ΛΑ.Ε.: «Τρίτη 26/2/19: Συγκέντρωση και πορεία καταγγελίας για τις συνθήκες θανάτου του Νιγηριανού μετανάστη Εμπουκά στο Α.Τ. της Ομόνοιας.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση από την Λαϊκή Ενότητα :

«Τρίτη 26/2/19: Συγκέντρωση και πορεία καταγγελίας για τις συνθήκες θανάτου του Νιγηριανού μετανάστη Εμπουκά στο Α.Τ. της Ομόνοιας»
Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και συμμετέχει στην συγκέντρωση στα Προπύλαια και στην πορεία που διοργανώνουν αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες και κοινότητες προσφύγων και μεταναστών, την Τρίτη 26/2/2019, στις 6μμ, απαιτώντας την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του 34χρονου Νιγηριανού μετανάστη Εμπουκά.

Ο Εμπουκά, πατέρας δύο πολύ μικρών παιδιών, πέθανε λίγο μετά την προσαγωγή του για εξακρίβωση στοιχείων στο Α.Τ. της Ομόνοιας, που εδώ και πολλά χρόνια είναι  γνωστό για τις βίαιες ρατσιστικές συμπεριφορές του και τα επανειλημμένα «αδιευκρίνιστα» περιστατικά θανάτων αλλοδαπών που έχουν σημειωθεί εκεί. Για μια ακόμα φορά, η συμπεριφορά των αστυνομικών του Α.Τ. της Ομόνοιας, που επιχείρησαν να παραπλανήσουν την σύζυγο του Εμπουκά, ζητώντας της να δηλώσει την «εξαφάνισή» του παρότι είχαν ήδη αποστείλει για νεκροτομή το πτώμα του και το είχαν παραπέμψει προς ταφή στο νεκροταφείο, αποδεικνύει την προσπάθεια συγκάλυψης των όσων πραγματικά συνέβησαν μέσα στο Α.Τ. της Ομόνοιας, τα οποία οδήγησαν στο θάνατο του Νιγηριανού μετανάστη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρει τεράστια ευθύνη για τον θάνατο του Εμπουκά, καθώς έχει στείλει ένα μήνυμα πλήρους ασυδοσίας στην αστυνομία, το οποίο ενισχύθηκε με τον διορισμό της γνωστής για τις ρατσιστικές της θέσεις Κατερίνας Παπακώστα ως υφυπουργού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

-          Ζητάμε δικαιοσύνη για τον Εμπουκά

-          Ζητάμε να  διαλευκανθούν άμεσα οι αιτίες και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε/ σκοτώθηκε ο Εμπουκά

-          Ζητάμε να δημοσιοποιηθεί  άμεσα η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση

-          Ζητάμε  να σταματήσουν οι εκφοβισμοί των κοινοτήτων και των εκπροσώπων των προσφύγων και των μεταναστών

-          Ζητάμε να σταματήσει η βαρβαρότητα της ελληνικής αστυνομίας σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις έχει καταλήξει σε περιστατικά θανάτων που δημιουργούν σοβαρές υπόνοιες για δολοφονίες

-          Ζητάμε να σπάσει τώρα το απόστημα του Α.Τ. της Ομόνοιας.  

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΛΑ.Ε.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54