Προς τους υπουργούς κ. Π. Καμμένο και Γ. Πανούση: "Η Χώρα θα καεί λόγω εκλογών". Ξεκινήστε από τους παλιούς συλληφθέντες και καταγγελθέντες, που τους ...“άφησαν” βιαστικά

γράφει ο Θόδωρος Βαρίκος

Με αφορμή τις 57 φωτιές—εμπρησμούς, που σημειώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο, πριν από 10 ημέρες περίπου, σ' ολόκληρη τη χώρα, καθώς και τον φετινό εμπρησμό-- για πολλοστή φορά στη μαρτυρική Ρόδο-- ο υπογράφων αποφάσισε να επαναφέρει στην επικαιρότητα... για διαλεύκανση, μία επ' αυτοφώρω υπόθεση εμπρησμών στη Χίο τον Απρίλιο του ...1994.--η ιστορία απλώς επαναλαμβάνεται, με άλλα πρόσωπα και μεθόδους.

Την προηγούμενη χρονιά, το 1993, οι παλιοί θα θυμούνται, ότι είχε γίνει στάχτη η Ικαρία, τη διετία 1995—1997, κάρβουνο σχεδόν όλα τα τουριστικά νησιά Κυκλάδων, Δωδεκανήσου και Ιονίου, και αργότερα η Ηπειρωτική Ελλάδα, με αποκορύφωμα το ολοκαύτωμα της Αττικής το 2007, που ολοκληρώθηκε βέβαια το ίδιο έτος με τις τραγωδίες, της Πελοποννήσου και Εύβοιας.

Οι εμπρησμοί ωστόσο, δεν σταμάτησαν και μετά το 2007, αλλά απλά μεταφέρθηκαν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, για να ...τελειώσει η χώρα, εκτός από οικονομικά, αλλά και γεωλογικά (μείωση νερού, λόγω εξαφάνισης του υδροφόρου ορίζοντα) και αισθητικά (βουνά –λόφοι γλόμποι) και κλιματικά (έλλειψη οξυγόνου και καθαρών ιόντων) και γεωστρατηγικά (αυτό το γνωρίζουν καλά, όσοι υπηρέτησαν στα χερσαία και νησιωτικά σύνορα).


Επειδή το σημείωμά μας θα υποστηριχτεί με φωτογραφικό ...ντοκουμέντο, θα αναφερθούμε σε δύο άλλα κραυγαλέα περιστατικά –εμπρησμών, χωρίς όμως, υποστηρικτικό φωτογραφικό υλικό.

Στο φωτογραφικό -- τηλεφακό-- ντοκουμέντο μας, που μας παραχώρησε ο θρυλικός βετεράνος ιδιωτικός ντέντεκτιβ κ. Κώστας Σπύρου, ο εμπρησμός είναι εμφανής σε όλη την εξέλιξή του. Υπενθυμίζεται μόνον , οτι πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 1994 στο χωριό Βίκι 25 χ.λ.μ από τη πρωτεύουσα της Χίου.

Την ίδια ημέρα ξέσπασαν άλλες δύο πυρκαγιές στο νησί, και έκαψαν μαστιχόδενδρα. Οι δύο δράστες φορούσαν στρατιωτικό Τζόκευ με εθνόσημο και στρατιωτικό παντελόνι αγγαρείας.







Με οδηγό την μάρκα Ντάτσουν, του ΙΧ, το κόκκινο χρώμα, και τον αριθμό(Α.Ρ 5204) εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ..λέει, δύο πολίτες και μετά αφέθηκαν ελεύθεροι. Ουδείς έμαθε το πως και το γιατί.

Μετά το γεγονός αυτό ο αποκοτιάρης Σπύρου, πήγε την επόμενη ημέρα για συνεντεύξεις και στοιχεία στα γραφεία της Τουρκικής μεγάλης εφημερίδας “Χουριέτ” στην Κωνσταντινούπολη.
Ύστερα από δύο ημέρες σημειώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στα γραφεία της εφημερίδας—Και ο νοών νοείτω.

