρας, αλλά και συνολικά της τευτλοκαλλιέργειας.

Εμείς, απαιτούμε από την διοίκηση της ΕΒΖ αφενός την άμεση δημοσιοποίηση της τιμολογιακής πολιτικής για το 2015, χωρίς περαιτέρω μειώσεις, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους τευτλοκαλλιεργητές να προγραμματίσουν την παραγωγή τους, γιατί μόνο μέσω της αύξησης της παραγωγής θα δοθεί η δυνατότητα για την επαναλειτουργία των δύο εργοστασίων σε Σέρρες και Ορεστιάδα και αφετέρου την άμεση πληρωμή των ωφελούμενων με όποια διαδικασία κι αν θα πρέπει να προηγηθεί γι’ αυτό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να στηρίζει τους καλλιεργητές τεύτλων, τους εργαζόμενους της ΕΒΖ και τις τοπικές κοινωνίες. Η ΕΒΖ θα πρέπει να συνεχίζει τη λειτουργία της υπό δημόσιο έλεγχο στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα.»

Οι νηπιαγωγοί γυρνούν την πλάτη στην αξιολόγηση

Για «πρωτοφανή αποφασιστικότητα των προϊσταμένων των νηπιαγωγείων και μαζική δυναμική αντίδρασή τους ενάντια στην αξιολόγηση» κάνει λόγο το Συντονιστικό Νηπιαγωγών, παραθέτοντας στοιχεία που δείχνουν καθολική αποχή στην Ξάνθη και στον Έβρο και σχεδόν καθολική σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα ακόλουθα:

Σε κάποια σημεία της Ελλάδας ξεκίνησε η προαξιολογική περίοδος και οι προϊσταμένες των νηπιαγωγείων καλούνται από διευθυντές και συμβούλους για να αξιολογηθούν. Οι ίδιες/οι με πρωτοφανή δυναμισμό αλλά και αγανάκτηση για το κατηγοριοποιημένο σχολείο που καλούνται να υπηρετήσουν, αρνούνται να παρουσιαστούν, δηλώνουν συμμετοχή στην απεργία-αποχή της Δ.Ο.Ε. και με τη βοήθεια των συλλόγων τους κάνουν στάσεις εργασίας όπου και όταν χρειαστεί.

Σας παραθέτουμε τα πρώτα ενδεικτικά στοιχεία από διάφορες περιοχές όπου ξεκίνησαν οι διαδικασίες αξιολόγησης:

Έβρος: αποχή 100% των προϊσταμένων

Σέρρες: σε σύνολο 120 προϊσταμένων νηπιαγωγείων δήλωσαν αποχή οι 118

Σκύδρα: αποχή 100%

Πάτρα: αποχή 99%

Αγρίνιο: αποχή 100%

Ικαρία: ομόφωνη απόφαση συμμετοχής στην απεργία-αποχή και μη υλοποίηση κανενός βήματος της αξιολογικής διαδικασίας

Χίος–Σάμος: συμμετοχή στην απεργία-αποχή και καταγγελία της Σχολικής Συμβούλου Νηπιαγωγών της 47ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας (Χίου, Σάμου) για ενέργειες σχετικές με αξιολόγηση

Κρήτη: η συντριπτική πλειοψηφία των προϊσταμένων δήλωσαν συμμετοχή στην απεργία-αποχή

Φθιώτιδα :καθολική συμμετοχή στην απεργία-αποχή από κάθε δραστηριότητα σχετική με την αξιολόγηση

Ξάνθη:καθολική αποχή από τα προγραμματισμένα σεμινάρια για την αξιολόγηση.

Επίσης:

Τα 22 από τα 26 νηπιαγωγεία της Καλλιθέας δεν συμμετέχουν σε καμία διαδικασία της αξιολόγησης.

