Δικαστικό «όχι» στους εργαζομένους του ΔΟΛ για τα δεδουλευμένα

Απέρριψε το Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα των εργαζομένων του ΔΟΛ να εξαιρεθεί από το καθεστώς “μη μεταβολής” της περιουσιακής κατάστασης της επιχείρησης ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός, ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν κάποια από τα οφειλόμενα σε αυτούς δεδουλευμένα.

Με απόφασή του, ο αρμόδιος πρόεδρος Πρωτοδικών κάνει δεκτή την αίτηση τεσσάρων τραπεζών για έκδοση προσωρινής διαταγής για μη μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του ΔΟΛ εωσότου δρομολογηθεί η διαδικασία εκκαθάρισής του. Η προσφυγή των τραπεζών για τη διαδικασία προσωρινής εντολής αφορά το διάστημα τουλάχιστον έως τις 3 Μαρτίου οπότε έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της κύριας αίτησής τους για να τεθεί η επιχείρηση υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με βάση τον νόμο Δένδια.

Στον πρόεδρο είχαν ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικοί τους φορείς, ζητώντας να εξαιρεθεί από την διαδικασία δέσμευσης (σ.σ μη μεταβολής) ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός, στον οποίο κατατίθενται οι εισπράξεις από τις κυκλοφορίες και τα κέρδη των εντύπων του ΔΟΛ, ώστε να εξασφαλιστεί η πληρωμή μέρους των δεδουλευμένων τους και η βιωσιμότητα των εντύπων.

Δόλιες τραπεζικές μεθοδεύσεις

Να σημειωθεί πως η ΕΤΕΡ, κατά τη συζήτηση στις 3 Φλεβάρη στο Πρωτοδικείο Αθηνών της αίτησης όλων των τραπεζών κατά του ΔΟΛ για την δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων του οργανισμού ενόψει της επικείμενης ειδικής διαχείρισης είχε κάνει λόγο για «δόλιες τραπεζικές μεθοδεύσεις». Ανέφερε σε ανακοίνωσή της τότε:

«Κατά την διαδικασία των ασφαλιστικών διαπιστώσαμε απόλυτη σύμπνοια ΔΟΛ και τραπεζών με μόνα θύματα τους εργαζόμενους. Με δυο λόγια οι τράπεζες, κυνικά, ζήτησαν να εξακολουθούν να δουλεύουν απλήρωτοι, η πλευρά του ΔΟΛ μιλούσε για έξοδα λειτουργίας αποφεύγοντας την λέξη «μισθοδοσία». Ο Νομικός Σύμβουλος της ΕΤΕΡ ζήτησε αναβολή, ώστε να επανέλθουμε με τεκμηριωμένες θέσεις επί του δικογράφου, που είχε στα χέρια του μόνο δύο ώρες. Το αίτημά του ποτέ δεν απαντήθηκε!

»Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν παρά μεθοδεύσεις στις πλάτες των εργαζομένων που έχουν και αυτοί, δυστυχώς, στην πλειοψηφία τους μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση. Το να δουλεύεις απλήρωτος για τόσο μεγάλο διάστημα δεν αποτελεί ένδειξη πολιτισμού ή υπευθυνότητας όπως προσπαθούν πολλοί να τους πείσουν. Ας ρωτήσουν και κάποιους που πριν λίγα χρόνια πήδαγαν κάγκελα για να εργαστούν, επίσης απλήρωτοι…»

ergasianet.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54