Ανακοίνωση της ΟΙΥΕ για διαφημιστικό φυλλάδιο Praktiker:

Ολόκληρη η Ανακοίνωση της ΟΙΥΕ:

  Έπεσε στην αντίληψή μας, ένα διαφημιστικό φυλλάδιο της εταιρείας Praktiker. Σε αυτό, προτρέπει τον καταναλωτή, να αγοράσει ένα ποδήλατο, με ένα σλόγκαν, το οποίο λέει: «Με το ποδήλατο οι απεργίες δεν σας αγγίζουν».  Το να χλευάζεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, είναι απαράδεκτο, και το καταγγέλλουμε. 

Δεν ξέρουμε δε, αν αυτό το σλόγκαν είναι προειδοποίηση προς τους εργαζομένους, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως η Praktiker, είναι εκείνη που έχει κάνει την ζωή των εργαζομένων της.. ποδήλατο!

   Με συνεχείς επιπλήξεις στους εργαζόμενους, και το καθεστώς εργασιακής τρομοκρατίας να βασιλεύει. Με την υπερεντατικοποίηση της εργασίας μέσα στους χώρους δουλειάς, καθόσον έχει σταματήσει να κάνει προσλήψεις. Με την συνεχόμενη παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης, ακόμα και των εκλεγμένων συνδικαλιστών/στριών, σε όλα τα καταστήματά της ανά την Ελλάδα. 

   Με την επιβολή αξιολόγησης, χωρίς αυτή να αναφέρεται στον εσωτερικό κανονισμό, και στην επιχειρησιακή ΣΣΕ, παρά τις τρεις μέχρι σήμερα αποφάσεις του ΣΕΠΕ, οι οποίες μιλάνε για διαβούλευση με τους εργαζόμενους, καθώς και με την μη εφαρμογή του Π.Δ. 240/06.      

   Τα πεπραγμένα της Praktiker αποφαίνονται από τις επανειλημμένες οχλήσεις του σωματείου, τόσο στο Σ.ΕΠ.Ε όσο και στο Υπουργείο Εργασίας.

Το μόνο που έχει να κάνει η Praktiker, αντί να χλευάζει τους εργαζόμενους, είναι να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Σ.ΕΠ.Ε, να αφήσει τις έμμεσες απειλές γιατί το ηθικό των εργαζομένων δεν κάμπτεται, και να ενταχθεί σε εκείνο το πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο συνάδει με την νομιμότητα και τις αντίστοιχες αποφάσεις. Κάθε τι άλλο είναι περιττό, εκ του πονηρού, και θα συναντήσει την αντίσταση των εργαζομένων.




ΟΙΥΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54