O Γιώργος Δάγλας και ο Βασίλης Λαγός το Σάββατο 8 Ιουλίου στο Ποιείν Radio της ERTopen με τον Σπύρο Αραβανή

Το Σάββατο 8/7/17, 17.00-19.00, καλεσμένοι στο Ποιείν Radio της Ertopen - radio 106,7 με τον Σπύρο Αραβανή, ο ποιητής Γιώργος Δάγλας και ο συνθέτης Βασίλης Λαγός με αφορμή τον δίσκο «Καντάδες για ένα δαίμονα», b-otherside records, 2016.

* Ο Βασίλης Λαγός, απόφοιτος του Ιονίου Πανεπιστημίου και με συμμετοχές σε μουσικά projects διαφορετικών ειδών της jazz, πειραματικής ηλεκροακουστικής, avant-garde jazz, ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, afro-jazz και metal, συναντά την ποίηση του Γιώργου Δάγλα, τον Μάρτη του ΄15, στα Εξάρχεια, στο βιβλιοπωλείο όπου παρουσιαζόταν η συλλογή του ποιητή “Καντάδες για ενα δαίμονα'. Έχοντας ο ίδιος πολύχρονη εμπειρία στην σύνθεση ορχηστρικής μουσικής αλλά όχι στην μελοποίηση , παρα μόνο στο πλαίσιο της jazz με αγγλόφωνο στίχο, επιχειρεί για πρώτη φορά να φτιάξει μουσική για ελληνικό στίχο και δη για μία ποίηση εξεγερτική, με εκρηκτικό περιεχόμενο, που θίγει μέσα σ’ ένα πλαίσιο ψυχεδελικό κοινωνικοπολιτικές σαθρές νόρμες, τορπιλίζοντας τες. Ένα στίγμα που ο ίδιος θέλησε να αναδείξει, καταθέτοντας ενορχηστρωτικές προτάσεις και επιχειρώντας μία ιδιάζουσα σύνδεση ειδών, με σκοπό την επίτευξη της αισθητικής εντύπωσης εκστατικών στιγμιοτύπων. Έτσι προέκυψε ο δίσκος “Καντάδες για ένα δαίμονα', με την στήριξη του Δημήτρη Βασιλειάδη και της Botherside records. Το quinteto που σχηματίστηκε με σκοπό την πραγμάτωση αυτών των συνθέσεων, αποτελείται απ’ τους Γιάννη Παπαδούλη (ντράμς), Ντόρα Βλάσση (φωνή), Αλέξη Δελή (κοντραμπάσο), Σπύρο Νίκα (σοπράνο και άλτο σαξόφωνο).
`

Συντονιστείτε στην ERTopen στους 106.7 στα fm στην Αττική και διαδικτυακά σε ολόκληρο τον κόσμο στην ιστοσελίδα www.ertopen.com ή στο live24.gr.

Για τη συμμετοχή σας! Μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 210 6002909-10 ή να στείλετε αποστολή SMS γράφοντας: 

(κενό) και μετά το ΜΗΝΥΜΑ στο 54045

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54