Ο Πούτιν και ο Τράμπ στο Βιετνάμ για να αποφασίσουν για τη μοίρα του κόσμου

Η συνάντηση του Ρώσου με τον Αμερικανό πρόεδρο στη βιετναμέζικη πόλη Danang στο περιθώριο του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στις 10 Νοεμβρίου θα αποτελέσει καμπή για το παγκόσμιο σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα και δημοσιογράφο Λεονίντ Κρουτάκοφ, είτε οι Αμερικανοί καταλήγουν σε συμφωνία, είτε ένας πόλεμος θα ξεσπάσει στην περιοχή.
«Ο Donald Trump ανακοίνωσε την ημερήσια διάταξη της συνάντησης με τον Ρώσο ομόλογό του: οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με τις κρίσεις στη Βόρεια Κορέα, την Ουκρανία και τη Συρία. Οι ηγέτες του κόσμου θα αποφασίσουν πώς θα επιλυθούν αυτές οι συγκρούσεις – είτε με στρατιωτικές ενέργειες είτε με διαπραγματεύσεις», ανέφερε ο εμπειρογνώμονας.

«Όσον αφορά τη Συρία και την Ουκρανία, μπορούμε να δούμε ότι η κατάσταση είναι αδιέξοδος και κανένα από τα μέρη δεν είναι έτοιμο να συνεχίσει τις εχθροπραξίες. Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να διεξαχθούν πριν ληφθεί τελική απόφαση», δήλωσε ο Λεονίντ Κρούτακοφ.

Ο Λεονίντ Κρούτακοφ περιέγραψε τα συγκρουόμενα και αντιφατικά παγκόσμια έργα. Οι Αμερικανοί θέλουν όλοι να ταιριάζουν στο ενιαίο τους πρότυπο. Επιθυμούν να αναθέσουν σε τρίτο την κυριαρχία άλλων εθνών, και θα πρέπει να αποφασίσουν οι ΗΠΑ για το πώς θα το χειριστούν.

Το δεύτερο παγκόσμιο έργο της νέας παγκόσμιας τάξης είναι ένα έργο της Κίνας, της Ρωσίας και της Ινδίας. «Το έργο αυτό υλοποιείται στο πλαίσιο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, των BRICS και της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, όπου κάθε μέλος συντονίζει τα συμφέροντά του με άλλα μέλη θυσιάζοντας κάτι και αναζητώντας συναίνεση», πιστεύει ο Κρούτακοφ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν έναν περίπλοκο στόχο: οι Αμερικανοί θέλουν είτε να σπάσουν αυτή την ένωση είτε να αναζητήσουν μια κοινή γλώσσα μαζί της. Αρχικά, οι Αμερικανοί ελπίζουν ότι η νέα ένωση δεν θα υλοποιηθεί λόγω του εθνικού εγωισμού, αλλά τα εθνικά εγωιστικά συμφέροντα έδωσαν τη θέση τους σε μεγάλα έργα ολοκλήρωσης όπως το BRICS και το SCO. Όσο πιο πολύ προχωρά η διαδικασία, τόσο ισχυρότερη θα γίνει η ένωση και τόσο πιο δύσκολο θα είναι για τις ΗΠΑ να την σπάσει.

«Αυτό είναι ένα παιχνίδι σκακιού και είναι καλύτερο για τους παίκτες να σαρώνουν όλες τις φιγούρες από την σκακιέρα και να λένε: ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Παράλληλα, ένας πόλεμος δεν είναι μόνο η πυρκαγιά και οι εχθροπραξίες, αλλά και η μεταπολεμική ανάκαμψη : δάνεια, προμήθειες και εκπληκτικά κέρδη», δήλωσε ο Λεονίντ Κρουτάκοφ στο Pravda.Ru.





ΠΗΓΗ: Pravda.Ru. ( Μετάφραση, «Αναστοχασμοί»   )


Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13/11/2017 - 13:38