Μαζική κινητοποίηση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενάντια στην απόφαση για απολύσεις

Φωνάζοντας το σύνθημα, «Πάρτε πίσω τις απολύσεις - στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η λύση» συμβασιούχοι που έχουν φτάσει από πολλές περιοχές της χώρας παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, απαιτώντας άμεση συνάντηση με την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη.

Η απάντηση που έλαβαν από την μεριά του υπουργείου, να προσέλθουν για συνάντηση στις 6 μ.μ., προκάλεσε την αγανάκτηση των συμβασιούχων που αντιδρώντας προχώρησαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, τα ρολά της εισόδου του οποίου παραμένουν κατεβασμένα, απαιτώντας άμεσα συνάντηση με την υπουργό.

Νωρίτερα με πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος όπου συγκεντρώθηκαν, σταμάτησαν έξω από την Βουλή, καταγγέλλοντας τους δυο συναρμόδιους υπουργούς Π. Σκουρλέτη και Ο. Γεροβασίλη για το γεγονός ότι δεν τους συνάντησαν, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν για την σημερινή κινητοποίηση.

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι μαζική συγκέντρωση, παρά τη βροχή, των συμβασιούχων, που παρέμειναν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος συνεχίζοντας και σήμερα Πέμπτη 18 Μάη τις κινητοποιήσεις τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των κλαδικών συνδικάτων, σωματείων και Επιτροπών Αγώνα συμβασιούχων στους ΟΤΑ, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά. 

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν συμβασιούχοι και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ από πολλές περιοχές της χώρας στο πλαίσιο στάσης εργασίας που κήρυξαν το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αττικής, αλλά και τα κατά τόπους κλαδικά σωματεία δίνοντας το «παρών» στην κινητοποίηση. Ειδικότερα έφτασαν συμβασιούχοι από Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Κόρινθο καθώς και από πολλούς δήμους της Αττικής.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο Χρύσανθος Κυριαζής από το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αττικής, η Σοφία Εξαδάκτυλου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης και ο Γιάννης Μπλέκος από τους συμβασιούχους Ν. Λάρισας. Στο πλευρό τους βρίσκεται ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ και ο Γιώργος Πέρρος, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Επίσης στη σημερινή, πανελλαδική κινητοποίηση συμμετέχει ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης με τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέα Αθανασόπουλο.




πηγή 902
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54