Ειδήσεις απο την Ερα Ορεστιάδας

Κτηνοτρόφοι από την ΑΜΘ «κατεβαίνουν» στη διαμαρτυρία της Αθήνας

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα διοργανώσει αύριο στις 9.30 το πρωί μπροστά στο κτίριο του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων θα συμμετέχουν και αντιπροσωπείες των Κτηνοτροφικών Συλλόγων της περιφέρειας ΑΜΘ. Αίτημα των κτηνοτρόφων είναι η πληρωμή των ενισχύσεων που τους οφείλονται από τον Οργανισμό και η επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που προκύπτουν από την ευλογιά και τον καταρροϊκό πυρετό. Η μετακίνησή τους στην Αθήνα θα γίνει με λεωφορεία.

Ορεστιάδα: Συνεδριάζει αύριο το δημοτικό συμβούλιο

Σαράντα εννέα θέματα θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, αύριο στις 6.30 το απόγευμα. Η συνεδρίαση θα ανοίξει με την έγκριση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του 2014, ενώ στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται επίσης το θέμα της έγκρισης επιχορήγησης της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης, της δημιουργίας γραφείου εθελοντισμού και σειρά εγκρίσεων που αφορούν σε προτάσεις έργων καθώς και στον ορισμό επιτροπών παραλαβής έργων που έχουν ολοκληρωθεί.

Διδυμότειχο: Συνεχίζεται η υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τις πρόσφατες πλημμύρες

Στο τμήμα Πρόνοιας του δήμου Διδυμοτείχου γίνονται οι αναφορές ζημιών σε κατοικίες, που προκάλεσε στην περιοχή η έντονη βροχόπτωση της προηγούμενης Τετάρτης (19-11-14). Όσο για τις ζημιές σε επαγγελματικούς χώρους, οι αναφορές γίνονται στο γραφείο 9 το δήμου, στο ισόγειο του δημοτικού καταστήματος Διδυμοτείχου. Και για τις δύο κατηγορίες η προθεσμία δήλωσης ζημιάς λήγει είκοσι (20) ημέρες από την ημέρα που εκδηλώθηκαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ενημερωτικές ημερίδες για τον έμπολα διοργανώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στον Έβρο

Ενημερωτικές ημερίδες για τα μέτρα πρόληψης κατά του ιού έμπολα διοργανώνει σε πόλεις του Έβρου το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ και την αντίστοιχη Διεύθυνση της περιφερειακής ενότητας Έβρου. Στόχος είναι η ενημέρωση του προσωπικού όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται στην υποδοχή, τη διαχείριση και την περίθαλψη ατόμων που εισέρχονται στη χώρα χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα. Η πρώτη ημερίδα πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΕΠΑΚΥ Αλεξανδρούπολης και θα ακολουθήσει η δεύτερη στις 7.30 το απόγευμα στο χώρο του Επιμελητηρίου. Αύριο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, την Τετάρτη στις 10 το πρωί στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής του Φυλακίου. Ο κύκλος των ενημερώσεων θα κλείσει στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί.

Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Ομιλία με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη. Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών και στη διάρκειά της θα παρουσιαστούν και οι εμπειρίες από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου που λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη. 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24/11/2014 - 13:16