Eιδήσεις απο την ΕΡΑ Ρόδου

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ SILVER ALERT

Δ.ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΠΡΟΣ Μ. ΒΟΡΙΔΗ:«ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΦΑΡΜΑΚΑ Η ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ».
«Η ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ».

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για διερεύνηση ποινικών πράξεων τον αρμοδίων του ΕΟΠΠΥ, που φέρονται μετά από καταγγελίες του Βουλευτή Δωδεκανήσου, καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού, να θέτουν «πλαφόν» ηλικίας (!) για τη χορήγηση ακριβών φαρμάκων ή συσκευών σε ασθενείς, ζήτησε με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ευτέρπη Κοτζαμάνη, ο Εθελοντικός Οργανισμός “Γραμμή Ζωής” (Κοινωφελές Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Τηλεειδοποίησης & Βοήθειας στο Σπίτι – Silver Alert).Ο πρόεδρος της Υπηρεσίας Silver Alert   Γεράσιμος Κουρούκλης ενημερώθηκε για τα καταγγελλόμενα από τον Βουλευτή Δωδεκανήσου και εξοργίστηκε αφού διαπιστώνεται ότι επιτροπές γιατρών αποφασίζουν να μη χορηγούν ακριβά φάρμακα ή συσκευές με το αιτιολογικό ότι οι ασθενείς είναι υπερήλικοι! Ο κύριος Κρεμαστινός δηλαδή καταγγέλλει ευθέως στον Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη ότι Επιτροπές γιατρών αποφασίζουν να μη χορηγούν ακριβά φάρμακα ή συσκευές με το αιτιολογικό ότι οι ασθενείς είναι υπερήλικοι!Ήδη, σχετικές καταγγελίες πολιτών έχουν φθάσει στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και στον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Κρεμαστινό, ο οποίος με επείγον έγγραφό του προς τους αρμόδιους φορείς ζήτησε να πάψουν άμεσα να ισχύουν αυτές οι αποφάσεις.
Στην επιστολή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κρεμαστινός ανέφερε:
«εφόσον η ηλικία δεν αποτελεί αντένδειξη, σύμφωνα με τις διεθνώς αποδεκτές κατευθυντήριες οδηγίες η στέρηση του δικαιώματος στη ζωή αντίκειται όχι μόνο στους Ιπποκρατικούς και θρησκευτικούς νόμους, αλλά αποτελεί ευθέως ποινικό αδίκημα για αυτόν που το διαπράττει».

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ 200 ΣΥΡΩΝ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ. ΓΑΚΗΣ

Τη συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα τους εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης που βρέθηκε μαζί με τις οικογένειες 200 Συρίων προσφύγων προχθές βράδυ στην πλατεία Συντάγματος.Οι Σύροι που παραμένουν για 5η ημέρα στη πλατεία Συντάγματος και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση ,ζητούν από την ελληνική πολιτεία να τους αναγνωρίσει ως πρόσφυγες και να υπάρχει υγειονομική κάλυψη για τους ίδιους και τα παιδιά του αφού ένας γιατρός προσπαθεί να βοηθήσει 600 άτομα

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ :«ΝΑ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ Η ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ»

‘’Είναι η ώρα οι νησιώτες κυβερνητικοί βουλευτές να μας πουν αν θα προστατέψουν την καρέκλα τους, ή τους νησιώτες’’ τονίζει η βουλευτής Δωδεκανήσου Μικα Ιατρίδη σε δήλωση της ,με αφορμή τη προοπτική κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Η κ. Ιατρίδη αναφέρεται στα όσα ‘’διαρρέουν ‘’ για «πλούσια» και «φτωχά» νησιά προκειμένου να διχάσουν τους πολίτες της νησιωτικής χώρας με αυτούς της ηπειρωτικής Ελλάδας και να επιβάλλουν, έτσι, ευκολότερα την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος. Παραπέμπει ταυτόχρονα στη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας που προβλέπεται, ρητά, στο δεύτερο Μνημόνιο, σελίδες 384 και 414 και στην αντίστοιχη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της περιόδου εκείνης, στη σελίδα 34.και θυμίζει ότι αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που είπε «όχι» στο Μνημόνιο και την διέγραψε ο Α Σαμαράς.‘’ Δεν σκέφτηκα, τότε, ούτε τη βουλευτική μου έδρα, ούτε το πολιτικό μου μέλλον. Σκέφτηκα τα νησιά μας και τους ανθρώπους τους.’’ υποστηρίζει η κ. Ιατρίδη.

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2015 ΥΨΟΥΣ 199.848.000 Ε

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Ρόδου για το 2015 που αγγίζει τα 199.848.000 ευρώ.«Προϊόν τήρησης αυστηρών κανόνων, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο» χαρακτήρισε το προϋπολογισμό ο αντιδήμαρχος Οικονομικών .

«Δεν μπορούμε» πρόσθεσε «να σπαταλάμε τα δημοτικά χρήματα όταν οι πολίτες υποφέρουν. Δίνουμε σημασία στη λειτουργία κοινωνικών δομών . Αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες καθημερινότητας. Για πρώτη φορά κάθε δημοτική ενότητα θα έχει πίστωση για τις ανάγκες της καθημερινότητας. »

«ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ» ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Φτωχό, μη ρεαλιστικό, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, το οποίο "αγνοεί" τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες αλλά και την ανάγκη αντιπλημμυρικής προστασίας του νησιού, χαρακτήρισαν το Τεχνικό Πρόγραμμα Εκτελεστέων στο σύνολο τους οι παρατάξεις της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου .Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων μίλησαν μεταξύ άλλων για έλλειψη έργων που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες, έλλειψη οριζόντιας συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων διευθύνσεων και των αντιδημάρχων, επικρίνοντας τα μικρά ποσά που εγγράφονται, καθώς και για την απουσία ανταποδοτικών έργων από τη ΔΕΗ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΜΕΣΩ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΑΝΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΟΥ 7ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

« Τη διακοπή των μαθημάτων από σήμερα Δευτέρα έως και την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κω, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταφορά του απαραίτητου εξοπλισμού στο νέο κτίριο του πρώην 6ου Δημοτικού Σχολείου» διαμηνύει ,κοινοποιώντας στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ την απόφαση του, ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης .Οι γονείς ωστόσο διαφωνούν και διαμαρτύρονται με επιστολή τους γιατί «το 7ο δημοτικό σχολείο στη Κω μεταφέρεται σε εγκαταλελειμμένο και ακατάλληλο κτήριο».

