Τέμπη: Στη χώρα που ακόμη και εισαγγελείς «τους φοβούνται» – Η συγκλονιστική αποκάλυψη της Καρυστιανού

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά της Μαρίας Καρυστιανού για το τηλεφώνημα που δέχτηκε από συνταξιούχο εισαγγελέα. Η συγκλονιστική αποκάλυψη της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών έγινε σε ομιλία της στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης που είχε κληθεί μαζί με τον Παύλο Ασλανίδη από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου προκειμένου να παρουσιάσουν τον Σύλλογο και το πώς δημιουργήθηκε.

Στην παρέμβαση της η κ. Καρυστιανού αποκάλυψε ένα περιστατικό που μόνο θλίψη και προβληματισμό προκαλεί. Όπως είπε, πριν από μερικές ημέρες δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από συνταξιούχο εισαγγελέα, ο οποίος της ανέφερε ότι φοβάται.

Σοκ και δέος από την  αποκάλυψη που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Πριν λίγες μέρες, με πήρε τηλέφωνο ένας συνταξιούχος εισαγγελέας, αφού μου είπε συνεχίστε, είμαστε μαζί σας και μου έδωσε κάποιες πληροφορίες, ξέρετε πως έκλεισε το τηλέφωνο; Θα σας βοηθήσω όπως θέλετε αλλά μην αναφέρετε το όνομα μου γιατί τους φοβάμαι».

Όσον αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης η Μαρία Καρυστιανού έκανε γνωστό ότι την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, θα δοθεί η πρώτη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συλλογή 1,5 εκατομμυρίου υπογραφών, για τα Τέμπη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

Π. Ασλανίδης: Λέμε την αλήθεια

Μιλώντας στο MEGA ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας, ξεκαθάρισε πως δεν έχουν δεχτεί απειλές.

«Είμαστε σεμνοί, ταπεινοί. Λέμε την αλήθεια, δεν λέμε κάτι υπερβολικό από αυτό που συνέβη», είπε και τόνισε πως οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών αγωνίζονται για τη δικαίωσή τους.

Τα λόγια της αγγίζουν την κοινωνία

Θυμίζουμε πως η κ. Καρυστιανού, προ ολίγων ημερών, σε μια εμφάνιση έκπληξη, στην παράσταση «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» με τον Λάκη Λαζόπουλο, έδειξε πίστη για τον αγώνα που δίνουν οι οικογένειες των θυμάτων για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα 57 θύματα αλλά και αποφασιστικότητα αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «δεν έχω τίποτα άλλο να χάσω πια, μόνο να κερδίσω».

Για το περίφημο μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μην αντέδρασε κανένας εισαγγελέας και κανένας δικαστής απέναντι στην επιχείρηση συγκάλυψης που συντελέστηκε από τις πρώτες κιόλας ώρες μετά την τραγωδία εκτιμώντας πως «σαφώς ήταν σε πανικό».

Ειδήσεις Σήμε