Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ για τη δήλωση του Θ. Φορτσάκη

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού
Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.


Σε σχέση με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο τέως Πρύτανης του ΕΚΠΑ και νυν Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Φορτσάκης (με ημερ. 5/3/2018), δηλώνουμε τα εξής:



Αντιλαμβανόμαστε την εμμονή του κ. Φορτσάκη στο σήριαλ «Νόμος και Τάξη», το οποίο ο ίδιος σκηνοθέτησε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρύτανης στο ΕΚΠΑΑυτό τον οδήγησε στη βουλευτική έδρα που κατέχει σήμερα, λογικό είναι να εμμένει στην ίδια επιτυχημένη συνταγή.


Δεν πρόκειται όμως να αφήσουμε να περάσει αναπάντητη η νέα του επίθεση στο δημόσιο πανεπιστήμιο, που ΕΜΕΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ. Αυτό το πανεπιστήμιο που ο κ. Φορτσάκης, απολύτως συνεπής με τις αρχές του κόμματός του, παρουσιάζει με τα χειρότερα λόγια, επιχειρώντας να το απαξιώσει. Του θυμίζουμε ότι, το Πανεπιστήμιο αυτό, που οι πολιτικές που και ο ίδιος υπηρετεί οδήγησαν στα όρια της εξαθλίωσης, με τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ προσπάθειες, όλου του προσωπικού τους, διοικητικών, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, μελών ΔΕΠ, κ.α., και των φοιτητών του, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΡΘΙΟ και συνεχίζει ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ στα παιδιά που σπουδάζουν σε αυτό. Εκείνα τα παιδιά που ορισμένοι επιχειρούν να ξεγράψουν από το χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οδηγώντας τα στην ανεργία και την απελπισία.


Η μόνη εικόνα βίας και ανομίας που πραγματικά παρουσιάστηκε στα Πανεπιστήμια είναι αυτή που ο κ. Φορτσάκης και οι όμοιοί του κατασκεύασαν με ενέργειές τους τα τελευταία χρόνια. Σε ό,τι αφορά το ΕΚΠΑ συγκεκριμένα, με ανάρμοστες και αποδοκιμαστέες πράξεις, όπως το κλείδωμα των εργαζομένων μέσα στο χώρο εργασίας τους και το λοκ-άουτ των φοιτητών έξω από τους χώρους φοίτησής τους, με το παράλληλο διάπλατο άνοιγμα των πυλών για τις αστυνομικές δυνάμεις για να σπάνε κεφάλια φοιτητών. Όπως η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και η επιδεικτική αγνόηση του πορίσματος της Επιθεώρησης Εργασίας. Όπως η απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης. Αυτή είναι η «τήρηση της τάξης» και η «ακαδημαϊκή δεοντολογία» για την οποία μιλάει ο κ. Φορτσάκης. Αυτός είναι ο διάλογος που εξασφάλισε με τις πρακτικές του κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, πριν αποχωρήσει για μεγαλύτερα αξιώματα. Αυτό είναι το έργο που έχει να επιδείξει ως Πρύτανης: ένα κρεσέντο αυταρχισμού και αλαζονείας.



ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ, των εργαζόμενων και φοιτητών, που ο κ. Φορτσάκης φρόντισε να συρθούν στα δικαστήρια γιατί δεν έσκυψαν το κεφάλι και δεν αποδέχθηκαν την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων όλων μας που εκείνος προσπαθούσε να επιβάλει. ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ που χτυπήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ που η Διοίκηση του κ. Φορτσάκη καλούσε κάθε τρεις και λίγο στο Ίδρυμα.



ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ



ΜΑΧΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, ΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ, ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ



Για το Δ.Σ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54