Ο Βύρων Πολύδωρας το πρόσωπο που προτείνεται για πρόεδρος του ΕΣΡ

O Βύρων Πολύδωρας είναι το πρόσωπο που φαίνεται να προτείνεται από την κυβέρνηση για τη θέση του Προέδρου του ΕΣΡ.
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον πρόεδρο της Βουλής.

Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο Β. Πολύδωρας σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην ανάγκη συναίνεσης και «άρσης του αδιεξόδου» στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών αλλά και για  «θεσμική εξομάλυνση», μιλώντας για αχρείαστη ένταση με τη δικαιοσύνη, αναφερόμενος δηλαδή στις πολιτικές - επιχειρηματικές κόντρες που εκφράζονται τελευταία με αφορμή το νόμο και σε διάφορους αστικούς θεσμούς. Κυβερνητικές πηγές εν τω μεταξύ, λίγο πριν τη συνάντηση έσπευδαν να παρουσιάσουν την πρόταση ως «πρόσωπο που η ΝΔ δύσκολα μπορεί να αρνηθεί»

Από τη μεριά της η ΝΔ έσπευσε να απορρίψει την πρόταση, τονίζοντας ότι το πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο θεσμός του ΕΣΡ, ενώ επέλεξε να επικεντρώσει στην ανάγκη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης για να επιστραφούν στο Συμβούλιο οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση της να καταθέσει τέτοια πρόταση στη Βουλή.

πηγή 902.gr


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54