Από την απεργιακή συγκέντρωση την 1η Ιούλη

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη στη 1 μ.μ. στην «Ευρωκλινική» ενάντια στις πέντε απολύσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας στην «Ευρωκλινική» πραγματοποιεί το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας, την Πέμπτη 7 Ιούλη, στη 1 μ.μ., απαιτώντας την ανάκληση των πέντε απολύσεων εργαζομένων, μεταξύ αυτών και συνδικαλιστών του επιχειρησιακού σωματείου, στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία του ομίλου, δύο ημέρες μετά την απεργία του κλάδου την Παρασκευή 1η Ιούλη για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Μεταξύ των απολυμένων συναδέλφων συγκαταλέγονται συνδικαλιστές, μέλη της Διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, εργαζόμενοι που πρωτοστάτησαν στην απεργία του κλάδου.

Το κλαδικό σωματείο στην ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι η εργοδοσία της «Ευρωκλινικής» προχώρησε στις απολύσεις «με ξεκάθαρο στόχο την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας» και επίσης ότι «με πρόσχημα την παραχώρηση τμήματος σε εργολαβική εταιρεία, επιλέγει αυτή τη στιγμή να προχωρήσει σε απολύσεις απεργών και συνδικαλιστών με προφανή στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων. Είναι γνωστή η τακτική της εργοδοσίας να συνοδεύει τις αξιώσεις της για μειώσεις μισθών, για κατάργηση δικαιωμάτων με καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας». Και προσθέτει:

«Η επιτυχημένη απεργία των εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία την 1η Ιούλη έδωσε ηχηρή απάντηση στις εργοδοτικές απαιτήσεις. Έγινε ένα βήμα για διεκδίκηση κλαδικής σύμβασης με ικανοποιητικούς όρους. Αυτό ενόχλησε τους μεγαλοκλινικάρχες, που προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό των εργαζομένων. Αυτό το στόχο εξυπηρετούν οι απολύσεις στην "Ευρωκλινική".

Δηλώνουμε ξεκάθαρα: Δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή απόπειρα της εργοδοσίας να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση, να βάλει εμπόδια στον αγώνα των εργαζομένων. Θα σημάνει γενικός ξεσηκωμός μέχρι να παρθούν πίσω οι απολύσεις.

Η απαίτηση για ανάκληση των απολύσεων στην "Ευρωκλινική" ξεπερνάει τα όρια της συγκεκριμένης εταιρείας, είναι υπόθεση του κλάδου, είναι υπόθεση συνολικά του εργατικού κινήματος.

Καλούμε κάθε συνδικαλιστή, κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο να πάρει άμεσα θέση. Να δείξουμε τη δύναμή μας.

Απαιτούμε: Άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων, καμία συνδικαλιστική δίωξη».



πηγή 902.gr





Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54