Η στιγμή που το τουρκικό περιπολικό «Umut» εμβολίζει πίσω και αριστερά το περιπολικό ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού από δύο διαφορετικές κάμερες του «Γαύδος» Δύο βίντεο που αποτυπώνουν την στιγμή που το περιπολικό της τουρκικής ακτοφυλακής στα Ίμια χτύπησε το πλοίο του Λιμενικού «Γαύδος» δόθηκαν στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής.

Ο εμβολισμός του ελληνικού σκάφους "Γαύδος" από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια, 2 βίντεο ντοκουμέντο:

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε το "Γαύδος"

Το σοβαρό επεισόδιο εμβολισμού του ελληνικού σκάφους "Γαύδος" από τουρκική ακταιωρό έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου, στα Ιμια.

Μετά την πρόκληση και το σοβαρό περιστατικό της Δευτέρας, τα τουρκικά πλοία είχαν απομακρυνθεί από την περιοχή των Ιμίων και επιτηρούσαν διακριτικά από μικρή απόσταση.
Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες τουρκικά σκάφη έχουν αρχίσει ξανά να κάνουν έντονη την παρουσία τους στην περιοχή των Ιμίων

Ολα αυτά ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα αν προκληθεί ξανά, με παρόμοιο επεισόδιο, δεν θα απαντήσει ειρηνικά.
Οπως είπε το περιστατικό με τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού έφθασε και κατά κάποια έννοια προσπέρασε την κόκκινη γραμμή.

Aρκετά ΜΜΕ στη Τουρκία την Παρασκευή έσπευσαν να δώσουν τη δική τους εκδοχή για το τι συνέβη το βράδυ της Δευτέρας κοντά στα Ίμια, όπου τουρκική ακταιωρός εμβόλισε το σκάφος «Γαύδος» του Λιμενικού.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα αναφέρονται στα τουρκικά ΜΜΕ, το «Γαύδος» παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα και παρά τις προειδοποιήσεις των Τούρκων να αποχωρήσει από την περιοχή των Ιμίων, δεν το έκανε με αποτέλεσμα να υπάρξει καταδίωξη επί 15 λεπτά.

Οι προκλήσεις στα δημοσιεύματα, όμως, δεν τελειώνουν εδώ, καθώς μεταδίδουν ότι κατά την διάρκεια της καταδίωξης και ενώ το «Γαύδος» έκανε ελιγμούς, έπεσε πάνω στην τουρκική ακταιωρό και παρότι το Γαύδος έπεσε στην τουρκική ακταιωρό, ζημιές έπαθε μόνο το ελληνικό σκάφος.



Δύο βίντεο που αποτυπώνουν την στιγμή που το περιπολικό της τουρκικής ακτοφυλακής στα Ίμια χτύπησε το πλοίο του Λιμενικού «Γαύδος» δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ιστοσελίδα της "Καθημερινής".

Είναι η στιγμή που το τουρκικό περιπολικό «Umut» εμβολίζει πίσω και αριστερά το περιπολικό ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού από δύο διαφορετικές κάμερες του πλοίου «Γαύδος» στο οποίο κυβερνήτης είναι ο Σπύρος Κρουστάλης ο οποίος επέδειξε τρομακτική ψυχραιμία.






Λίγα δευτερόλεπτα πριν την πρόσκρουση του τουρκικού περιπολικού στο «Γαύδος» αριστερά και δεξιά του ελληνικού πλοίου διακρίνονται καυσαέρια.
Είναι η στιγμή που ο κυβερνήτης του ελληνικού περιπολικού ανοικτής θαλάσσης λέει να πλεύσουν με τη μεγίστη ταχύτητα ώστε να αποφύγουν το χτύπημα από την τουρκική ακταιωρό.

Το τουρκικό περιπολικό «Umut» πέφτει με την πλώρη στο αριστερό πριμαίο μέρος του ελληνικού

Πληροφορίες και βίντεο από το kathimerini.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17/02/2018 - 11:54