Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας ενάντια στο ενδεχόμενο κλεισίματος της Ενδοκρινολογικής Κλινικής την Δευτέρα 24 Οκτώβρη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης διοργανώνει τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη η Επιτροπή Αγώνα των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας ενάντια στο ενδεχόμενο κλεισίματος της Ενδοκρινολογικής Κλινικής.

Σε ανακοίνωση - κάλεσμα η Επιτροπή Αγώνα αναφέρει:

«Το Ενδοκρινολογικό Τμήμα στο Νοσοκομείο Νίκαιας βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο διακοπής λειτουργίας, γιατί αποχωρεί, λόγω συνταξιοδότησης ο διευθυντής ιατρός. Στο Ενδοκρινολογικό Τμήμα αυτή τη στιγμή υπηρετούν, εκτός από το διευθυντή, 2 επικουρικοί ιατροί. Μία απ’ αυτούς, μάλιστα, με βάση την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, απολύεται στο τέλος Νοέμβρη, διότι δεν ανανεώνεται η σύμβασή της. Επίσης στο τμήμα υπηρετούν 3 ειδικευόμενοι, οι οποίοι θα πρέπει να συνεχίσουν σε άλλο νοσοκομείο την ειδικότητά τους.

Το Ενδοκρινολογικό Τμήμα εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες κόσμου στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, παρακολουθεί χρόνια περιστατικά, καλύπτει ενδοκρινολογικά περιστατικά που νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου. Επίσης διαθέτει 4 κλίνες για νοσηλεία, οι οποίες καλύπτονται από 1 νοσηλεύτρια, η οποία παράλληλα καλύπτει της Α’ Παθολογικής Κλινικής. Το κλείσιμο του τμήματος αναμφισβήτητα θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα.

Παρόμοια έλλειψη προσωπικού αντιμετωπίζουν και άλλες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου, όπως οι Παθολογικές Κλινικές, η Αιμοδοσία, τα Εργαστήρια. Οι ελλείψεις προσωπικού θα χειροτερέψουν λόγω της σταδιακής απόλυσης εκατοντάδων επικουρικών ιατρών που οι συμβάσεις τους λήγουν τους επόμενους μήνες.

Ενώ οι ελλείψεις προσωπικού συνεχώς μεγαλώνουν στο Νοσοκομείο Νίκαιας και στις υπόλοιπες δημόσιες μονάδες -οι κενές οργανικές θέσεις με βάση τους πετσοκομμένους οργανισμούς ξεπερνούν τις 30.000- οι προσλήψεις που ανακοινώνονται δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις, που σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μόνο τη διετία 2015-2016 ξεπέρασαν τις 7.500.

Την ίδια στιγμή, που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν προσλαμβάνουν το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, επικαλούμενες έλλειψη κονδυλίων, συνεχίζουν να "μπουκώνουν" με επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές εκατομμυρίων ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά ότι η πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων Υγείας οδηγεί στην ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων (λόγω της "εξοικονόμησης" κρατικών κονδυλίων για νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, αλλά και στην εξασφάλιση νέας "πελατείας" για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία).

Διεκδικούμε:

  • Να καλυφθεί άμεσα η θέση του διευθυντή της Ενδοκρινολογικής.

  • Να ενισχυθεί η Ενδοκρινολογική Κλινική με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί γιατροί.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία».






πηγή 902.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54