Βρέθηκαν συντρίμια του αεροσκάφους της EgyptAir

Συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ σήμερα το πρωί, βρέθηκαν νότια της Καρπάθου. Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει ότι οι ελληνικές Αρχές εντόπισαν δύο αντικείμενα να επιπλέουν νοτιοανατολικά του σημείου εξαφάνισης του αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος που πραγματοποιούσε την πτήση Παρίσι - Κάιρο εξαφανίστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης από τα ραντάρ πάνω από την Μεσόγειο.

Το αεροσκάφος της EgyptAir με 66 επιβάτες και πλήρωμα. προερχόμενοι από 12 χώρες.Να υπογραμμίσουμε ότι το αεροσκάφος έκανε «απότομες στροφές» στον αέρα, πριν χάσει ύψος και εξαφανιστεί  από τα ραντάρ στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Στις 03:39 τα ξημερώματα η πορεία του αεροσκάφους ήταν νότια και νοτιο-ανατολικά της Κάσου και της Καρπάθου, αμέσως μετά εισήλθε στον FIR Καΐρου, έκανε στροφές και πραγματοποίησε την κάθοδο που περιγράφω. 90 μοίρες αριστερά και μετά 360 μοίρες προς τα δεξιά» είπε ο κ. Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε ότι οι ελληνικές Αρχές πραγματοποιούν έρευνες νότια της Καρπάθου.

Τη συνδρομή χωρών-συμμάχων που διαθέτουν δορυφόρο στην ανατολική Μεσόγειο ζήτησε η Ελλάδα για την πιθανότητα να έχει ληφθεί εικόνα που να βοηθήσει τις αρχές της Αιγύπτου και της Ελλάδας στον εντοπισμό του αεροσκάφους.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54