Περισσότερα από 665.000 τα κρούσματα της πανδημίας παγκοσμίως - Στους 38 οι νεκροί, 69 οι διασωληνωμένοι στην Ελλάδα

Ακόμη έξι θύματα της πανδημίας στην Ελλάδα και 95 νέα κρούσματα.

Έξι συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή από την πανδημία. Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε ο Σ. Τσιόδρας που ζήτησε να τηρούνται τα μέτρα.

Σε 1.156 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα μας, έπειτα από τα 95 νέα περιστατικά που ανακοίνωσε σήμερα (Κυριακή) ο εκπρόσωπος της ειδικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αττική, ενώ 69 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως σήμερα 6 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 38.

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Σημείωσε επίσης ότι είναι βραδύτερος ο ρυθμός της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα μας σε σχέση με άλλα κράτη, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία. Με συγκρατημένη αισιοδοξία εκτίμησε πως οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης και το τι συμβαίνει στον πληθυσμό της χώρας μας. Επανέλαβε πως σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα «εξαρτάται από το πόσο συνεπείς θα είμαστε με την τήρηση των μέτρων».

Συνέστησε στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, σχετικά με φάρμακα και πληροφορίες που διακινούνται σε μέσα ενημέρωσης, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Προσοχή στην παραπληροφόρηση, η οποία μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από τον ιό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος έστειλε το μήνυμα «Να συνεχίσουμε ενωμένοι. Η επιδημία δεν είναι αριθμοί, είναι αγαπημένα πρόσωπα, είναι ζωές».


--Περισσότερα από 665.000 τα κρούσματα παγκοσμίως. Η Ευρώπη πληρώνει το βαρύτερο τίμημα, όμως η πανδημία καλπάζει, πλέον, και στις ΗΠΑ.

Για άλλη μία εβδομάδα σε καραντίνα Δραγασιά και Δαμασκηνιά

Για μία εβδομάδα παρατείνεται, για προληπτικούς λόγους, η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά του Δήμου Βοΐου στην Κοζάνη, ανακοίνωσε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των υγειονομικών συντακτών, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πηγή ://ΕΦ.ΣΥΝ.//

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54