Εδώ να υπενθυμίσουμε, οτι όσοι τολμούσαμε να γράψουμε η να πούμε, ότι ...και ξένες μυστικές υπηρεσίες βρίσκονταν πίσω απο τα ολοκαυτώματα των ελληνικών δασών και καλλιεργειών (μαστίχα, ελιές, αμπέλια), μας ξεφώνιζαν ως συνομωσιολόγους, εθνικιστές, και πατριδοκάπηλους. Και έρχεται “το τροχαίο” στο Σουσουρλούκ (κωμόπολη στα παράλια του Βοσπόρου) στις 3 Νοεμβρίου του 1996, με νεκρούς τον υπαρχηγό της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, ένα βουλευτή της Τσιλέρ, και ο καταζητούμενος από την Ιντερπόλ αρχηγός της ακροδεξιάς συμμορίας των “Γκρίζων Λύκων”. Νωρίτερα είχαν συναντηθεί με τον πανίσχυρο υπουργό Εσωτερικών Αγκάρ. Και στη δίκη πέφτει η βόμβα μεγατόνων από κατηγορούμενο: “Έτσι μας συμπεριφέρεται η Τουρκία, που για χάρη της καίγαμε τα ελληνικά νησιά”.
Για ...μυριοστή φορά οι ηγετικές ομάδες και οι ελληνικές ελίτ (τρομάρα τους) ..έπεφταν από τα σύννεφα.

Στη χίο επίσης πριν περίπου 10 χρόνια, συνέλαβαν ...Γερμανό τουρίστα, που είχε φωτογραφίσει ...επιστημονικά, όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, του νησιού. Και αυτός με συνοπτικές διαδικασίες αφέθη ελεύθερος. Τον Αύγουστο του 2007 κάηκε η Λακωνία και την ίδια ημέρα και οι νομοί Ηλείας,Αρκαδίας, Εύβοιας ,Κρήτη και σε άλλα μέρη της χώρας.

Στις 24 Αυγούστου ξεσπά φωτιά στη θέση “Σταυρός” της Νέα Οιτύλου, όπου καίγονται τρία νεαρά ζευγάρια, σε κοντινό μοτέλ καθώς και 5.000 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης-- σε όλη τη χώρα οι νεκροί έφθασαν τους 71.

Που βρίσκεται το σκάνδαλο; Συνελήφθη για εμπρησμό ο συνταξιούχος φύλακας του κέντρου υγείας της Αρεόπολης 65χρονος Στρατής Κουνιαδέας. Τον κατήγγειλε ο αγνός, ανιδιοτελής, τίμιος και θαρραλέος αγροφύλακας (παρακολουθήσαμε την πολύκροτη δίκη στην Καλαμάτα, μόνοι από τον Αθηναικό τύπο, γιατί ο τοπικός ...λάκισε τρομοκρατημένος) Λάμπρος Καλαποθαράκος και η 28χρονη Βουλγάρα Στογιάνκα Γκοσποντίνοβα, και τρεις Ρουμάνοι εργαζόμενοι σε κοντινό αγρόκτημα, που εξαφανίστηκαν η τους εξαφάνισαν, οπως και τη Βουλγάρα.

Στην υπόθεση αυτή ενεπλάκη εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός, που μετατέθηκε από Αθήνα σε Ζάκυνθο και σε λίγο διάστημα στο Γύθειο. Εκεί στην ανάκριση πρότεινε αθώωση του φερόμενου εμπρηστή, αλλά το δικαστικό συμβούλιο Γυθείου τον παρέπεμψε για εμπρησμό και ανθρωποκτονίες. Στη διάρκεια της δίκης ο κατηγορούμενος τη μία φορά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σπάρτης με ...όχι σοβαρό ισχιαιμικό επεισόδιο, κατά το εξιτήριο. Την προηγούμενη ημέρα της απολογίας του, μεταφέρθηκε στο “Σωτηρία” και οι συνήγοροί του ενημέρωσαν το δικαστήριο πως πάσχει από καλπάζοντα καρκίνο στο κεφάλι και πνεύμονες και ζήτησαν να τον εκπροσωπήσουν οι ίδιοι.Το δικαστήριο βέβαια δεν ζήτησε γνωμάτευση και εξετάσεις.

Στο επιχείρημα πως η περιοχή δεν είχε ενδιαφέρον οικονομικό η επιχειρηματικό, η αλήθεια βγήκε το 2010, οταν στο υπουργείο περιβάλλοντος εντοπίστηκε μελέτη που προώριζε τη θέση για εργοστάσιο λυματολάσπης. Την υπόθεση γνωρίζει πολύ καλά ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Γρηγοράκος που απέστειλε πολυσέλιδη επιστολή υπέρ του κατηγορούμενου.

Και τέλος στη φωτιά πριν τρία χρόνια στον Υμηττό, στην περιοχή Ηλιούπολης, εθελοντές μαθητές είδαν και κατήγγειλαν πολιτικό μηχανικό που είναι κάτοχος τεχνικού γραφείου στην περιοχή. Τι έκανε η αστυνομία και ο δήμος μετά την καταγγελία;--στο ίδιο σημείο ξαναμπήκε η φετινή φωτιά στον Υμηττό και με έναν νεκρό περιπατητή.




Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30/07/2015 - 02:43