Ειδησεις απο Ζάκυνθο

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-30-7-2015

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ζακύνθου για την κατάσταση στην αποκομιδή των απορριμμάτων:

«Παρά τη μεγάλη προσπάθεια των συνεργείων αποκομιδής του Συνδέσμου Καθαριότητας να κρατήσει το νησί μας όσο μπορεί καθαρό, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις τουριστικές περιοχές, δυστυχώς επικρατεί χάος.Ορισμένοι ιδιώτες και επιχειρηματίες δυσφημούν το νησί μας, ενεργώντας ανεύθυνα και απερίσκεπτα, αφού βγάζουν τα απορρίμματά τους όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ πολλές φορές τα τοποθετούν και εκτός των κάδων.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πετούν δίπλα στους κάδους ξύλα, κλαδιά και μπάζα, αδιαφορώντας για το γεγονός πως τα συνεργεία αποκομιδής έχουν ολοκληρώσει το ημερήσιο έργο τους.
Πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί η προμήθεια των νέων κάδων και ελπίζουμε ότι όλοι θα σεβαστούν το όμορφο νησί μας και να αντιληφθούν ότι ο Δήμος, κάτω από αντίξοες συνθήκες, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες χωρίς χρήματα και χωρίς αρκετό εργατοτεχνικό προσωπικό. Ως Δήμαρχος θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Συνδέσμου Καθαριότητας. Πραγματικά τους αξίζουν συγχαρητήρια για την υπερπροσπάθεια που κάνουν.
Υπενθυμίζω, για μια ακόμη φορά, ότι ο Δήμος είναι καταχρεωμένος. Δίνουμε 100.000 ευρώ το μήνα από ίδιους πόρους για χρέη παλαιότερων ετών (ΙΚΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Εφορία, απαιτήσεις τρίτων, κ.λ.π.). Θα πρέπει όλοι μαζί να σεβαστούμε το περιβάλλον και να αγαπήσουμε περισσότερο το νησί μας, κρατώντας το καθαρό.
Εύχομαι οι εκκλήσεις μας να βρουν επιτέλους ανταπόκριση. Ευχαριστούμε τα ΜΜΕ, που με τα ρεπορτάζ τους, αναδεικνύουν την κατάντια μας. Τους τονίζουμε πως εμείς έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε παρεμβάσεις καθαρισμού σε όλη τη Ζάκυνθο. Ζητάμε τη συμπαράστασή τους, καλώντας τον κόσμο να μην ρυπαίνει τις περιοχές στις οποίες γίνεται αποκομιδή».


Ανακοίνωση Ξενοδοχείου «Louis Zante Beach» για τον θάνατο αλλοδαπής ασκούμενης:

«Αναφορικά με το τραγικό περιστατικό σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου, θα θέλαμε αρχικά να εκφράσουμε τη λύπη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης. Είναι δυστυχώς λυπηρό που η ανθρώπινη απώλεια έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης και ανυπόστατης επίθεσης μέσω ψευδών και διαστρεβλωμένων δημοσιευμάτων και μάλιστα εν μέσω της τουριστικής περιόδου:
 
Για την ορθή ενημέρωση και αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:
H Boichenko Polina μαθήτευε στο ξενοδοχείο Louis Zante Beach στο τμήμα της Υποδοχής.Ξεκίνησε την πρακτική άσκησή της στις 6/5/2015 όπως και επίσημα ανακοινώθηκε στην επιθεώρηση εργασίας.
H σχολή της ήταν η ‘KYIV National University of Trade and Economics’ του Κιέβου Ουκρανίας και ήρθε στο ξενοδοχείο για την πρακτική της άσκηση μέσω του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Σερρών.
Οι όροι εργασίας οι οποίοι και τηρήθηκαν απαρέγκλιτα ήταν 8 ώρες ημερήσιας απασχόλησης σε πενθήμερη βάση και αποκλειστικά στο τμήμα υποδοχής, βάσει και της ειδικότητάς της. Οι δε συνθήκες εργασίας που παρέχονται στους μαθητευόμενους είναι άριστες και βάσει των διεθνών προδιαγραφών.
Η μαθητευόμενη είχε προσκομίσει πιστοποιητικό υγείας από την πατρίδα της θεωρημένο από γιατρούς με ημερομηνία θεώρησης 28/3/2015, από όπου προκύπτει ότι δεν έπασχε από κάποιο πρόβλημα υγείας, ενώ και στη σχετική ενημέρωση από τη γιατρό εργασίας δεν αναφέρθηκε οποιοδήποτε πρόβλημα.
Το τραγικό συμβάν έγινε το Σάββατο 18-7-2015 και ώρα 12 και 35 περίπου. Να σημειωθεί ότι η μαθητευόμενη βρισκόταν σε ώρα ανάπαυσης και όχι εν ώρα εργασίας καθώς η βάρδια της στην Υποδοχή ξεκινούσε στις 15:00. Μόλις αναφέρθηκε το λιποθυμικό επεισόδιο, της προσφέρθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες ενώ άμεση ήταν η μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου δυστυχώς η κοπέλα κατέληξε.
Σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου αναφέρεται ότι ο θάνατος οφείλεται σε οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου.
 
Για άλλη μία φορά η Διοίκηση του ξενοδοχείου θα ήθελε να εκφράσει τη λύπη της για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου και να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης».


«ΙΟΝΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ»

Η Κοινωνική Σύμπραξη   « ΙΟΝΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ» που υλοποιεί στην Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)

κάνει γνωστό σε όλους τους ενδιαφερομένους ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους δυνητικά ωφελούμενους

έως 26  Αυγούστου 2015

Υπενθυμίζεται ότι:

Η Αίτηση των δυνητικά ωφελουμένων υποβάλλεται ηλεκτρονικά:

είτε ιδιωτικά, με χρήση των κωδικών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS)

είτε μέσω των Εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης όπως παρακάτω αναφέρονται .

Η Αίτηση είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονική εφαρμογή προσαρτημένη στην ιστοσελίδα https://www.idika.org.gr/teba/ και επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/1986.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΟΙ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΦΜ , ΑΜΚΑ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΕΥΓΑΡΙ ), Ε1 ΚΑΙ Ε9 ΤΟΥ 2015 (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014), ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΕΝΦΙΑ , ΚΩΔΙΚΟ TAXIS

Απαραίτητη προϋπόθεση να έχει υποβληθεί η φορολογική δήλωση του 2015.

Εισοδηματικά κριτήρια ωφελουμένων (πραγματικό εισόδημα):

3.000 € ετησίως για μεμονωμένο άτομο

4.500 € ετησίως για το ζευγάρι

Προσαυξανόμενο κατά 1.500 € για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 € ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

Περιουσιακά κριτήρια:

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 115.000 ευρώ κατ’ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 250.000 ευρώ».

Ο Αντιπεριφερειάρχης, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

& ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, Αλέκος Μιχαλάς

Βραδιά Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το δήμο Ζακύνθου

Βραδιά Κοινωνικής Δημοτικής Αλληλεγγύης στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης 4 Αυγούστου.Ζακυνθινά μουσικοχορευτικά σύνολα τραγουδούν και χορεύουν για να ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, προκειμένου να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες άπορων και φτωχών οικογενειών του Δήμου μας.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, προσκαλούν όλους να συμμετέχετε στη προσπάθεια αυτή και σας περιμένουν με γεμάτα χέρια με βασικά είδη διατροφής, ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, καθαριστικά,απορρυπαντικά, είδη ατομικής υγιεινής (σαπούνια, σαμπουάν κλπ)

Στην εκδήλωση αλληλεγγύης προς τις φτωχές οικογένειες του Δήμου μας οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος, η Μαθητική Μαντολινάτα και Νεανική Χορωδία και τα Χορευτικά των Πολιτιστικών Συλλόγων «Ερωτόκριτος» και Σαρακηνάδου θα είναι εκεί !


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΦΥΤΕΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Συνελήφθη, στις 27.07.2015  το μεσημέρι  στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, ένας 36χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια φυτείας κάνναβης.

 Ο εντοπισμός και η σύλληψη του 36χρονου πραγματοποιήθηκαν κατά την εξέλιξη αιφνιδιαστικής αστυνομικής επιχείρησης, κατά την οποία διαπιστώθηκε η συστηματική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Αναλυτικότερα ο 36χρονος καλλιεργούσε μικρό αριθμό δενδρυλλίων στο προαύλιο της κατοικίας του,  ενώ σε υπαίθρια καλλιεργήσιμη έκταση είχε εγκαταστήσει συγκεκαλυμμένη φυτεία, η οποία ήταν διασυνδεμένη με σύστημα ποτίσματος.

Συνολικά εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (143) δενδρύλλια ύψους από (10) έως (130) εκατοστά περίπου, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Ο 36χρονος με την κατηγορία της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης που τον βαρύνει στην δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας.


«Τση μαλλιαρής» – Συναυλία Φιλαρμονικής Δ.Ε. Ζακυνθίων

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015, τση Μαλλιαρής, ώρα 22:30, όπως κάθε χρόνο σύμφωνα με το έθιμο, έτσι και φέτος, η Φιλαρμονική της Δ.Ε. Ζακυνθίων θα δώσει μία μοναδική συναυλία στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. του Αγίου Διονυσίου.

Ο Δήμος Ζακύνθου καλεί όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού να γίνουν συμμέτοχοι της τήρησης του εθίμου και να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

Την ίδια βραδιά, σε συνέχεια του εθίμου της Μαλλιαρής, στις 00:20, η Libera ορχήστρα Allegro θα δώσει συναυλία «τση μαλλιαρής» μπροστά από το καμπαναριό του Αγίου Διονυσίου για τον ερχομό του Αυγούστου.


Στίχοι: Άγγελος Τετράδης
Μουσική: Νίκος Αρβανιτάκης

Παίζουν οι μουσικοί:

Νίκος Αρβανιτάκης – κιθάρα
Θοδωρής Λειβαδάς – μαντολίνο
Μπάμπης Πλατυπόδης – μαντολίνο
Κώστας Λούντζης – κιθάρα
Βάγος Κάλογιαν – τσέλο
Τάσος Γουσέτης – βιολί

Τραγουδούν:

Νικόλ Μέσι – σοπράνο
Διονύσης Παρασκευόπουλος – τενόρος

Συνδιοργάνωση:


Δήμος Ζακυνθίων & Πολιτιστικός Σύλλογος Μουζακίου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54