Στον σύλλογο Κορινθίας δέκα προϊστάμενες νηπιαγωγείων έχουν δηλώσει ότι δεν συμμετέχουν σε καμία διαδικασία αξιολόγησης και συμμετέχουν στην απεργία–αποχή της Δ.Ο.Ε. Δύο από αυτές δήλωσαν μάλιστα στον σύλλογο πρόθεση παραίτησης.

Στον Σύλλογο Ανατολικής Αττικής «Κώστας Σωτηρίου» δεκαέξι προϊσταμένες νηπιαγωγείων υπέγραψαν δήλωση συμμετοχής τους στην απεργία–αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και άρνησης να καταθέσουν ατομικό φάκελο και δεκατρείς προϊσταμένες από αυτές δήλωσαν ότι καταθέτουν την πρόθεση παραίτησής τους από προϊσταμένες στον σύλλογο και στη Δ.Ο.Ε.

Οι ειδήμονες της αξιολόγησης έκαναν το μεγάλο λάθος. Πίστεψαν ότι οι προϊσταμένες –οι οποίες είναι περίπου χίλιες περισσότερες από τους διευθυντές δημοτικών- θα είναι ο εύκολος στόχος που θα τις χρησιμοποιήσουν ως δούρειο ίππο για να εφαρμόσουν την αξιολόγηση πετυχαίνοντας μεγάλα ποσοστά συμμετοχής. Και αποφάσισαν να μας αιφνιδιάσουν. Και αιφνιδιάστηκαν αυτοί!

Συνάδελφοι: Η ευθύνη είναι ατομική και συλλογική Τολμάμε να αναμετρηθούμε με το φόβο και δίνουμε το «παρών» σε κάθε συλλογική διαδικασία. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο και δωρεάν νηπιαγωγείο. Λέμε ΟΧΙ στην αξιολόγηση.

Εθνικιστική τροπολογία – ντροπη. Ανακοίνωση για την ντροπολογία του Υπουργείο Παιδείας από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ξάνθης

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται να καταθέσει τροπολογία στο σχέδιο νόμου για την Έρευνα και την Καινοτομία στην οποία, μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι στο ελληνόγλωσσο πρόγραμμα των μειονοτικών σχολείων δεν μπορούν να διδάσκουν μουσουλμάνοι δάσκαλοι…! Επίσης προβλέπεται ότι μετά τη συμπλήρωση 10 ετών σε μειονοτικό σχολείο ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να μετατίθεται υποχρεωτικά. Οι παραπάνω ρυθμίσεις πέρα από εξόφθαλμα αντισυνταγματικές και παράνομες, καθώς εισάγουν άνιση μεταχείριση των δασκάλων λόγω θρησκεύματος, είναι ρατσιστικές και εθνικιστικές. Επίσης είναι παντελώς αντιπαιδαγωγικές καθώς θεσμοθετούν την διάκριση μέσα στο πλαίσιο του σχολείου (ελληνικά δεν θα διδάσκονται από μουσουλμάνους αλλά μόνο από έλληνες που αντιστοιχεί στο συμπέρασμα ότι και οι μουσουλμάνοι μαθητές του σχολείου δεν έχετε όλα τα δικαιώματα που μπορούν να απολαμβάνουν οι έλληνες).