«Είναι δυνατόν» διερωτώνται, η Διευθύντρια του σχολείου να δέχεται την μεταστέγαση του σε ένα... εγκαταλελειμμένο κτήριο το οποίο και έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλο για σχολικό διδακτήριο από τον ΟΣΚ; Είναι δυνατόν να μην ζητάει τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν πως το κτήριο είναι ασφαλές; χωρίς οικοδομική άδεια , χωρίς άδεια από τον ΟΣΚ χωρίς μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες ;

Ένα κτήριο που έχει υποστεί ζημιές από καθίζηση θα φιλοξενήσει 170 μικρά παιδιά;Είναι δυνατόν να δέχεται από το δήμο της Κω έγγραφο για να κλείσει το σχολείο και να ξεκινήσει η μετακόμιση σε ένα κτήριο χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις από τους αρμόδιους φορείς;

Ν. ΜΥΛΩΝΑΣ. .«Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ»

Η επισκευή του σχολείου στο Πλατάνι δεν αφορά εργασίες ενίσχυσης του κτηρίου (αναστήλωση-στερέωση-ενίσχυση) για να αντέχει τις σεισμικές δονήσεις του ισχύοντος κανονισμού. Αφορά στην ανακαίνιση του (αυτοσχέδια επέμβαση στην αρχιτεκτονική του κτηρίου) ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει νέους χρήστες για μια σύντομη περίοδο μέσα σε εξαιρετικά επείγουσες συνθήκες.’’είχε δηλώσει πρόσφατα ,σχετικά με τις εργασίες στο πρώην 6ο δημοτικό ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Μυλωνάς.

Δ.ΓΑΚΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ: «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΡΘΙΟ»

Για την ανάγκη ριζικής αλλαγής στο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, μίλησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, στην συζήτηση σχετικά με τη παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κω τη Παρασκευή και ομιλητή το Δημήτρη Βίτσα Γραμματέα της ΚΕ, καλώντας τους πολίτες να γίνουν συν-διαμορφωτές των προσδοκιών του μέλλοντος για την κοινωνία.

‘’Η Κως ‘’τόνισε ‘’ μπορεί να αξιοποιήσει τον τεράστιο αρχαιολογικό, ιστορικό και φυσικό πλούτο και να συνδεθεί αυτός με τις εναλλακτικές-ήπιες μορφές τουρισμού.’’. Αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί η εκρηκτική αύξηση της ανεργίας, η ανασφάλιστη εργασία και η αποδόμηση του συστήματος στήριξης των ανέργων καθώς και στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στη Βουλή για την αντιμετώπιση του μείζονος θέματος της καταβολής του εποχικού επιδόματος στους εργαζόμενους στον τουρισμό.Επεσήμανε τις συνέπειες στην οικονομία από τις ιδιωτικοποιήσεις των ακινήτων του δημοσίου στη Ρόδο και στην Κω και των περιφερειακών αεροδρομίων στη Δωδεκάνησο ‘’Τίποτε δεν έχουν σκοπό να αφήσουν όρθιο.’’ Είπε ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

Σε απάντηση αυτών, εμείς (ο ΣΥΡΙΖΑ) θέλουμε ριζική αλλαγή . Επιτάχυνση των διαδικασιών για εκλογές. Πρέπει να ξαναδημιουργήσουμε μία βάση αξιοπιστίας και σε ότι αφορά στην σχέση κράτους - κοινωνίας.’’

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ»

Συγκροτήθηκε από το Δήμο Καλυμνίων η προβλεπόμενη Επιτροπή από το ΦΕΚ1657/Β/23-7-2014 ,αναφορικά με την ένταξη ευπαθών πολιτών στη νέα κατηγορία Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ΙΙΙ. Στην επιτροπή συμμετέχει ένας εκπρόσωπος του Δήμου Καλυμνίων και από ένας εκπρόσωπος από ΔΕΗ ΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.

Το νέο ειδικό τιμολόγιο «Κοινωνικό Οικιακό Tιμολόγιο III» που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου εφαρμόζεται σε καταναλωτές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσχέρειες κάλυψης των ενεργειακών τους αναγκών και οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω χρεών, να επανασυνδέονται άμεσα και να εντάσσονται σε ειδικό μειωμένο τιμολόγιο για την κάλυψη βασικών ενεργειακών τους αναγκών με την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.Δικαιούχοι Καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας , όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα συσσίτια των ΟΤΑ ,των Περιφερειών ,της Εκκλησίας και οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί ,λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

Δεκατρείς μετανάστες εντοπίστηκαν βραδινές ώρες χθες, στις νότιες ακτές Φαρμακονησίου, από την στρατιωτική φρουρά.Όλοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λέρου μέχρι να ολοκληρωθεί η διοικητική διαδικασία και να αφεθούν ελεύθεροι.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24/11/2014 - 13:17