Τοποθέτηση της Δ. Σπανού στη Συνέντευξη Τύπου της ΛΑΕ για το Ασφαλιστικό

Το σχέδιο νόμου που έφερε η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό έχει μόνο καταστροφικές συνέπειες και με κανέναν τρόπο δεν επιλύει τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος.

Μειώνει τις συντάξεις, αυξάνει τα όρια ηλικίας και τις εισφορές των εργαζομένων και γενικότερα θίγει ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.

Η κατακόρυφη αύξηση των εισφορών σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, έχουν σαν στόχο την περαιτέρω οικονομική καταστροφή τους ώστε να φύγουν από το επάγγελμα και να κυριαρχήσουν πλέον οι μεγάλες επιχειρήσεις και τα μεγάλα γραφεία .Δηλαδή οι αγρότες να είναι κολίγοι στα χωράφια τους και οι νέοι επιστήμονες να είναι ή άνεργοι ή μετανάστες ή εργαζόμενοι χωρίς κανένα δικαίωμα στα γραφεία μεγαλοδικηγόρων ή μεγαλοεργολάβων

Οι μέχρι τώρα όμως κινητοποιήσεις (γιατρών, μηχανικών και δικηγόρων) που ήταν πρωτοφανείς σε μαζικότητα, οι συγκεντρώσεις των αγροτών στα μπλόκα, οι απεργίες και τα συλλαλητήρια των συνδικάτων αποδεικνύουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν θα περάσουν. Αποδεικνύουν επίσης ότι μπορεί να συγκροτηθεί ένα παλλαϊκό μέτωπο

Μισθωτών , συνταξιούχων, ανέργων, αγροτών απέναντι στις μνημονιακές επιλογές της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι έχει νωπή λαϊκή εντολή ήδη απαξιώνεται στην συνείδηση του Ελληνικού λαού και αυτό αποδεικνύεται από τις μεγάλες κινητοποιήσεις.

Η ΛΑ.Ε στήριξε και στηρίζει αυτές τις κινητοποιήσεις διότι πιστεύει ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης είναι καταστροφικές και ότι θα ανατραπούν από την αντίσταση του Ελληνικού λαού.

Στηρίζουμε την αυριανή κινητοποίηση των συνδικάτων (Τρίτη 26/01/2016) στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς την Βουλή επ’ ευκαιρία της προ Ημερήσιας Διάταξης συζήτηση στην Βουλή για το ασφαλιστικό και καλεί όλο τον Ελληνικό λαό να συμμετάσχει δυναμικά.

Η απάντηση του λαού για προστασία και κατοχύρωση της κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών δικαιωμάτων θα δοθεί στους δρόμους απέναντι στα μνημονιακά κόμματα και στην μνημονιακή κυβέρνηση

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26/01/2016 - 05:21