Ο Υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος κατάφερε να επιβιώσει σε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις γιατί αναλάμβανε πάντοτε το πιο βρώμικο παιχνίδι. Από την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και τις συντάξεις ως υπουργός εργασίας μέχρι την δημόσια διαπόμπευση αθώων ιερόδουλων, τις οποίες χωρίς ντροπή κατηγόρησε ότι μεταδίδουν τον ιό του HIV, προωθώντας το ρατσισμό, το σεξισμό και την ανασφάλεια τώρα ετοιμάζεται να κάνει κάτι ακόμα πιο βρώμικο: Να θεσμοθετήσει το διαχωρισμό ανάμεσα σε μουσουλμάνους και μη εκπαιδευτικούς στοχοποιώντας τους πρώτους. Πίσω από την επίθεση αυτή αναδεικνύονται οι εθνικιστικές – σοβινιστικές προθέσεις της κυβέρνησης καθώς (χωρίς να δηλώνεται ρητά) υπονοείται ότι οι μουσουλμάνοι δάσκαλοι είναι φορείς της τουρκικής προπαγάνδας. Υπήρξαν και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως αυτή που θέσπισε τον ορισμό από το Υπουργείο παιδείας των ιεροδιδασκάλων που θα διδάσκουν το Ισλάμ στους μουσουλμανόπαιδες. Αυτή είναι η ακροδεξιά απάντηση της κυβέρνησης των Μπαλτάκων στην εκλογική άνοδο στις ευρωεκλογές του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB), που έλαβε τις περισσότερες μουσουλμανικές ψήφους με κύριο αίτημα την ανάδειξη στο ευρωκοινοβούλιο των συνθηκών ανισότητας και των αιτημάτων της μειονότητας. Βέβαια χωρίς το ατόπημα του ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε στο ευρωψηφοδέλτιο του ως εκπρόσωπο της μειονότητας την Σαμπιχά, η οποία συνδέεται με τους ίδιους εθνικιστικούς κύκλους που βρίσκονται πίσω και από αυτές τις -χρυσαυγίτικης έμπνευσης – ρυθμίσεις, η ψήφος της μειονότητας θα πήγαινε κυρίως στην Αριστερά.

Καλούμε τους συλλόγους των εκπαιδευτικών να καταδικάσουν την νέα ακροδεξιά – ρατσιστική τροπολογία. Να δημοσιοποιήσουν πλατιά το ζήτημα με ανοιχτή συνέντευξη τύπου και να κάνουν το θέμα ζήτημα της κοινωνίας και όχι ζήτημα παζαριών των διαδρόμων της Βουλής. Να καλεστούν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις ώστε με μαζικό τρόπο να αποφασίσουν οι εκπαιδευτικοί τις κινητοποιήσεις για την ανατροπή της τροπολογίας.

Να οργανώσουμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι την απεργία της 27 Νοέμβρη για

Να τελειώνουμε με την κυβέρνηση των Μνημονίων, των Μπαλτάκων και της εθνοκαπηλείας.

Παρέμβαση για τους δύο απεργούς πείνας

Παρέμβαση για τους δύο απεργούς πείνας των ημερών, τον Νίκο Ρωμανό και τον Ηρακλή Κωστάρη, έκανε το Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης αναρτώντας πανό σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Παράταση για τη προθεσμία πληρωμής εισφορών στον ΟΓΑ μέχρι τις 28 Νοεμβρίου

Mε απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) παρατείνεται, έως την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου η προθεσμία πληρωμής των εισφορών των τριμηνιαίων δόσεων των ασφαλιστικών εισφορών παλαιότερων ρυθμίσεων, που έληγε στις 14-11-2014.Ο ΟΓΑ, θα δέχεται πληρωμές των δόσεων, χωρίς να χάσουν οι ασφαλισμένοι το δικαίωμα της ρύθμισης ή να έχουν κάποια άλλη επιβάρυνση, όπως έκανε γνωστό η διοίκηση του Οργανισμού ενώ οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους μέσω ΕΛ.ΤΑ., με τις ειδικές ειδοποιήσεις που τους έχουν ήδη αποσταλεί.

Το νέο εκπαιδευτικό υλικό του Προγράμματος Μουσουλμανοπαίδων παρουσιάστηκε στην Ξάνθη

Η παρουσίαση μιας από τις παιδαγωγικά καινοτόμες δράσεις της Πιλοτικής Εφαρμογής πολλαπλών πηγών διδασκαλίας και μάθησης πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη την Παρασκευή από το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων.Η παρουσίαση έγινε στο αμφιθέατρο του 7ου Γυμνασίου από τους επιστημονικούς υπεύθυνους και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν, ενώ παρέστη η υπεύθυνη του προγράμματος Άννα Φραγκουδάκη.

