Απεργούν οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ Τετάρτη 1 Μαρτίου και Παρασκευή 3 Μαρτίου

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους προχωρούν οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ) με 24ωρες απεργίες, αντιδρώντας στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ.

Σύμφωνα με απόφαση του Συντονιστικού των Σωματείων Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, οι 24ωρες απεργίες θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 και την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017.

Οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες σε σχετική ανακοίνωσή τους τονίζουν πως, «Μοναδικό αίτημά μας είναι να μην προχωρήσει, εδώ και τώρα, η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μειώνοντας τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες» .
Η ανακοίνωση των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς καταλήγει λέγοντας ότι, «Η ρύθμιση αποτελεί τον "δούρειο ίππο" για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Όμως, αυτά τα «κρυφά» σχέδια δε θα περάσουν! Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική!» .

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54