Ειδήσεις από τα Χανιά

Ειδήσεις από τα Χανιά 22/06/15

15χρονος πυρομανής στα Χανιά

Ένας 15χρονος που φέρεται ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, συνελήφθη για τέσσερις προσπάθειες εμπρησμών το μεσημέρι της Κυριακής στοΚουμΚαπί. Ο 15χρονος είχε συλληφθεί και πριν από μια εβδομάδα για τον ίδιο λόγο. Το μεσημέρι της Κυριακής στη 1.30 ο ανήλικος έβαλε αρχικά μια φωτιά σε χώρο στάθμευσης στην Ηρώων Πολυτεχνείου, ακολούθησε μια δεύτερη φωτιά στις 3.15 στη Βίκτωρος Ουγκό σε μηχανάκι και έπειτα σε ένα παλιό σπίτι και στο ισόγειο πολυκατοικίας.

Άλλη μια φωτιά εκδηλώθηκε στην Κίσαμο

Φωτιά εκδηλώθηκε και λίγο μετά τις 4 το απόγευμα σε γεωργική έκταση στο ΜουρίΚισσάμου. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε σε σύντομο χρόνο, με την άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Χανιά: Άνεργη έσωσε την περιουσία της και “κούρεψε” το χρέος της

Χανιώτισσα έσωσε την περιουσία της και “κούρεψε” το χρέος της. Το Ειρηνοδικείο των Χανίων , με την υπαρ.276/2015 απόφασή του, ρύθμισε τα χρέη της καταναλώτριας, ορίζοντας, “μηδενικές καταβολές “προς την μία και μοναδική πιστώτρια Τράπεζα επί μία τριετία, ελαφρύνοντας την από τον “βραχνά” του χρέους, μια και η ίδια στερείται παντελώς εισοδήματος, λόγω χρόνιας ανεργίας. Η γυναίκα είχε δανειστεί από μία Τράπεζα 25.034,53 ευρώ, σε συμβάσεις καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών.

Στην Εντατική Χανιώτης μετά από φριχτό ατύχημα με έναν νεκρό

Τραγωδία το πρωί της Κυριακής με έναν νεκρό και δυο σοβαρά τραυματίες μετά από τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Χαλκιδική. Ένας Τούρκος διεθνής αθλητής, σκοτώθηκε ακαριαία ενώ στην εντατική νοσηλεύονται οι αθλητές του μπιτς βόλεϊ Στράτος Καββαδάς και ο Χανιώτης Αλέξανδρος Αλεξιάδης, μετά από σύγκρουση του αυτοκινήτου τους με τουριστικό λεωφορείο. Σύμφωνα με το xalkidikinews.gr, οι δύο Έλληνες αθλητές υπέστησαν βαριά κατάγματα από τη σύγκρουση και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ελαφρά τραύματα υπέστη ο οδηγός του λεωφορείου ενώ ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του δυστυχήματος.- Πηγή: iefimerida.gr

Π. Πολάκης: Όπως κουρεύουμε τα οζά θα κουρέψουμε και το χρέος…

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στην Ανώπολη για τον εορτασμό της 245ης επετείου από την επανάσταση του 1770 στην Κρήτη, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Βλάχο ή Δασκαλογιάννη, όπως έμεινε ευρύτερα γνωστός, συμμετείχε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Παύλος Πολάκης, ο οποίος στη συνέχεια πήρε μέρος και στην κουρά των προβάτων. «Τιμούμε την ιστορία μας, τιμούμε τα έθιμα και την παράδοσή μας, γι αυτό θα μείνουμε όρθιοι και όπως κουρεύουμε τα οζά θα κουρέψουμε και το χρέος…», δήλωσε στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο κ. Πολάκης.

Νέο κόμμα από τον Αλέκο Παπαδόπουλο

Στην ίδρυση νέου «δημοκρατικού κόμματος» στο χώρο του κέντρου ανακοίνωσε από το Ηράκλειο ότι προχωρά ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος. Η δομή, το πρόγραμμα, η ονομασία και το έμβλημά του θα γνωστοποιηθούν έως τις αρχές Σεπτεμβρίου. Σε δήλωσή του ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι η σχετική πρωτοβουλία είναι σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο, με πρωταγωνιστές τη νεότερη γενιά και «τη συνεπικουρία κάποιων παλαιότερων».


Συγκεντρώσεις για την παραμονή της Ελλάδα στην Ευρώπη

Συγκεντρώσεις με αίτημα την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη θα πραγματοποιηθούν σήμερα και στην Κρήτη. Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 19:30 το απόγευμα, στα Χανιά, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στο Ρέθυμνο έξω από το Δημαρχείο και στο Ηράκλειο, στην πλατεία Ελευθερίας.