Σε αυτή την πιλοτική εφαρμογή συμμετείχαν 27 εθελοντές, φιλόλογοι και φυσικοί καθώς και σχολικοί σύμβουλοι, που συμμετείχαν στην πιλοτική δράση επί τρία χρόνια από το 2010, σε γυμνάσια των νομών Ξάνθης και Ροδόπης, τόσο αμιγή με μαθητικό πληθυσμό της μειονότητας όσο και με μικτό πληθυσμό μαθητών για την χρήση νέων σχολικών εγχειριδίων και εκπαιδευτικού υλικού στα μαθήματα της Ιστορίας, της Λογοτεχνίας και της Φυσικής .

Μιλώντας, μεταξύ άλλων για τα νέα εγχειρίδια, η Άννα Φραγκουδάκη ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η πιλοτική αυτή εφαρμογή οδήγησε στην έμπρακτη συμμετοχή των εκπαδευτικών σε αυτή τη διαδικασία και στη διαμόρφωση του υλικού, αποφεύγοντας μια παθητική εφαρμογή ενός υλικού. Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι δεν πρόκειται για υλικό που απευθύνεται μόνο στους μαθητές από τη μειονότητα αλλά πρόκειται για καινοτόμο υλικό, το οποίο προσεγγίζει με νέο τρόπο τη διδασκαλία των τριών μαθημάτων και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές. Μάλιστα, σημείωσε, ότι το υλικό αυτό χρησιμοποιείται στα πιο γνωστά ιδιωτικά σχολεία.Η πιλοτική αυτή χρήση πολλαπλών πηγών περιεχομένου και η διαφοροποιημένη διδασκαλία στηρίχθηκε στη φιλοσοφία του Νέου Σχολείου και των συναφών Προγραμμάτων Σπουδών που δοκιμάζονταν σε όλη τη χώρα και σε όλες τις βαθμίδες της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης το ίδιο διάστημα.

Στις 6 καλύτερες πανελλήνιου διαγωνισμού η ταινία «Φύγε» του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής

Μία θέση ανάμεσα στις 6 καλύτερες ταινίες κατέλαβε η ταινία «Φύγε» που δημιούργησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής συμμετέχοντας στο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους με θέμα «Χτίζοντας ένα πολύχρωμο σχολείο», σε διοργάνωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών αφού σε αυτόν συμμετείχαν σχολεία όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και από τις τάξεις νηπιαγωγείων μέχρι Λυκείων πράγμα που έκανε το έργο της κριτικής επιτροπής πολύ δύσκολο. Έτσι η κριτική επιτροπή μετά από πολύ συζήτηση και σκέψη έκρινε ότι δεν είναι δεοντολογικά ορθό να αξιολογήσει με φθίνουσα σειρά τις ταινίες καθώς «όλες οι ταινίες έκρυβαν μεράκι και κόπο και έδιναν το στίγμα του διαγωνισμού» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της κριτικής επιτροπής, οπότε και αποφάσισε ότι οι έξι καλύτερες ταινίες θα βραβευθούν χωρίς αξιολογική σειρά.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τα θερμά τους συγχαρητήρια εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης η οποία στο μήνυμα της αναλυτικά αναφέρει:

«Συγχαίρουμε θερμότατα την ομάδα των μαθητών και εκπαιδευτικών του 1ου Γυμνασίου η οποία, στο πλαίσιο υλοποίησης σχολικών προγραμμάτων, δημιούργησε την ταινία «Φύγε». Η διάκριση αυτή τιμά την εκπαιδευτική κοινότητα της Ροδόπης και, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει εμπράκτως την αθέατη, κατά κανόνα, πλευρά της πλούσιας πολιτιστικής ζωής των σχολείων της.»

