Την Πέμπτη 30 Μάρτη ξεκινάει το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ

Όλα είναι έτοιμα για το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ, που με σύνθημα «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία, το σοσιαλισμό», ξεκινάει τις εργασίες του την Πέμπτη 30 Μάρτη, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

Το άνοιγμα των εργασιών θα γίνει με την παρουσίαση της εισήγησης της ΚΕ από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Όσο πλησιάζουμε στην έναρξη του Συνεδρίου, τόσο καταφτάνουν στο Κόμμα και χαιρετιστήρια μηνύματα από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα απ' όλο τον κόσμο, επιβεβαιώνοντας ότι το Συνέδριο του ΚΚΕ αποτελεί σημαντικό σταθμό για το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα.




Όλα έτοιμα στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος
Ταυτόχρονα, σε κάθε γωνιά της έδρας της ΚΕ, που θα φιλοξενήσει το Συνέδριο, πραγματοποιούνται εργασίες για να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος. Το περασμένο Σάββατο 25 Μάρτη, μάλιστα, για δεκάδες μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ μετατράπηκε σε «Κόκκινο Σάββατο», αφιερωμένο στο 20ό Συνέδριο. Με εθελοντική δουλειά, με μεράκι και καλή διάθεση, αφιέρωσαν όλη τη μέρα τους για να γίνουν όλων των ειδών οι εργασίες στο κτίριο: Καθαριότητα απ' άκρη σ' άκρη, στόλισμα, μερεμέτια, κατασκευή και στήσιμο της εξέδρας για το προεδρείο και τους ομιλητές, όλα πέρασαν από τα χέρια των συντρόφων, που χωρίς να λογαριάσουν κόπο, περήφανοι για το Κόμμα μας, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε να φτιαχτεί κατάλληλα ο χώρος.

Οι προετοιμασίες αυτές αποτελούν συνέχεια της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και περιλαμβάνει το «ντύσιμο» των εξωτερικών τοίχων της έδρας της ΚΕ με γιγαντοπανό με τα συνθήματα του Συνεδρίου και το λογότυπο για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος. Άλλωστε, όλη η συνοικία γύρω από το κτίριο «φοράει» τα χρώματα του Συνεδρίου. Σημαίες και αφίσες σε κεντρικά σημεία και ένα τεράστιο γκράφιτι στη μάντρα των γραμμών του ΗΣΑΠ προϊδεάζουν για την κορυφαία διαδικασία, που δεν αφορά μόνο το Κόμμα αλλά και ευρύτερα την εργατική τάξη και το λαό.

Άλλωστε, στο Συνέδριό μας είναι στραμμένα τα βλέμματα χιλιάδων εργατών, λαϊκών ανθρώπων του μόχθου και του μεροκάματου. Εργαζόμενοι που δώσαμε και δίνουμε μαζί μικρές και μεγάλες μάχες και καθημερινά συζητάμε και παλεύουμε για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για να περάσει στην αντεπίθεση με το ΚΚΕ δυνατό σε κάθε τόπο δουλειάς.


Πηγή 902.gr









Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54