ΑΦΙΕΡΩΜΑ στην ποιήτρια Λένα Παππά το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην εκπομπή Ποιείν Radio της ERTopen με τον Σπύρο Αραβανή στις 17.00

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 17 και ώρα 17.00-19.00 στην εκπομπή Ποιείν Radio της ERTopen με τον Σπύρο Αραβανή:




ΑΦΙΕΡΩΜΑ στην ποιήτρια Λένα Παππά.

Μιαν αναδρομή στη ζωή, το έργο της και τα μελοποιημένα ποιήματά της. Η ίδια σε ζωντανή τηλεφωνική επικοινωνία στο δεύτερο μέρος της εκπομπής.





* Η Λένα Παππά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Γαλλική Φιλολογία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία στο Παρίσι όπου παρακολούθησε στη Σορβόνη μαθήματα Μοντέρνας Τέχνης και πήρε το Diplome des Etudes Approfondies (D.E.A.). Υπηρέτησε ως έφορος (διευθύντρια) βιβλιοθήκης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και βοηθός του καθηγητή της Ιστορίας της Τέχνης Παντελή Πρεβελάκη και από το 1980 μέχρι το 1990 άσκησε τα καθήκοντα της προϊσταμένης γραμματείας της Σχολής (γενικού γραμματέως). Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και ιδρυτικό μέλος της Δελφικής Ακαδημίας. Έχει κυκλοφορήσει πλήθος ποιητικών συλλογών και έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Τρια από τα ποιήματά της που μελοποίησαν οι αφοι Κατσιμίχα, το 1994 (Του Έρωτα [Της Αγάπης Μαχαιριά], «Δωμάτιο» και «Παλιά καλοκαίρια» έγιναν ευρέως γνωστά και αγαπήθηκαν από τον κόσμο.


Συντονιστείτε στην ERTopen στους 106.7 στα fm στην Αττική και διαδικτυακά σε ολόκληρο τον κόσμο στην ιστοσελίδα www.ertopen.com ή στο live24.gr.



Για τη συμμετοχή σας! Μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 210 6002909-10 ή να στείλετε αποστολή SMS γράφοντας: 
1Π(κενό) και μετά το ΜΗΝΥΜΑ στο 54045

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54