Δείτε την ταινία στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: www.youtube.com/watch?v=3m6pgmG-H_4

Για την ιστορία οι 6 ταινίες του διαγωνισμού που θα βραβευθούν είναι:

Αχιλλοπούλειος Σχολή Καΐρου Οσμάν Ιμπν Αφάν, 5η Δημοτικού -Όνειρα Μέσα μου

Ελληνογαλλικό Κολλέγιο Δελασάλ (Δημοτικό)-Ένα βιωματικό παιχνίδι

1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής-Φύγε

5ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ευόσμου-Ο Χρωματόκοσμος

13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών-Η άλλη όψη

56οΓυμνάσιοΑθηνών -Here comes everybody


Oι πρόσκοποι της Ξάνθης «μοιράστηκαν» σάντουιτς στην πλατεία

Mία δράση που αναδεικνύει την αξία του να μοιράζεσαι, πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής στην Κεντρική Πλατεία οι Πρόσκοποι της Ξάνθης.Ήταν η δράση «Το πιο ωραίο σάντουιτς είναι το μισό» για την ανακούφιση των ασθενέστερων συνανθρώπων και, κυρίως, για τη διαπαιδαγώγηση πάνω στην αξία της καθημερινής προσφοράς, μια συμβολή στη δημιουργία ενεργών, ευαίσθητων και χρήσιμων πολιτών.

Στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης, τα σάντουιτς που είχαν ετοιμαστεί δόθηκαν στους περαστικούς δωρεάν, υπό ένα όρο. Έπρεπε οι Ξανθιώτες να τα κόψουν στη μέση και να τα μοιραστεί μέ έναν άλλο περαστικό της πλατείας. Όπως ανέφεραν, κάλεσαν τους Ξανθιώτες να ανακαλύψουν εκείνη τη στιγμή πόσο πιο απολαυστικό είναι το σάντουιτς, όταν το μοιράζεσαι.

Η συμμετοχή των Προσκόπων και του κοινού ήταν πολύ ικανοποιητική, στην πλατεία στήθηκε μια μικρή καντίνα με το σύνθημα της πρωτοβουλίας και η δράση, που έγινε ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.Οι Πρόσκοποι γνωρίζουν πολύ να μοιράζονται. Εδώ και 100 χρόνια κάνουν πράξη την προσφορά και ξέρουν καλύτερα από όλους ότι το δώρο που χαρίζεις, που μοιράζεσαι, σε κάνει πιο ευτυχισμένο, πιο χαρούμενο από το δώρο που σου χαρίζουν. Γιαυτό και το πιο ωραίο σάντουιτς από όλα… είναι το μισό!

Ο Γιάννης Μακριδάκης στην Ξάνθη

Το βιβλιοπωλείο «Δύο» και οι εκδόσεις «Εστία» παρουσιάζουν το βράδυ (20.00) της Τρίτης 25 Νοεμβρίου στην Ξάνθη τον συγγραφέα και φυσικό καλλιεργητή Γιάννη Μακριδάκη με αφορμή το σύνολο του συγγραφικού έργου του. Για τον συγγραφέα θα μιλήσει η φιλόλογος Δήμητρα Σαββατιανού και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η συγγραφέας Ιωάννα Νοταρά στην Ξάνθη

Το βιβλιοπωλείο Τζελέπη και οι εκδόσεις «Μίνωας» παρουσιάζουν στην Ξάνθη το απόγευμα (19.00) της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου τη συγγραφέα Ιωάννα Νοταρά και το βιβλίο της «Μια συγγνώμη για την Εύα».

Η εκδήλωση θα γίνει στον χώρο του βιβλιοπωλείου, εντεταγμένη σε κύκλο παρουσιάσεων στη βόρεια Ελλάδα, που περιλαμβάνει την Κατερίνη (24/11), την Καβάλα (25/11), την Ξάνθη (26/11), την Κομοτηνή (27//11) και τη Θεσσαλονίκη (28/11).

Στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον δήμο Μύκης

Από τις 24 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες (μέχρι και τις 07 Δεκεμβρίου), ο δήμος Μύκης θα συμμετάσχει σε δράση κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς της περιοχής του.

Εθελοντές κτηνίατροι που έρχονται στην Ξάνθη στα πλαίσια συνεργασίας του δήμου με την φιλοζωική οργάνωση Griechische Fellnasen e.V θα πραγματοποιήσουν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς δωρεάν. Για τον σκοπό αυτό οι ιδιώτες κτηνίατροι - εξωτερικοί συνεργάτες του δήμου θα παραχωρήσουν το ιατρείο τους για τις ανάγκες της δράσης.

Καλούνται όλοι οι φιλόζωοι κάτοικοι του δήμου Μύκης να συμβάλλουν στην προσπάθεια, ώστε να στειρωθεί ένας σημαντικός αριθμός αδέσποτων ζώων συντροφιάς από την περιοχή.

Kαταγγελία του Thrakinea για την κλοπή οπτικού υλικού

Σε ανακοίνωσή του δικτυακού τόπου Thrakinea.gr αναφέρεται:

Το Τhraki Νεα, σεβόμενο το αναγνωστικό του κοινό και την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια, οφείλει να καταγγείλει τον τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας Alpha, για τη χρησιμοποίηση βίντεο, με αυθαίρετη παρέμβαση απόκρυψης των στοιχείων της πρωτότυπης παραγωγής. Το τελευταίο περιστατικό αφορά σε βίντεο με τις πλημμύρες στον Έβρο.

Επειδή η με την αλλοίωση και χωρίς αναφορά πηγής μετάδοση βίντεο έγινε για δεύτερη φορά από το συγκεκριμένο κανάλι, παρά τη ρητή απαγόρευσή μας να ξανασυμβεί, σε πρώτη φάση, προχωράμε σε δημόσια καταγγελία και αναφορά στο αρμόδιο όργανο της ΕΣΗΕΑ, με παράλληλη ενημέρωση της ΕΣΗΕΜΘ.

Επιτέθηκαν με τσεκούρια σε Αστυνομικούς στη Χρυσούπολη

Eπίθεση από δύο αγνώστους δέχθηκαν αστυνομικοί στη Χρυσούπολη, στη διάρκεια ελέγχου όταν ένας από αυτούς ροσπάθησε τος να χτυπήσει με τσεκούρι και προκάλεσε φθορές με αυτό σε υπηρεσιακό όχημα.Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες φθορές, απλή σωματική βλάβη, αντίσταση, απειλή, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί όπλων

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν χθες (22-11-2014) το πρωί, στο Δροσερό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης και των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 39 και 34 ετών, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση διακεκριμένων φθορών και απλών σωματικών βλαβών, αντίσταση, απειλή, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πυρπόλησαν 2 ΑΤΜ της Εθνικής στην Ξάνθη

Άγνωστοι δράστες, γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, πέταξαν στουπιά με εύφλεκτο υγρό και προσανάματα στα ΑΤΜ της ΕΤΕ που βρίσκονται στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής, στον πεζόδρομο της οδού Κονίτσης.Από την επίθεση καταστράφηκαν ολοσχερώς τα δύο μηχανήματα της Τράπεζας αλλά έμειναν άθικτα τα χρήματα που είχαν, τα οποία φυλάσσονται σε ειδικό θάλαμο. Επιτόπου έφτασε η Πυροσβεστική η οποία κατάσβεσε τη φωτιά πριν φτάσει στους θαλάμους με τα χρήματα.

Από την Αστυνομία διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό της ταυτότητας των δραστών ενώ από την Τράπεζα έκλεισαν τα ρολά στο σχετικό οικίσκο, μετά την καταστροφή και μέχρι να αντικατασταθούν τα μηχανήματα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24/11/2014 - 12:20