Γεμίζουν σιγά-σιγά τα ξενοδοχεία στη Δυτική Κρήτη

Μείωση του αριθμού των κρατήσεων σημειώθηκε στα Χανιά, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού, Μιχάλη Σταματάκη. Σιγά – σιγά τα ξενοδοχεία γεμίζουν, τόνισε ο κ. Σταματάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΑ Χανίων «Καρφιά και Σχόλια», ο οποίος εκτιμά ότι η εξάπλωση της «παραξενοδοχείας», συνιστά ακανθώδες πρόβλημα, για τις νόμιμες επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή αγγίζουμε πληρότητες της τάξης του 80%, ανέφερε ο κ. Σταματάκης. Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Ανατολική Κρήτη, όπου υπάρχει καθίζηση 55% στις αφίξεις των Ρώσων, μείωση ισοδύναμη με 300.000 επισκέπτες.

Traveller: Η Κρήτη στην κορυφή της λίστας με τα 6 καλύτερα νησιά της Ευρώπης!

Το Traveller είναι η βασική πηγή πληροφόρησης των Αυστραλιανών που λατρεύουν τα ταξίδια. Αυτόν τον μήνα παρουσιάζει τα 6 καλύτερα νησιά της Ευρώπης. Στην κορυφή της λίστας βρίσκουμε ένα ελληνικό νησί που συγκεντρώνει τον θαυμασμό των επισκεπτών για τις αρχαιολογικές τοποθεσίες, τις εξαιρετικές παραλίες, την κουζίνα, τα ορεινά χωριά, τους φιλόξενους κατοίκους και την παραδοσιακή μουσική και χορούς. Το νησί αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την Κρήτη. -Πηγή: ellines.com

Ανάγκη για νέο σχολείο στον Παζινό

Σε πέντε προκάτ–ακατάλληλες- αίθουσες, γίνονται μαθήματα στο 12θέσιο δημοτικό σχολείο Παζινού στο Ακρωτήρι. Την ανάγκη οικοδόμησης ενός σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος στον Παζινό συζήτησαν με τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Ο άνεμος τις παρέσυρε στ’ ανοιχτά…

Η παρέμβαση ναυαγοσώστη και ταχύπλοου σκάφους του Λιμενικού Σώματος, χρειάστηκε το απόγευμα της Κυριακής, προκειμένου να βοηθήσουν δύο γυναίκες, ηλικίας 35 και 39 ετών, που έκαναν σανίδα όρθιας κωπηλασίας στο Λουτράκι Χανίων. Τις γυναίκες παρέσυρε ο άνεμος στα ανοιχτά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιστρέψουν στην ακτή.

Περιφέρεια Κρήτης: Αιτήσεις για επισιτιστική βοήθεια

Μετά την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου και την έγκριση της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» καλούνται πολίτες της Κρήτης, που πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στο πρόγραμμα, να υποβάλλουν την σχετική ηλεκτρονική αίτηση για το 2015 στα σημεία εξυπηρέτησης που θα ανακοινωθούν από τους εταίρους της Σύμπραξης.Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω ΗΔΙΚΑ από την 1 έως τις 31/7.Για την ένταξη στο πρόγραμμα το εισόδημα του ωφελούμενου όπως προκύπτει από τη φορολογική δήλωση του τελευταίου οικονομικού έτους 2015 (χρήση 2014), δεν πρέπει να υπερβαίνει τα παρακάτω όρια πραγματικού εισοδήματος: 3.000€ ετησίως για μεμονωμένο άτομο και 4.500€ ετησίως για το ζευγάρι, προσαυξανόμενο κατά 1.500 € για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900€ ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας. Σε μονογονεϊκές οικογένειες το πρώτο εξαρτώμενο ανήλικο μέλος λογίζεται ως ενήλικας.

Από σήμερα οι αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς στο Δήμο Χανίων

Από σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για την εισαγωγή νηπίων και βρεφών στους Παιδικούς Σταθμούς του ΔΟΚΟΙΠΠ του Δήμου Χανίων, για τη σχολική χρονιά 2015 – 2016, όπως ανακοίνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας.

Δύο εκδηλώσεις της "Κοινωνικής Κουζίνας" στα Χανιά

Η Κοινωνική Κουζίνα "ο άλλος άνθρωπος " έρχεται στα Χανιά σήμερα Δευτέρα 22/6, στην πλατεία της Αγοράς στις 19:30 για να μαγειρέψει και να μοιραστεί ένα συλλογικό δείπνο. Η Κοινωνική Κουζίνα Χανίων συμμετέχει διανέμοντας και αυτή το δείπνο της στην πλατεία και προσκαλεί φίλους και αλληλέγγυους να μοιραστούν αυτή τη βραδιά. Επίσης την Τετάρτη 24/6, στις 7:30μμ, στο παρκάκι πίσω από το Ωδείο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για κατασκευή φιγούρας και παράσταση Καραγκιόζη με σκοπό την ενίσχυση του έργου της κοινωνικής κουζίνας. Η ενίσχυση μπορεί να γίνει και με προσφορές σε τρόφιμα.

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Αύριο Τρίτη 23 Ιουνίου στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζειτο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι η Περιφερειακή Στρατηγική Καταπολέμησης της Φτώχειας και Κοινωνικής Ένταξης.


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά

Με 44 θέματα στην ατζέντα συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Ιουνίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και η προβολή του προγράμματος κοινωνικής ένταξης.


Ο καιρός

Λίγες νεφώσεις και από το μεσημέρι και μετά αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές, προβλέπει για σήμερα στην Κρήτη η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54