ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ» - ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: Σε 24ωρη απεργία & συγκέντρωση στο υπ. Εργασίας στις 11.00

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ» - ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ


24ωρη παναττική απεργία για τα καταστήματα, τα γραφεία και τις αποθήκες στη «Μαρινόπουλος ΑΕ» κηρύσσουν την Παρασκευή 22 Ιούλητα κλαδικά σωματεία Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αττικής, (Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής), στηρίζοντας την απόφαση των Επιτροπών Αγώνα που έχουν συγκροτηθεί σε καταστήματα της συγκεκριμένης εταιρείας.

Παράλληλα, καλούν στη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, την ίδια ημέρα στις 11.30.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν: «Σας καλούμε να δυναμώσετε των αγώνα σας, σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους στο κλάδο που είναι αντιμέτωποι με την ίδια άγρια επίθεση από εργοδοσία και κυβέρνηση στα δικαιώματά τους. Να μη συμβιβαστείτε με τα ψίχουλα που σας πετάει η εργοδοσία προκειμένου να καταπνίξει κάθε αγωνιστική διάθεση που υπάρχει. Τα ψίχουλα που βάζει στους μισθούς η εργοδοσία προέρχονται από την πίεση των αγώνων και των κινητοποιήσεων που αναπτύσσονται. Δεν πρέπει να αφήσετε ειδικά σε αυτές τις συνθήκες να συσσωρεύονται απλήρωτοι μισθοί.

Να απαντήσετε αγωνιστικά στην εργοδοτική τρομοκρατία που δυναμώνει, να τσακίσετε το φόβο και τις αναστολές, να προσπεράσετε τα ψέματα και την αναμονή που καλλιεργεί το επιχειρησιακό σωματείο και να συντονιστείτε με τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα που με αποφάσεις των επιτροπών αγώνα και των κλαδικών σωματείων σε κάθε πόλη έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία. Ήδη απόφαση για απεργία στις 22 Ιούλη έχει πάρει το σωματείο των εργαζόμενων του "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ" στη Θεσσαλονίκη ύστερα από μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση καθώς επίσης στη Λάρισα και το Ηράκλειο. Επιτροπές αγώνα έχουν συγκροτηθεί σε Βόλο και Σάμο».

Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας εκφράζει την «αλληλεγγύη της στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα καταστήματα «Μαρινόπουλος» σημειώνοντας ότι «θα παλέψουμε μαζί τους για την επιτυχία της απεργίας στις 22 Ιούλη».

Στη Θεσσαλονίκη

Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της επιχείρησης «Μαρινόπουλος» θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 στο κατάστημα του Βαρδάρη στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τη δεύτερη απεργιακή κινητοποίηση που προκηρύσσει το σωματείο εργαζομένων της επιχείρησης στη Βόρεια Ελλάδα, διεκδικώντας την καταβολή του μισθού και του επιδόματος αδείας, παλεύοντας συνολικά για τα δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας, που βρίσκονται ανάμεσα στις συμπληγάδες της «εξυγίανσης» και του «λουκέτου». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Στην κινητοποίηση καλούν και οι Λαϊκές Επιτροπές όλης της Θεσσαλονίκης. 

Στην Καβάλα

Οι εργαζόμενοι στα δύο καταστήματα του Μαρινόπουλου στην Καβάλα θα συμμετάσχουν στην απεργία και στην περιφρούρηση της, δηλώνοντας ότι κανένας εργοδοτικός μηχανισμός δεν θα ανακόψει τις αγωνιστικές διαθέσεις τους.

Η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο κεντρικό κατάστημα της πόλης μετά από κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα στον Μαρινόπουλο και του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας.

Στο Ηράκλειο

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, από κοινού με την Επιτροπή Αγώνα στα καταστήματα και τις αποθήκες του «Μαρινόπουλου» στο νομό καλούν στην απεργία και την συγκέντρωση στις 10.30 στην Επιθεώρηση Εργασίας Ηρακλείου.

Στο Βόλο

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις του ομίλου «Μαρινόπουλου» στο Βόλο και τη Ν. Ιωνία καλεί τους εργαζόμενους της επιχείρησης στην απεργία και τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 09.00 π.μ. στο κατάστημα της 2ας Νοεμβρίου.

«Ενώ η κωμικοτραγική κατάσταση με τα διάφορα "έναντι" των 50 και 100 ευρώ καλά κρατεί, οι περιβόητες "διαβεβαιώσεις" της εταιρείας ότι “όλα θα πάνε καλά - κάντε λιγάκι υπομονή” συνεχίζονται, ενώ τα μαγαζιά συνεχίζουν να παραμένουν άδεια από εμπορεύματα και πελάτες. Εμείς δεν εφησυχάζουμε. Οι σχεδιασμοί του "Μαρινόπουλου" για μειώσεις προσωπικού, περικοπές μισθών, κλείσιμο καταστημάτων και τη λεγόμενη “εξυγίανση” με ή χωρίς "επενδυτή" δεν θα μείνουν αναπάντητοι με 'μάς απλούς θεατές», αναφέρει στο κάλεσμά της.

πηγή 902.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54