Παραλήρημα Ερντογάν με ύβρεις και απειλές κατά της Ελλάδας - Στην Αδριανούπολη οι γονείς των δύο στρατιωτικών

Στις 8.30 οι γονείς των δύο στρατιωτικών πέρασαν τα σύνορα με κατεύθυνση τις φυλακές της Αδριανούπολης όπου θα έχουν τη δεύτερη συνάντηση με τους γιους τους και θα ενημερωθούν από τους Τούρκους συνηγόρους αλλά και τον πρόξενο μας, σχετικά με το πότε θα ολοκληρωθεί ο φάκελλος και θα πάρει η δίκη τακτική δικάσιμο.

Η κατηγορία της κατασκοπείας, καταπίπτει ελλείψει στοιχείων από τα τρία κινητά, ενώ αναμένεται να κατηγορηθούν για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.



Αύριο, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μεταβαίνει στην Ορεστιάδα και αναμένεται να συναντηθεί με τους γονείς των δύο στρατιωτικών, ενώ επέστρεψε στην Αθήνα ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος επίσης συνάντησε τους γονείς, κοντά στις μονάδες του Έβρου.

  • Διαρκείς οι διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
«Σύντομα θα ολοκληρωθούν οι, εκ του νόμου, προβλεπόμενες διαδικασίες από την πλευρά της Τουρκίας, ώστε να λήξει το ζήτημα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ η Ν.Δ εξαπέλυσε νέα επίθεση.

«Για 12η μέρα δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται στις τουρκικές φυλακές και η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις αδύναμη να παρέμβει», τόνισε η Μαρία Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ, σε δήλωσή της, ζητεί από τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει σαφές «αν πρόκειται για ένα μεθοριακό επεισόδιο ή αν οι δύο αξιωματικοί είναι όμηροι της Τουρκίας, όπως είπε ο κ. Καμμένος».

«Σε κάθε περίπτωση, είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, οι δύο Έλληνες αξιωματικοί μας να επιστρέψουν το ταχύτερο στην πατρίδα και στις οικογένειές τους» καταλήγει η κ. Σπυράκη.






Παραλήρημα Ερντογάν με ύβρεις και απειλές κατά της Ελλάδας και του ΝΑΤΟ
Αυτοί που θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία και να μην λένε λόγια μεγαλύτερα από το μπόι τους», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στο επαρχιακό συνέδριο του κόμματός του στη Σαγγάρια.

«Ας μην ξεχνάνε πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στην θάλασσα και πως γλίτωσαν από το να γίνουν σαλαμούρα στη μάχη του Σαγγαρίου», κατέληξε.

Στόχευσε ωστόσο και το ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας ότι «απουσιάζει από τα σύνορα με Συρία», ενώ προειδοποίησε ότι «ο τουρκικός στρατός μπαίνει από στιγμή σε στιγμή νικητής στο Αφρίν».








ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54