Εντός Σεπτέμβρη στο σφυρί η Εγνατία Οδός και η ΕΕΣΣΤΥ

Επιταχύνει η κυβέρνηση τις ιδιωτικοποιήσεις που περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ και σύμφωνα με πηγές του ΤΑΙΠΕΔ πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού.

Συγκεκριμένα, θα γίνει διαγωνισμός για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων αξόνων σε ιδιωτική κοινοπραξία για 34 χρόνια.

Οι πηγές του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρουν πως έως το τέλος του Σεπτέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία για την κατάθεση προσφορών για την εξαγορά της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού ΑΕ (ΕΕΣΣΤΥ) και πως έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιταλικό επιχειρηματικό όμιλο, πιθανά τον «Ferrovie Dello Stato Italiane» που εξαγόρασε τον Ιούνη την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν πως εντός του μήνα, μάλλον την επόμενη εβδομάδα, θα κατατεθεί στη Βουλή προκειμένου να επικυρωθεί η σύμβαση για την παραχώρηση του φιλέτου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό στην εταιρεία «Lamda Development», συμφερόντων Λάτση. Η επικύρωση από τη Βουλή της σύμβασης είναι επίσης μεταξύ των προαπαιτούμενων της υποδόσης που εκκρεμεί από την πρώτη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου.







πηγή 902.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54